BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 1 miesiąc temu #475842 przez natalka
Cześć mamusie!
Ja byłam dzisiaj z rana u dentysty, a potem jak wróciłam zabrałam się za lepienie pierogów. Zmęczyłam się trochę i teraz odpoczywam.
Jadzia gdzie robiłaś to badanie? u gin? czy w lab.?
Aganobla bardzo ładne zdjęcia :)
Princess odpoczywaj dzisiaj innego dnia nadrobisz.
Moja mała jest dzisiaj bardzo leniwa mało się rusza ale nie schizuję wiem, że od czasu do czasu ma taki dzień i już :)

*23.01.2012 ANIOŁEK

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #475848 przez jadziatopol
Natalka moj ginekolog zleca mi badania tylko w Instytucie mikrobiologii UJ bo do nich ma zaufanie. I ostatnio jak robilam wymaz z pochwy to na wyniku wydrukowana byla duzymi literami informacja,ze pomiedzy 34-38 t.c. wymagane jest badanie GBS z pochwy i odbytu. Ale poniewaz mnie tu juz nie bedzie wiec zrobilam teraz. Od niedawna podobno to badanie jest wymagaw celu wykrycia paciorkowca z gr. B ,ktorym dziecko moze zarazic sie przy porodzie.
Aganobla ja tez nie wiedzialam...dopiero niedawno sie dowiedzialam.

[/url]

12 lata 1 miesiąc temu #475856 przez princess
Z tym paciorkowcem to prawda, ostatnio moja znajoma urodziła dziecko i przetrzymali ją w szpitalu na dodatkowe badania czy nie ma powikłań przez paciorkowca, bo jej wykryli.

Aganobla, fajnie, że już jesteśmy w 7 miesiącu :)

12 lata 1 miesiąc temu #475865 przez dominia
ja jeszcze pare dni i tez 7 miesiąc .. nie moge w to uwierzyć :) tak szybko czas leci .. :)

12 lata 1 miesiąc temu #475866 przez MartaB
Cześć kobiety:)
Jadzia indyk się piecze:P:P
Kurde czytam ten artykuł o urlopach macierzyńskich i czy ja dobrze rozumiem że nam przepadnie???podniosło mi się ciśnienie!:).
Wymaz z pochwy jest obowiązkowy przed porodem...ja miałam z Agatą paciorkowca, w szpitalu stwierdzili że jest go mało i obyło się bez leków dla Agaty, natomiast zaraz po wymazie miałam przepisane przez ginekologa globulki. Moja chrześnica odziedziczyła po mamie w czasie porodu bakterie i niestety szpital i antybiotyk....:>:> Ja patrze na dokumenty to robiłam to badanie w 33 tygodniu :).

12 lata 1 miesiąc temu #475884 przez kasia123m
Domina a 7 mies zaczyna sie chyba z chwila rozpoczecia 27tyg czyli juz jestes...ja zawsze licze od daty miesiaczki czyli zaczne 23 listopdada...
to jakies nowe badanie ten wymaz...6 lat temu go niebylo...ale wiele rzeczy niebylo...swiat idzie na przod...

nie ma nigdzie kolo mnie tej maki..sama bym sobie zjadla ta buleczke..ide mierzyc cukier po obiedzie...

12 lata 1 miesiąc temu #475889 przez dominia
Kasia najlepiej szukać takiej mąki w sklepie ze zdrową żywnością, chociaż ja znalazłam ja w almie :)

12 lata 1 miesiąc temu #475891 przez jadziatopol
Marta indyk? ja tez dzisiaj indyka wcinam :P :) z tego co czytam to strasznie duzo kobiet ma tego paciorkowca :ohmy: to pewnie mi tez wyjdzie :(
Kasia ja dopiero teraz jem obiad :) ja juz zaczelam 7 miesiac...a kiedy zaczyna sie ósmy? bo ja mam 30 tc juz to moze juz ósmy zaczelam :dry:

