- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2013
Mamusie marzec 2013
- Depeche
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Bo mi kazali otworzyc, a miala ochote je raczej zamknac!
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- aksa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ahahahaha pończochy mnie rozwaliły
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=53612 [/url]
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=43127 [/url]
- vernix
- Wylogowany
- gadatliwa
-używaniu octaniseptu i gazików
-szarego mydła
-wacików "leko" nasączonych spirytusem
-rozcieńczaniu 70% spirytusu
Od Ciebie zależy co wybierzesz.
U mnie w szkole rodzenia na 12 dziewczyn 7 miało mieć chłopców. Wojna będzie, czy co???
- Gosia27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 3 Zosia-14.03.13
- Otrzymane podziękowania: 3
- Depeche
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- patrycja85
- Wylogowany
- rozmowna
ale duuuuzo napisałyście:)
na początek-wiewiórka ja wiem jak wyglądasz i jakbym była facetem to nawet teraz bym cię bzyknęła:))) tylko nie mów pauli:)
ja dziś jestem z siebie taaaka dumna!!! wstałam o 6.15. na zajęcia dotarłam na czas, notowałam dzielnie i zostałam do końca-tj. 15.15:) (wszyscy mi mówili ze pięknie mi w tej ciąży:))) w drodze powrotnej odebrałam z pralni kołderki dla Ignacego, zdążyłam na spotkanie z panem z banku krwi-podpisaliśmy umowę i zestaw pobraniowy mamy już w domu:) zjadłam, nadrobiłam was i teraz padnę
miłego wieczoru:)
ps. sorry chyba kilka razy to wysłałam juz ale coś się muli
- koticz
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jagódka-nasze największe szczęście
- Otrzymane podziękowania: 1
Dziś rozmawialiśmy o połogu i diecie karmiącej.O uruchamianiu po porodzie i fajnie było.
Macie już wybraną położną środowiskową???Bo dziś była o tym rozmowa i tylko ja zielona w tym temacie się okazałam!Jedna dziewczyna ma termin na 26.03 lub 1.04 i ją już położna 2razy odwiedziła.W ogóle to babeczka ze szkoły powiedziała,że na porodówce mamy już mieć wybraną przychodnie do której zapiszemy dziecko i DOBRZEBY BYŁO gdybyśmy już podały imię i nazwisko lekarza który będzie nam leczył dziecko,masakra jakaś w ogóle nie miałam o tym pojęcia!!!!!
http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px[img] www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px
- wiewiorka
- Wylogowany
- rozmowna
hejka
ale duuuuzo napisałyście:)
na początek-wiewiórka ja wiem jak wyglądasz i jakbym była facetem to nawet teraz bym cię bzyknęła:))) tylko nie mów pauli:)
ja dziś jestem z siebie taaaka dumna!!! wstałam o 6.15. na zajęcia dotarłam na czas, notowałam dzielnie i zostałam do końca-tj. 15.15:) (wszyscy mi mówili ze pięknie mi w tej ciąży:))) w drodze powrotnej odebrałam z pralni kołderki dla Ignacego, zdążyłam na spotkanie z panem z banku krwi-podpisaliśmy umowę i zestaw pobraniowy mamy już w domu:) zjadłam, nadrobiłam was i teraz padnę
miłego wieczoru:)
ps. sorry chyba kilka razy to wysłałam juz ale coś się muli
Patra a Ty masz zajebiaszcze cycki i nawet jako kobieta bym je zmacała i to razem z Paula
- Depeche
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Aksa jeszcze nie.15.01 mamy spotkanie z pediatrą,więc może wtedy się czegoś dowiemy,a jak nie to 22.01 mamy kąpiel z tatusiami więc może wtedy będziemy rozmawiać o higienie pępuszka.
Dziś rozmawialiśmy o połogu i diecie karmiącej.O uruchamianiu po porodzie i fajnie było.
Macie już wybraną położną środowiskową???Bo dziś była o tym rozmowa i tylko ja zielona w tym temacie się okazałam!Jedna dziewczyna ma termin na 26.03 lub 1.04 i ją już położna 2razy odwiedziła.W ogóle to babeczka ze szkoły powiedziała,że na porodówce mamy już mieć wybraną przychodnie do której zapiszemy dziecko i DOBRZEBY BYŁO gdybyśmy już podały imię i nazwisko lekarza który będzie nam leczył dziecko,masakra jakaś w ogóle nie miałam o tym pojęcia!!!!!
o przychodnie pytaja na izbie przyjec, wpisuja do karty. W mojej przychodni jest kilku lekarzy i zalezy kiedy pojdziesz, trafisz na innego. Nazwiska lekarza nie podawalam, ale tez nie pytali. Zlezy od przychodni, ale rzeczywiscie popytajcie sobie wsrod znajomych zeby sie na ktoras zdecydowac.
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
- Otrzymane podziękowania: 14
Ja już po wizycie. Jakby to powiedzieć... Wojtek bardzo duży... kawał kloca z niego... waży już 2600g a ja przytyłam już 16kg... Jeśli Wojtek będzie nadal rósł w takim tempie to cesarka będzie nieunikniona...
A teraz trochę mniej przyjemne rzeczy...
Otóż bardzo skróciła mi sie szyjka,mały bardzo mocno na nią napiera i w każdej chwili mogę urodzić Mam już skierowanie do szpitala i gdyby tylko coś mnie mocno bolało to mam jechac prosto na oddział. Gina mówila, że musimy małego przytrzymac w środku jeszcze 3 tygodnie... mam leżeć i sie bardzo oszczędzać.
Całe szczęście,że mi sie ostatnio poszerzył brzuch (tak jak wam pisałam przybyło mi 4 cm w pasie w ciągu 3 dni) Dzieki temu Wojtek jakos się ułozył i tak mocno nie naciska na szyjkę (nawet nie boli mnie na razie brzuch) I oby tak zostało, to wtedy go donoszę. Jeśli tylko pojawi sie mocniejszy ból to od razu do szpitala
Na dzień dzisiejszy mam sie oszczędzać.
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
- Otrzymane podziękowania: 14
oooo wlasnie Gosia, pytanie mam: powinno sie przec z zamknietymi czy otwartymi oczami?
Bo mi kazali otworzyc, a miala ochote je raczej zamknac!
Ja słyszałam że trzeba zamknąć oczy, bo przy otwartych moga żyłki popekać
- wiewiorka
- Wylogowany
- rozmowna
ja tez spie juz w koszulido karmienia, bo sie w pidzamke nijak nie zmieszcze. Jeszcze ten stanik kupilam w takim aseksualnym cielistym kolorze, wrrrrrrrrrr
nie no Ty to wiesz co kręci facetów )
- Paulina 77
- Wylogowany
- gadatliwa
- koticz
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jagódka-nasze największe szczęście
- Otrzymane podziękowania: 1
Dzięki Ci Panie,że ja będę miała córkę,moja szmaciata szyjka pewno nie dałaby rady takiemu cięzkiemu dziecku nawet z założonym pessarem.Czyli może być tak,że urodzisz pierwsza lecicie z Wojtkiem na pierwszy strzał
Oszczędzaj się kochana i nie pozwól Wojtkowi jeszcze wychodzić.
To nam powinno dać do zrozumienia,że już się możemy w każdej chwili spodziewać,więc drogie koleżanki kupować wyprawki i pakować torby,żeby potem nie było niespodzianek!!!
Ja mam swoją torbę u rodziców(u mnie nie ma gdzie trzymać) ale w sobotę kończymy pokój Malutkiej,wywalamy wersalkę,wstawiamy narożik dla mnie,składamy łóżeczko, i czekamy na lokatorkę!Jeszcze musimy pomalować kuchnie,w niedzielę się spakuję.
Spadam z forum bo muliiiiiii mogliby coś z tym zrobić!!!!!!!
http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px[img] www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px
- 25malinka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ....
- Otrzymane podziękowania: 3
koticz nie wiedziałam,że Twoja Jagoda taka mała,a może to normalne,lekarz w sumie nic mi nie mówił,że za niska waga więc może będzie ok
depeche,wiewiórka ja też już śpie w koszuli,chociaż przyznam szczerze,że nigdy nie lubiłam,noi ale teraz nie mam wyjścia bo w piżamce mi za ciasno już było
vernix moja mama tak mowi,że będzie wojna bo u nas też sami chłopcy się rodzą,oprócz mnie 5 dziewczyn jeszcze będzie w tym roku rodziło i z tego co wiem to mają miec chłopaków
Ja obejżałam seriale i przysnęło mi się,wogóle dzisiaj taki ten dzien jakiś zamulony nic się nie chce