- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2013
Mamusie marzec 2013
- Lenucha217
- Wylogowany
- rozmowna
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- vernix
- Wylogowany
- gadatliwa
Też myślę o zajęciach z małym na basenie:) frajda dla całej rodzinki:)
Zbliżający termin porodu, te wszelkie łamanie głowy co trzeba, a czego nie po prostu męczy a ponoć 9 miesiąc to dopiero rollercoaster
Gosia zazdroszczę Ci tej sprawności. Mnie boli brzuch, gdy tylko próbuję coś majstrować przy paznokciach, teraz to nawet do nich nie dosięgam.
- wiewiorka
- Wylogowany
- rozmowna
- Depeche
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- vernix
- Wylogowany
- gadatliwa
Jeszcze nałożyłam na siebie stanik do karmienia, koszule do porodu i gacie jednorazowe i bardziej aseksualne nie da się już wyglądać. Sama siebie bym nie bzyknęła. [/quote]
buhhhaha Dobre, a jakie prawdziwe!
- koticz
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jagódka-nasze największe szczęście
- Otrzymane podziękowania: 1
CZekam na relacje z wizyt!
Malinka moja Jagoda 2 stycznia ważyła 1436g i jest mniejsza w stosunku do terminu porodu,ale ja się już tym nie przejmuję,myślę,że łatwiej mi ją będzie urodzić,no i dziewczynki są drobniejsze niż chłopcy.
Aksa ten pierwszy wózek podoba mi się bardziej,ale TAKO ma dobre opinie,My kupujemy ten
www.google.pl/imgres?q=coletto+matteo&um...s:0,i:81&tx=90&ty=66 i jeszcze podoba mi się ten:
www.google.pl/imgres?q=beby+beni&um=1&hl...t:429,r:17,s:0,i:130
Gosia podziwiam,że dajesz radę jeszcze biegać,ja tak jak dziewczyny już ledwo chodzę
Lena my z mężem też chcemy z Jagodą na basen chodzić,wydaje mi się,że to będzie zacieśniać między nimi więź,a ja będę spalać zbędne kilogramy
http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px[img] www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px
- Depeche
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Gosia27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 3 Zosia-14.03.13
- Otrzymane podziękowania: 3
- Depeche
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- patrycja85
- Wylogowany
- rozmowna
ale duuuuzo napisałyście:)
na początek-wiewiórka ja wiem jak wyglądasz i jakbym była facetem to nawet teraz bym cię bzyknęła:))) tylko nie mów pauli:)
ja dziś jestem z siebie taaaka dumna!!! wstałam o 6.15. na zajęcia dotarłam na czas, notowałam dzielnie i zostałam do końca-tj. 15.15:) (wszyscy mi mówili ze pięknie mi w tej ciąży:))) w drodze powrotnej odebrałam z pralni kołderki dla Ignacego, zdążyłam na spotkanie z panem z banku krwi-podpisaliśmy umowę i zestaw pobraniowy mamy już w domu:) zjadłam, nadrobiłam was i teraz padnę
miłego wieczoru:)
- aksa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
o takim basenie tez myslalam! już sie nie mogę doczekać!
hehhe ja też się czasem kiwam jak pingwin!! ale to jak mam brzuch napięty i mi już na prawdę cieżko
taak dawna forma pomarzyć można
a my pod koniec maja na komunie chrześnicy mojego małża więc kiecke trzeba bedzie zakupić juz sie boje jak ja wyglądać będę i przyjezdza siostra m na dłuższy okres wtedy i pasowałoby zrobić chrzciny wtedy...
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=53612 [/url]
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=43127 [/url]
- Depeche
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Powiem Wam szczerze, że czasem takie agnetki można spotkać na tych oddziałach położniczych, nie mówiąc o porodówce. Są w stanie hennę sobie zrobić do cc albo położyć się na stole operacyjnym w rajstopach samonośnych z koronką. Nie ważne że dziecko krzyczy bo po pachy leży obs.ne ważne że makijaż i wyprostowane włosy są do perfekcji. Uwielbiam to szpitalne życie wiewiórka Ty się niczym nie przejmuj. Te podpachy i majty jednorazowe to chwilowy epizod
heheh moja ciotka byla salowa na porodowce, opowiadala kiedys jak sobie baba pip.e ufarbowala
- vernix
- Wylogowany
- gadatliwa
koronki mnie rozwaliły:)ja pierdzielę!
- koticz
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jagódka-nasze największe szczęście
- Otrzymane podziękowania: 1
"Lekarze zalecają,by kikut pępowiny myć wodą z mydłem,a potem dokładnie osuszyć jednorazowym ręcznikiem.
Wyjątkiem jest sytuacja,kiedy noworodek przebywa w złych warunkach higienicznych (np.na ścianie w pokoju jest grzyb,w mieszkaniu panuje zbyt duża wilgotność).Wówczas trzeba stosować preparat antyseptyczny o jak najszerszym spektrum działania(np.Octenisept).Jest to jednak zalecane przez lekarzy tylko w wyjątkowych okolicznościach."
No to ja już kurna nie wiem co z tym pępkiem...może zaczne od mydła i w razie czego przejdę na coś innego...
Na szkole rodzenia jest nas ze 15mam i wiecie,że tylko chyba 4dziewczynki się urodzą???
http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px[img] www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px
- katarzyna1702
- Wylogowany
- budujemy zdania