[/url]

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #475892 przez DOMI
Hej. Ja dzisiaj znowu jestem jak śpiąca królewna. Dopadła mnie trwa kulszowa - boli w pośladku i drętwieją mi nogi w nocy.
Badania w kierunku GBS miałam przed poprzednim porodem ale jakoś nie przypominam sobie aby pobranie próbki było szczególnie nieprzyjemne.
Różnie podają ten podział na miesiące. Ja znalazłam taki:
1-4 tydz.-I miesiąc
5-8 tydz.-II
9-13 tydz.-III
14-17 tydz.-IV
18-22 tydz.-V
23-27 tydz.-VI
28-31 tydz.-VII
32-35 tydz.-VIII
36-40 tydz.-IX

12 lata 1 miesiąc temu #475906 przez MartaB
Która tego słuchała ? ja się posiekałam :))

Wymaz bolesny nie jest pewnie, ważne jest by go zrobić przed porodem i ewentualnie doprowadzić się do porządku:).

12 lata 1 miesiąc temu #475911 przez Satine0
Jadzia ja patrze na to

Przyjmuje się, że:
- 1 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 1 do 4 tygodnia,
- 2 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 5 do 8 tygodnia,
- 3 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 9 do 13 tygodnia,
- 4 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 14 do 17 tygodnia,
- 5 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 18 do 22 tygodnia,
- 6 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 23 do 27 tygodnia,
- 7 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 28 do 31 tygodnia,
- 8 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 32 do 35 tygodnia,
- 9 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 36 do 40 tygodnia.

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #475912 przez jadziatopol
DOMI bolesny nie jest...ale nieprzyjemny...przynajmniej ja nie lubie :huh:
Marta ale extra :lol: ale sie uśmiałam :lol:
Satine o! dzieki ( ͡° ͜ʖ ͡°)

[/url]

12 lata 1 miesiąc temu #475918 przez Pliszka
Cieszę się, że bułeczki smakują i cukier jest po nich grzeczny :) Tam na tej stronie jest sporo fajnych przepisów :)

Ja dziś znalazłam w lodówce trzy serki homogenizowane z datą ważności do dziś i właśnie jem ciepły serniczek :lol:

Ja też miałam robiony ten wymaz i wyszło wszystko super :) Warto to sprawdzać w czasie ciąży.

Czekam na mojego Misia i ruszamy do szkoły rodzenia :) Fajne są te zajęcia :)

Coś miłego do posłuchania dla Waszych rybek:

12 lata 1 miesiąc temu #475921 przez Pliszka
MartaB, no właśnie jeśli będzie tak jak planują, to się nie załapiemy :( Dlatego napisałam już maila. Moim zdaniem zmiany powinny objąć wszystkie dzieciaki urodzone w 2013 roku, tak aby były traktowane tak samo. Przecież takie dodatkowe pół roku z mamą w domu to coś niezmiernie ważnego, dlaczego dzieciaki z początku roku mają być pokrzywdzone? :( Z nowych przywilejów powinien korzystać cały rocznik. Może coś się uda wywalczyć, dlatego warto pisać!

12 lata 1 miesiąc temu #475932 przez MartaB
Pliszka naturalnie ze będę pisać :):). Kurde miałam taką nadzieję, że się uda. A te dwa tygodnie co niby miał być dłuższy to od 2014 wchodzi...jaja jak berety...bynajmniej tak mi znajoma mówiła która pracuje w kadrach:>:> .
A pro po ciaży i dzieci to moja córka jest na etapie ogladania krecika poród, sama sie upomniała :). Dawno temu to widziała i jej się przypomniało, mało pedagogiczny ale z drugiej strony jakoś to dziecku należ zobrazować, ja jej cały czas mówie ze to tylko bajka :). Zwróćcie uwagę na przyrządy :).

to jest fragment końcowy, na początku jest pokazane jak króliczki się w sobie zakochuja:)))

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka