BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

12 lata 1 tydzień temu #509182 przez mamcia2013
Andzia trzymaj trzymaj kciuki :)

Waszka wal śmiało z pytaniami, jak któraś wie to odpowie :)

Magdalena mi ta maść majerankowa pomogła i co jeszcze ważne po niej nie miałam suchego nosa od smarkania bo ta maść na wazelinie jest :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 tydzień temu - 12 lata 1 tydzień temu #509188 przez andzia_zg
a mnie cos dziś boli migdałek :dry: ciekawe od czego :dry:

Ide teraz myć naczynia i trochę posprzątam,ale będę cały czas tu zaglądała :-)

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 1 tydzień temu #509197 przez patrycja85
człowiek pośpi chwilę dłużej i musi tyle nadrobić;)

hej Waszka:) w smyku ceny różne, ale jak ktoś ma czas i umie szukać to można znaleźć cos w normalnej cenie, zwłaszcza teraz jak zaczynają się wyprzedaże.

podobno shakira urodziła:) fajnie im że mają już z głowy:)

miłego dnia cioteczki

12 lata 1 tydzień temu #509201 przez Waszka87
Mnie coś od 2 dni boli trochę dół brzucha tzn. tak rwie ale to podobno normalne. Przytyłam od początku ok. 6kg i strasznie mi wypadają włosy, dermatolog mówi ze to hormony ale włosy mam przerzedzone o polowe dosłownie. Chyba plusem jest to ze ładnie wyglądam i niemal żadnych wyprysków na twarzy.
Cały czas mam wrażenie że o czymś zapomniałam, ze ubranka będą niedobre ze nie wystarczy to co mam i jeszcze tesciowa męczy

12 lata 1 tydzień temu #509206 przez mamcia2013
Waszka to mało przytyłaś :) a świrka (tzn teściowa) czym Cię męczy?

12 lata 1 tydzień temu - 12 lata 1 tydzień temu #509207 przez andzia_zg
Waszka ja też mam takie schizy i boje się, że np będę mieć za mało ubranek, że czegoś jeszcze nie kupiłam itp.

A tak w ogóle to my tutaj na forum na teściowe mówimy "świrki" :silly:

No i bardzo mało przytyłaś. Ja 2 tygodnie temu byłam już 12kg na plusie :ohmy: Ciekawe ile będzie 10 stycznia jak u lekarza stane na wadze :unsure: :ohmy:

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 1 tydzień temu #509212 przez Magdalenaaa
Mamcia2013 ja jakiś czas temu smarowałam sobie nos maścią Vick VapoRub i bardzo fajnie mi się po niej oddychało. Tylko, że ta maść wg tego co napisane jest na opakowaniu, jest do smarowania na plecy i piersi. Początkowo nic się nie działo, a później z nosa skóra mi schodziła z okolic nosa :cheer: Wniosek: nie polecam maści Vick VapoRub na i pod nos :angry:

Andziaa ja rzeczywiście rzadko piszę, ale poczytuję regularnie. Prawda jest taka, że w pracy nie zawsze mam czas na pisanie, tylko zerkam na forum. A po pracy nie chce mi się już zwyczajnie często kompa włączać. Hi hi powinnam sobie w Nowym Roku życzyć więcej dni bez klientów - częściej klikała bym z Wami :)

12 lata 1 tydzień temu - 12 lata 1 tydzień temu #509214 przez Waszka87
Mamcia no mało ale wszystkie badania prawidłowe. Moja siostra wogole nie przytyla z synkiem. Tesciowa jest "zawodowa" nianią i cały czas porównuje mnie do matki dziecka którym się opiekuje. Cały czas jest A Kasia używa to i to i kupuje tu i tu. Dziadkowie dali nam pieniądze na wózek ale nie prosiliśmy o to a teraz oczekują ze będą najważniejsi a wcześniej nie byli tacy mili

12 lata 1 tydzień temu #509217 przez Gosia27
Hej
Witam nowe mamusie
Mamcia2013 3mam kciukasy za wizytę :kiss:
Patrycja85 ruchy liczymy od 30 hbd 3x na dobę przez godzinę, o tych samych porach, w tej samej pozycji. Powyżej 10 ruchów, medycznie wszystko ok. Ale każde dziecko indywidualny przypadek ;) jedne bardzo ruchliwe jedne mniej. Można pobudzać maluszka czyś słodkim. Przyjmuje się że dzieci najaktywniejsze są porą wieczorną.
Ela szybkiej kuracji Ci życzę. A dzis rano myślałam o tobie w łóżku. Chciała bym być na Twoim miejscu. Ślub to cudowne wydarzenie. Z tego miejsca życzę Ci dni w Waszym małżenstwie słodkich jak miód. Wspólnych wzlotów i upadków, poszanowania i mega mega dużo MIŁOŚCI :kiss:

12 lata 1 tydzień temu #509223 przez Magdalenaaa
A propos wagi, Lenusia chyba byłą smutna, że przoduje w nabieraniu ciała.
LENUSIA - nie martw się, ja pilnie Tobie kibicuję mam teraz 17,5 kg :ohmy: do przodu, a o ile dobrze pamietam, jesteś dwa tygodnie do przodu z terminem.

I tak już poza tematem, to chciałam Wam przekazać, ze piękne z Was dziewczynki :)

12 lata 1 tydzień temu #509225 przez mamcia2013
Magdalena więc leć po maść majerankową :)

Waszka niestety z teściami tak już jest, każdy chce być najlepszy. Ale nie daj się złotym radom i rób swoje. W końcu to Ty jesteś w ciąży a nie świrka :)

Gosia dziękuję, trzymaj kciuki :)

A mój Dorian znów daje czadu w brzuszku :D

12 lata 1 tydzień temu #509227 przez mamcia2013
Magdalena to też masz sporo na plusie, ale co tam, to najukochańsze kg na świecie :silly:

12 lata 1 tydzień temu #509229 przez Agnieszka86
Mamcia ja też oczywiście trzymam za Was kciuki i czekam na relację powizytową. Lubię czytać jak piszecie co u Waszych dzieciaczków :kiss:

Dopiero wypełzłam z łóżka w mojej babcinej koszuli :lol: :lol:
Czas szykować drugie śniadanie... i K. mnie wyciąga na zakupy do Biedrony, a ja nie mam ochoty :dry: No, ale jak mam odbierać telefon co 5 minut z pytaniami to wolę chyba się pozbierać i wybrać razem z nim.

12 lata 1 tydzień temu #509233 przez mamcia2013
Aga napewno dam znać po wizycie ale pewnie bardziej pod wieczór :)
Hehe ta koszula faktycznie aż taka babcina? To pewnie Twój K teraz ma polot na Ciebie :silly: :silly:

12 lata 1 tydzień temu #509242 przez Waszka87
mamcia te koszule są tragiczne. Dostałam od siostry zielony model ;-) masakra zero polotu i kobiecości. Nienawidzę spać w koszuli i jeszcze te otworki do karmienia ;-) spadochronn

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka