BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #494803 przez vernix
katarzyna1702 napisał:

Lenusia ale pięknie wyglądasz i te 17 kg wcale się nie liczy zobaczysz po porodzie jak nic 10 mniej od razu będzie a resztę będziemy gubić grupowo ;)[/quote]

Kasia ma rację. Teraz się wspieramy, to i w walce z kilogramami będziemy:)
Ostatnio pisałam na forum, że moich 10 kilogramów nie widzę. Błąd! wystarczyło, aby przejrzała sobotnio-"wigilijne" foty na podglądzie i je znalazłam :)
poszło w d..i uda :lol: i jakaś taka okrąglejsza jestem na paszczy. Byłam w szoku:) ale cóż, będzie gorzej :lol:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #494804 przez andzia_zg
vernix mi tez urosły dupsko, uda i poliki :P

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 1 miesiąc temu #494808 przez aksa
vernix hehehe jaka optymistka "będzie gorzej" :lol:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=53612 [/url]
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=43127 [/url]

12 lata 1 miesiąc temu #494809 przez lenusia7
vernix u mnie w dup... i buzie normalnie nie roznie sie niczym od mojego boksera :DD 3 brody . Ale chociaz dzieki witaminka przestaly mi wypadac wlosy bo przed ciaza i do 15 tyg garsciami myslalam ze w dzien porodu wystapie łysa ale jednak nie :P

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #494811 przez vernix
andzia_zg napisał:

vernix mi tez urosło dupsko :P

[/i]

Cyc też się zwiększył. Jeden i drugi:) ale tak może zostać, reszta to tłuszczyk do wytopienia na kijkach lub bieganiu z wózkiem:)
Damy radę! Jak przeżyjemy poród, to co nam potem stanie na drodze?!? nic :silly:

12 lata 1 miesiąc temu #494812 przez Gosia27
Same dobre wieści dziś z wizyt. Cieszy mnie to bardzo :kiss:
Katarzyna1702 jeszcze są dobrzy ludzie na tym świecie. Co mają rozum i serce. A co do wyprawki. Ja to mam tylko jedne śpiochy. A wszystko dla małej będziemy organizować, jak będziemy w domu. Taką podjęłam decyzję. Także nie jesteś sama. I Ty Pati też nie :blink:
Lenusia ja to Cię chciałam dopaść z rańca na fb :lol: A kg nie masz wyrytych na czole ;)
Boshe ja jutro ma glukozę, miałam dziś odpuścić z słodkościami ale wper...jak oszalała tego piernika. Jutro się zważę to zobaczę ile ja mam na+. ale ja to bym bardzo chciała, żeby było więcej.

12 lata 1 miesiąc temu #494815 przez lenusia7
Gosia ja tez jutro gukoza błeeeeee trzymam łapki za Ciebie akos damy rade

12 lata 1 miesiąc temu #494818 przez Gosia27
Boję się, że rzyg... :X

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #494819 przez andzia_zg
Ja tam cyca mam takiego samego jak miałam, ale to dupsko i uda... :ohmy: Oj będę biegać z wózeczkiem :P Podobno jak sie karmi piersią to tez szybko waga spada :lol:
Moja koleżanka z pracy co rodziła 22 listopada już zjechała 10kg więc myślmy pozytywnie :lol:

Gosia nie będzie tak źle..
a Ty lenusia musisz robic drugi raz ta glukozę?

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 1 miesiąc temu #494820 przez vernix
Aksa no jeszcze prawie 3 miesiące przede mną. Jak nic do 15 dobiję:)

Leniusia ja to stwierdziłam, że coś z moją twarzą jest nie halo, bo założyłam okulary i zaczęły mnie uwierać za uszami:)paszcza mi się rozjechała:D

trzeba sobie sprawić binokle:)

Trzymam kciuki za badanie glukozy!

12 lata 1 miesiąc temu #494821 przez aksa
aaaa i pisałyście o zgrzytach dotyczących wigilii współczuję ;/

u nas w tym roku jakpisałam ostatnio kupiliśmy teściom bilety do Irlandii do ich córeczki i niech lecą w pizdu!! problem z głowy w tym roku yeaahh :woohoo: :woohoo:

aaa i czeka mnie glukoza nieszczęsna ;P no kiedyś to musiało nadejść ;p

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=53612 [/url]
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=43127 [/url]

12 lata 1 miesiąc temu #494822 przez lenusia7
a cyc to mi akurat nie przeszkadza ... w koncu czuje sie ak kobieta bo wczesniej rozmiar ss "same sutki" :P

12 lata 1 miesiąc temu #494825 przez andzia_zg
vernix napisał:

ja to stwierdziłam, że coś z moją twarzą jest nie halo, bo założyłam okulary i zaczęły mnie uwierać za uszami:)paszcza mi się rozjechała:D

dobre :woohoo: :woohoo: :woohoo:

ale nie martw się... moja paszcza też jakas taka nadymana i kanciasta się zrobiła :P

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 1 miesiąc temu #494827 przez vernix
lenusia7 napisał:

a cyc to mi akurat nie przeszkadza ... w koncu czuje sie ak kobieta bo wczesniej rozmiar ss "same sutki" :P

[/i]

hahha :laugh: :laugh: :laugh: :P to tak jak u mnie było:)

12 lata 1 miesiąc temu #494828 przez xxElaElaEeexx
Mi piersi o rozmiar urosły,uda też zgrubły i szersza jestem w biodrach .A dupkę mam dalej taką jak miałam :P

A co do wigilii to ja nie wyobrażam sobie wigilii gdzie indziej jak w moim domu.
U mnie wigilia jest tradycyjna.Najpierw czytamy pismo Święte i się modlimy,potem składamy życzenia i dzielimy opłatkiem.Pod obrusem jest sianko.A pod stołem wiaderko na resztki (bo wg zwyczaju nie wolno dojadać wszystkiego do końca,powinno się troszkę zostawić i wlać do wiaderka to oznacza dzielenie się ze zwierzętami). Potem zasiadamy do stołu babcia ,że jest najstarsza z rodziny tylko od stołu odchodzi i przynosi z kuchni po kolei dania : najpierw barszcz z uszkami(uszka-własnej roboty),potem grzybowa z tartym ciastem , z kolei zupa "piecorkowa z jasiem fasolą " (z suszonych owoców -ja jej nienawidzę bleee) , następnie kluski z makiem i miodem a na koniec karp,ziemniaki i kapusta z grochem albo grzybami.Po zjedzeniu śpiewamy kolędy pijemy winko ,jemy orzechy ,pomarańcze czy jak ktoś ma jeszcze miejsce to ciasto.
Uwielbiam ten dzień ,bo wtedy w domu tak ładnie jedzeniem od rana pachnie .Wszyscy są jacyś radośni.A na kolację wigilijną oprócz babci,mnie i G,moich rodziców i brata przychodzi reszta rodzeństwa mojej mamy czyli brat z żoną i córką i 2 siostry z mężami i dziećmi.Więc jest naprawdę rodzinnie ! :)
Mój facet mówił ,że u niego na wigilii to barszcz i drugie danie z rybą (ale nie z karpiem ,bo u niego rodzice karpia nie jedzą ).Więc dla mnie to nie wigilia.Tam nie ma śpiewania kolęd ,modlitwy itd.Zresztą jego rodzice się kłócą i w tamtym roku wogóle nie robili wigilii. :S Więc od kiedy faceta poznałam to zawsze bywał u mnie na wigilii . :)
I on też twierdzi ,że zawsze do mnie będziemy jeździć ,bo mu się podoba i myślał ,że takie wigilie to tylko w filmach :)

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka