BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

12 lata 1 miesiąc temu #494868 przez andzia_zg
aksa napisał:

zupa z konopii :lol: dobre musi być takie hmmm na wyluzowanie się :S

hihi :lol:

[*] Aniołek 10.2014

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #494870 przez xxElaElaEeexx
andzia_zg napisał:

aksa napisał:

zupa z konopii :lol: dobre musi być takie hmmm na wyluzowanie się :S

hihi :lol:

:lol: :lol: :lol:

12 lata 1 miesiąc temu #494872 przez aksa
no 2 tygodnie do świąt a ja mam taki burdel w domu że ręce opadają,jeszcze nam majster taką cenę przyfasolił że zębów do teraz wszystkich nie pozbierałam z ziemi, m się wkurzył i jutro ma z nim gadać że tyle nie zapłacimy trudno najwyżej sami skończymy :dry:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=53612 [/url]
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=43127 [/url]

12 lata 1 miesiąc temu #494874 przez Depeche
Lenusia, ja mam 8 z przodu, z tymze przytylo mi sie w ciazy 8,7 kg ;-). Ale ja mam 175 cm wzrostu, chociaz nawet z tym zle sie czuje z ta kat. wagowa.

Znowu mnie jakby scisnelo w brzuchu, u gory i wzielam dwie nosy i nie puszcza. Nie wiem co to.

A ja nic nie kupuje, maz juz jedno dziecko i zakupy przezyl,pracuje blizko hurtowni to mu jakby co przyslecie te liste i po zakupy podskoczy, a jak nie to Kuba bedzie mial rozowy kocyk siostrzyczki. Zakupy zamierzam robic po Nowym Roku, w sumie mysle, ze ciuchow nie bede kupowac, rozek i kocyk jeden w kolorach chlopeicych musze, pieluchy, te gacie jednorazowe i wkladki, butelke, smoczek pieluszki i chusteczki i srodki pielegnacyjne.POtem musze dokupic tylko platforme do jezdzenia przy wozku malej i chyba tyle.Posciel mialam uniwersalna , a i tak na poczatku malolat bedzie pewnie spal w wozku, tak jak mala. Mysle, ze teraz bedzie latwiej. Naprawde chce dochodzic jak najdluzej, bo jakby co to zostaje na tym starym macierzynskim i du.a blada.

12 lata 1 miesiąc temu #494884 przez aksa
Depeche a termin masz na którego??

mi dziś gin uświadomił,że ten termin to taki orientacyjny jest i te 2 tyg w jedną czy drugą strone to nic niezwykłego, heh ja mam na 17 więc też bym wolała w swoim termine bo się nie załapię na nowy macierzyński :dry: spoko żeby kilka dni ważyło o takiej sprawie....

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #494891 przez koticz
U mojego męża Wigilia też jest mocno tradycyjna bo i rodzina mocno wierząca u mnie jest bardziej na luźno ;)
Najpierw jest czytanie Pisma,potem 12dań,zaczynają od barszczu kończą na karpiu i też mają makaron z makiem (chociaż nikt tego nie lubi :ohmy: )
I każdy z każdym łamie się opłatkiem i babcie z dziećmi śpiewają kolędy.
U mnie kolędy też lecą w tle,mój tata na samym początku wstaje i składa wszystkim życzenia i już dalej się nikt nie łamie,ani nie słada życzeń,nie ma też u nas karpia nikt nie lubi no i nie ma komu zabić(ja u świrki też nie jem) Moja mama robi zupę czarną grzybową( :P pychaaaa)
i poza kapustą z grochem nie ma chyba żadnego tradycyjnego dania :) u mojej bratowej zawsze się jadło chałkę w Wigilię i pewno też będziemy.

Ciekawe w co się ubiorę,bo w nic się nie zmieszczę,w jeansach nie wyskoczę,a kupować mi szkoda,trza będzie iść do lumpka :)

http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px[img] www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px

12 lata 1 miesiąc temu #494909 przez lenusia7
Ja na Świeta juz zakupiłam szara koszule z kokardka uwaga uwaga rozmiar xxl :) ale bedzie mi sluzyc juz do konca na jakies wyjscia do szkoly lekarza itd

12 lata 1 miesiąc temu #494914 przez mamcia2013
A jak dla mnie to na Wigilii mogą być same uszka, barszcz i pierogi. Więcej do szczęścia nic mi nie trzeba :D :D :D

U nas standardowo, dzielenie się opłatkiem, wszystkie potrawy na stole i kto ma na co ochotę to je :)
U mojej świrki to ta Wigilia dziwna jest. Są potrawy, opłatkiem się dzielą ale nie jest tak rodzinnie, każdy wpada tylko na 5 min i tyle... :( w tym roku moi rodzice ją zaprosili i jej faceta na Wigilię a ona się zastanawia i wyszło na to że raczej pojedzie do swojego faceta i sami będą... żenada. No ale to ich wybór.

12 lata 1 miesiąc temu #494916 przez Beata 26
kika1985 napisał:

Beata 26 napisał:

Ja tam nie chcę tu czarnych przepowiedni wrzucać, jednak wydaje mi się, że Wasze świrki dopiero ześwirują jak maluchy będą na świecie - w przyszłym roku oczekujcie ogromnego obrażania się z każdej strony :)

święta racja :P

Becia twój synek jest boski :P

12 lata 1 miesiąc temu #494920 przez Paulina 77
kika witaj wśród nas na kanapie :)
katarzyna1702 pięknie wyglądasz i pięknie masz urządzone mieszkanko, masz świetmy gust :)
andzia nie mam jak przerzucić do kompa zdjęć nowych spodni, jak mąż przyjdzie to coś może poradzi.
Gosieńka podejdź do tego tak, że malutka urodzi się nie chora, ale tylko z dysfunkcją, którą się szybko naprawi! Ja naprawdę jestem dobrej myśli, bo dobre myśli forumowiczek bardzo wspierają, na potwierdzenie tego na końcu opowiem, jak wyglądała dzisiaj moja wizyta :)
vernix fajna taka nadprogramowa wigilia :blink:
koticz super sprawa z tymi łazankami! muszę sobie je zrobić :side:
Co do fochów wigilijnych, to od ślubu nie spędziłam wigilii z moimi Rodzicami - tak wyszło z różnych powodów. A moja Mama wcale o to nie zabiega, nie ma traumy, że kogoś zabraknie przy stole wigilijnym (przez całe życie tyle się napracowała i teraz choć w wigilię ma trochę mniej roboty :blink: ). Ma w drugi dzień świąt urodziny i wiadomo,że to jej dzień:) zresztą jest bardzo łagodną osobą. Ja też nie histeryzuję na tym punkcie, cały rok blisko i dobrze żyję z moją rodziną i wspólne spędzanie określonych świąt "bo inaczej świat się zawali" - to nie u nas. Nie przywiązujemy do tego takiej wagi. Ważne, że przez cały czas utrzymujemy dobre relacje, bez wymuszania i szantażów emocjonalnych. Cieszę się, że mam takich Rodziców, mój M też ich bardzo lubi :)
Gosia zarąbisty ten piernik, ALE BYM ZJADŁAAAA!! I u moich Rodziców na wigilię też makówki i obowiązkowo górnośląska MOCZKA, poezja :) i zupa rybna, lenusia, ale pyszna i nie z rybich głów :lol: tylko z grzankami, jak u Gosi
vernix co do pieluch to mogę podać przykład mojej koleżanki - jej urodził się dość duży syn, zużyła z tego co pamiętam 2 paczki pampersów nr 1, a potem już kupowała większe nr 2 czy DADA. Agnieszka chyba kupię 20 pieluch tetrowych.
aksa, Unbreakable - jak dobrze, że u Waszych dzieciaczków wszystko w porządku :) :)

U mnie dzisiaj na wizycie było bardzo przyjemnie, pogadaliśmy z doktorem jak jeszcze nigdy, o różnych rzeczach - o nfz-cie, amerykańskiej i brytyjskiej służbie zdrowia, itd. On np. nie może zrobić sobie urlopu między świętami, bo przychodzą do niego pacjentki, które przyjadą z Anglii... masakra. To co w Polsce jest w ramach funduszu, to w Anglii jest za setki funtów na wizytach prywatnych :P Doktor mnie pochwalił za staranne prowadzenie zeszycika glukozowego, NIE OPIEPRZYŁ, nie czepiał się przekroczeń tylko porozmawialiśmy o nich. Powiedział że "diabetologa będzie zadowolona" :lol: tak więc Wasze dobre myśli zadziałały :) :) USG za tydzień, może wreszcie poznam płeć :)

Położna mi dzisiaj mówiła, że nie wie, skąd są takie normy cukru, bo po 2 godz. od obciążenia glukozą 75 poziom cukru powinien być na poziomie tego sprzed wypicia glukozy. A normy są wyższe.

12 lata 1 miesiąc temu #494941 przez mamcia2013
PAulina to super że wizyta udana. A jakie miałaś pomiary cukru że bałaś się zjebki? :)

12 lata 1 miesiąc temu #494946 przez mamcia2013
Becia a synek faktycznie uroczy :kiss:

12 lata 1 miesiąc temu #494949 przez Gosia27
Paulina a nie mówiłam, że wizyta będzie przyjemna!!! :kiss:
dziewczyny tą zupę z konopi gotuje się 7x i 7x przeciera, drewnianym tłuczkiem!!! W zeszłym roku miałam odciski na łapach, że nawet łyżki w ręce nie chciało mi się już trzymać :S
No nic, ja będę uciekała. Czuję się zmęczona. A dziś sporo zrobiłam. Jutro wcześnie muszę wstać. Glukoza już się na mnie patrzy, cytryna też! :X 3majcie kciuki. Odezwę się koło 11. Buziolki krejzoli :kiss:
Coś mnie w krzyżu łupie....

12 lata 1 miesiąc temu #494950 przez aksa
Paulina super,że na wizycie było tak pozytywnie!! :) jednak nie taki straszny ten lekarz :blink:

spadam dziewuszki,dobrej nocki :kiss:

12 lata 1 miesiąc temu #494952 przez Paulina 77
mamcia2013 napisał:

Paulina to super że wizyta udana. A jakie miałaś pomiary cukru że bałaś się zjebki? :)

zdarzyły mi się 3 przekroczenia: 153, 154, 128, miałam też luki, bo nie po każdym posiłku mierzyłam (bo np. wieczorem przespałam badanie), no i zdarzyło mi się mierzyć po więcej niż godzinie.

Jeszcze "fajną" historyjkę mi opowiedział doktor - jak to facet przywiózł samolotem do niego z Anglii do Krakowa RODZĄCĄ żonę, bo angielski szpital ją odesłał, żeby się "rozwierała" w domu... poród po prostu trwał dość długo. Bez komentarza.

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka