BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #476341 przez dominia
Alina zagłosowane :) i dzięki za rade z tym szpinakiem :)

Ale Igi kopie :lol:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #476363 przez sylwia1986
A ja przygotowałam kapuśniak na jutro, kwaśny że hoho, taki smak mnie naszedł że wbombiłam całą michę :)

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #476367 przez jadziatopol
Dominia moj Hubi tez daje czadu dzisiaj :) jej...ale wysoki cukier mialas po tych pierogach :ohmy: nie bede ich jadla ;) bo sie boje :( wogole boje sie jesc i boje sie spac...bo jak spie to cukier mi nie spada...dlatego chodze przydżumiona w ciagu dnia. Nie moge sie polozyc i zdrzemnac :( a ty spisz w ciagu dnia? szpinak robie teraz tak jak Alina...tylko o lubczyku nie slyszalam i wykorzystam na pewno :) wczesniej dodawalam jeszcze ser masło i śmietane...ale teraz wole nie...a czasem ser żółty :)
Alina dzieki za pomysl z lubczykiem :)
Sylwia ja tez ostatnio robilam kapusniak ale tak mi juz zbrzydla kapusta kiszona przez ta diete ,ze przez najblizszy rok nie zjem nic z kapusty kiszonej :angry:

[/url]

12 lata 1 miesiąc temu #476371 przez Satine0
Mój mąż jak sobie poje pierogów to też cukier wysoki :P

12 lata 1 miesiąc temu #476372 przez jadziatopol
Satine widzialam u ciebie na zdjeciu Pena takiego jak ja mam do insuliny. Pewnie twojego męża?

[/url]

12 lata 1 miesiąc temu #476373 przez Satine0
Ba :) ma nawet dwa...ale już nie bierze insuliny :) ma tabletki przepisane.

12 lata 1 miesiąc temu #476377 przez justyna84

12 lata 1 miesiąc temu #476379 przez dominia
Jadzia to mozemy jesc kapusniak ? Mmm pycha :S ja w ciagu dnia nie spie :) w nocy budze sie tylko na siusiu i znowu kima :) i rano spie dlugo, czasem za pozno mierze na czczo :dry: bo mi sie nie chce oczu otworzyc :) ale do po 8 rano mam dobry a mierzylas sobie cukier w nocy kolo 2,3 ?

12 lata 1 miesiąc temu #476397 przez kasia123m
domina nam mowili na szkoleniu ze pierogi mozna ale trzeba je odrazu kapusta kiszona przegysc..noi ma byc ich 6 sztuk...ruskich albo z miesem...
cukier po trojkaciku toscie z pomidorem i serem zoltym 112....ale nie warte to bylo bo nic niepojadlam...zjadlam teraz jedna wase z salata i wedlina i zerkne za godz ale po takiej porcyjce cukier powinien byc ok...choc leze to roznie bywa..
ja mialam plan sprobowac te pierogii na obiad ale kurde teraz sie troche boje...nawet jakby dojesc kiszonej kapusty i lazic przez godzine to moze wyjsc duzo...a co macie jutro na obiad bo ja dwa dni jadlam piers z kurczaka a na jutro nie wiem co,..

12 lata 1 miesiąc temu #476404 przez Alina2408
justyna z tego co wiem to raczej nie ale moze byc jednym z objawow cukrzycy to jedzenie slodyczy ale moze sie myle to mnie poprawcie

co do lubczyku to ja z nim zyje od czasu diety o ktorej wam pisalam i generalnie nie uzywam soli ewentualnie jak juz to sol morska jest zdrowsza

tak samo jak do kalafiorowej warto dodac troche curry i jest o niebo smaczniejsza albo jak chcecie ziemniaki zeby mialy lepszy smak to dodajcie cebuli mowie wam ze jest duzzza roznica :) znam jeszce sporo takich ciekawostek :) jak bedzie cos w temacie to powiem co i jak

za mna chodzi ciasto marchewkowe

...nie oddam Cię nikomu...

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #476406 przez Satine0
Nam diabetolog tłumaczyła, że cukrzyca nie jest od jedzenia słodkich rzeczy ;-) Bierze się z nadwagi/otyłości albo jak trzustka wytwarza za mało insuliny? Czy coś takiego..w każdym bądź razie nie do słodyczy :)

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #476411 przez jadziatopol
Dominia moze ja pospie jutro dluzej i zobacze jak cukier np po 9 godzinach snu....mierzyłam o 2.30 dwa razy i mialam 86-87. Wiec ok. Poza tym lekarz powiedzial ze po tej insulinie nie bedzie niedocukrzen nocnych...ale sprawdzilam na wszelki wypadek. :) :) a kapusniak jak najbardziej mozna zjesc i ziemniaki gotowane osobno niedogotowane ;)
Kasia to rzeczywiscie nie warto tego tosta ;) co ja jutro bede jesc? hmmm....chyba rybę znowu ;) nie wiem....boje sie experymentowac ;) o! mam! spaghetti!!! po spaghetti (wielozbozowy, ciemny makaron) cukier jest ok. Juz probowalam 4 razy jesc i zawsze bylo w porzadku :)
Alina dobre pomysły :) musze wprowadzic do kuchni :)
Justyna z tego co slyszalam to nie ma to wogole wpływu...i z obserwacji równiez tak wynika. Znam ludzi ,ktorzy nigdy nie slodzili i uwazali na cukier a pomimo tego choruja na cukrzycei odwrotnie. Jest wiele czynnikow ,ktore zwiekszaja ryzyko wystapienia cukrzycy.

[/url]

12 lata 1 miesiąc temu #476414 przez Satine0
Mój mąż nie je ciast, ciasteczek, czekolad :D Nie słodzi herbaty, kawy a ma cukrzycę :)

12 lata 1 miesiąc temu #476421 przez justyna84
Satine masz racje :). U mnie nei ma dnia bez slodkiego ,odbija sie to na mojej wadze .A obiecalam sobie ze w tej ciazy bede sie kontrolowac ,ale chyba to jest silniejsze odemnie ;)

12 lata 1 miesiąc temu #476425 przez dominia
Mi mowily pielegniarki ze po 8 trzustka juz inaczej pracuje :) ja jutro bede kosztowac szpinak z makaronem wielozbozowym :) spagetti tez dobry pomysl :)
Mam nadzieje, ze ta cukrzyca odejdzie wraz z porodem :) bo maz dzisiaj do mnie schudlas i patrzy na rece :P faktycznie patyki.. Pytal sie czy to tak ma byc hehe :)

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka