BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

12 lata 3 tygodni temu #500969 przez koticz
Andzia polecam patelnie tefala,są dość drogie ale warte swojej ceny,ja mam teflonową bez pokrywki,nigdy nic mi do niej nie przywarło i można smażyć dosłownie na kapce tłuszczu,wygodnie się czyści i ogólnie jest super

http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px[img] www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 tygodni temu - 12 lata 3 tygodni temu #500978 przez Paulina 77
Cześć Wszystkim! Witam Malinkę, nową mamusię :) Ale Wy wszystkie młode i ładne jesteście.
Brzuch mnie pobolewa - z nerwów przed Świętami... Nakarmiłam m, dziecko i siebie, i za chwilkę pójdę poleżeć.
Andzia co do patelni to mogę Ci jedynie odradzić patelnię ceramiczną Galicja. Na początku była super, nic nie przywierało, nic się nie przypalało. Po jakimś czasie tak się zaczął na brzegach od wewnątrz przypiekać olej, że musiałam czyścić preparatem do piekarników (ostrą myjką nie puszczało, odmaczanie nie pomagało) - wtedy ten preparat zeżarł jakąś zewnętrzną powłokę i jajka sadzone zaczęły przywierać. Natomiast przypieczenia na zewnątrz patelni są jak kamień (takie brzydkie brązowe zacieki) i nie do ruszenia niczym - żadnym drapakiem ani preparatem do piekarników.

12 lata 3 tygodni temu #500988 przez andzia_zg
Ooo dzieki za rady :-) Ja jestem zielona i sie totalnie nie znam na czym smażyć.. czy teflon, czy jakies patelnie ceramiczne (o ktorych pierwszy raz słyszalam)

I chyba rzeczywiście, tak jak pisze koticz, popatrzę za jakąś patelnią teflonową Tefala :-)

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 3 tygodni temu #500989 przez Beata 26
ja mam tefal teflonowa i wymieniam tak raz na 2 lata na nowa, duzo uzywam, nie była az taka jakos nadzwyczajnie droga, chyba ze 30-35 euro - ale warto, jak masz kupic cos za grosze i za kilka miesiecy wymienic to lepiej wez lepsza. i zeby nie byla ciezka, dla Twojej wygody. ja robie na swojej wszystko, od nalesnikow bo kotlety i sosy :) nie zapominaj, ze do teflonowych tylko drewniane lyzki i lopatki, inaczej porysujesz co jest bardzo niezdrowe!
tyle z mojego punktu widzenia patelni :)

12 lata 3 tygodni temu - 12 lata 3 tygodni temu #500995 przez andzia_zg
A co myślicie o takiej patelni?
allegro.pl/patelnia-gleboka-tefal-enjoy-...-wa-i2872005321.html

I chciałabym jeszcze jedną - juz bez pokrywki np do nalesników,jajecznicy itp. Jaki wymiar najlepszy do nalesników 20cm,24cm,26cm? (wtedy może w koncu naucze sie robić naleśniki)

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 3 tygodni temu #500997 przez Beata 26
uwazaj by nie byla za ciezka. jesli chcesz teraz kupic jedna, to kup lepiej plytka, moim zdaniem. chyba, ze kupisz komplet i plytka i gleboka (gleboka dobra do sosow i duszenia, ale nieporeczna do kotletow np.). ja w 80% korzystam z plytkich patelni.

12 lata 3 tygodni temu #501000 przez andzia_zg

12 lata 3 tygodni temu #501001 przez Beata 26
no ja mam mega podobna. tylko nie wiem ile cm, zaraz zmierze

12 lata 3 tygodni temu #501004 przez Beata 26
wez sobie rozmiar 28 cm!

12 lata 3 tygodni temu #501006 przez Lafi
Witam oszołonmki, natrzaskałyście tych postów
Witam mowa mamulke :)

Depeche słodziak z twojej małej :)
Chyba zaczne robic notatki na tyle bedie pisac, bo juz nie pamietam co wma miała mnapisać! zas w nocy mi sie przypomni :)

Andzia a patelnia taka zeby tez do samoobrony służyła a masz niezła pamiec do postów szacun

;)

Robiłam przed chwila eksperyment z latarką, mała sie nie wystraszyła, ale przyłożyłam latarke i sie do niej przesuneła, potem gdzie indziej położyłam zas tam ie przesuneła, agentka mała :)

12 lata 3 tygodni temu - 12 lata 3 tygodni temu #501009 przez andzia_zg
Beata 26 napisał:

wez sobie rozmiar 28 cm!

Ok :-) I w tym rozmiarze będzie akurat do naleśników,kotletów itp?

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 3 tygodni temu #501010 przez andzia_zg
Lafi te naleśniki to ściema - to ma być przede wszytskim do samoobrony hihi :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo:

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 3 tygodni temu #501011 przez Beata 26
tak, ja korzystam wlasnie z tego rozmiaru :) 28 najlepsza do wszystkiego jak sie okazuje:)

12 lata 3 tygodni temu - 12 lata 3 tygodni temu #501013 przez andzia_zg
Beata dziękuję :kiss: Taką kupię :)

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 3 tygodni temu #501017 przez Lafi
ja kiedys kupiłam sobie taka cygańska patelnie, ale z mniejswzych, wszystko ok ale była powleczona jakims smarem i dłłłłłłłłłłllugo zajeło mi doprowadzenie jej do stanu zeby cos mozna było na niej robic, ale rzadko korzystam z tego zdziorba.

Mysz mnie jeszcze nie opusciła, łapka nastawiona a ta torba jak byłam garnki po kuchni mi chodzi!

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka