BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

12 lata 5 miesiąc temu #400797 przez macka
Podtrzymuje :laugh: "przydałaby się nam jakaś tabelka ze spisem mam i terminów porodów" :laugh:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 5 miesiąc temu #400799 przez macka
Ja w zasadzie raczej nie mam dolegliwości ciążowych, w sumie to tylko rano zaraz po wstaniu mam ochote zwymiotować, jakby to powiedzieć odrzuciło mnie od pasty do zębów i po ich myciu strasznie mną rzuca, po jakiś 15 minutach przechodzi :)

12 lata 5 miesiąc temu #400841 przez mamcia2013
Dziewczynki wszystko się wyjasnilo. Byłam dzisiaj u mojego gina i okazało sie ze jest wszystko w porządku :) a delikatne brudzenie było spowodowane emocjami itp. bo nie ma żadnych śladow krwi we wnatrz, szyjka też jest w porządku i ogólnie jest ok. a co najważniejsze zrobił mi usg i moje maleństwo ma 0,55 cm i bije serduszko :) :) tak się cieszę. Jakie to fajne jak patrzysz i widzisz że bije malutka kropeczka :) termin na 14.03.2013r.
a tak w ogóle to jestem Paulina i mam 23 lata. :)

12 lata 5 miesiąc temu #400843 przez macka
mamcia fantastycznie, że wszystko w porządku, dobrze że wszystko się wyjaśniło, teraz jesteś chociaż spokojna o swoje maleństwo : )

12 lata 5 miesiąc temu #400844 przez mamcia2013
Macka, no wczoraj to pół dnia przeryczałam z nerwów. na szczescie jest wszystko ok z czego bardzo sie ciesze :) a dzisiaj to tylko chodze i jem :P

12 lata 5 miesiąc temu #400901 przez Unbreakable
Jeden dzień mnie nie było i się rozpisałyście że hoooo ;)
mamcia bardzo się cieszę, że jest ok.
Ja też odpoczęłam, poleżałam i bóle brzucha minęły. Mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku. Lekarz tylko telefonicznie powiedział, że mogło się zdarzyć i jeśli przyszło tak szybko to nie warto za często badać w tak wczesnej ciąży.
Jeśli chodzi o przedstawianie się to Aneta z Katowic, lat 25 ;)

12 lata 5 miesiąc temu #400916 przez hoborr
Dobry wieczór:)

Mamcia super że wszytstko ok:) A USG zazdroszczę:) Mój lekarz robi tylko 3 razy przez całą ciąże! Także poewnie pierwsze będę miała po pierwszym trymestrze:)

Unbreakble - ale masz koleżanko trudny nick:) Wiadomo na początku szczególnie trzeba uważąć:) Także leżec , nie przemęczać się itd:)

Macka jeśli tylko 15 minut - to masz super. Mnie mdli przez całe dopołudnie i czasem wieczorem. Już zjechałam 2 kilo - no ale ja mam z czego:) :silly:

Agnieszka 29l. Okolice Stalowej Woli - Sandomierza :blush:

12 lata 5 miesiąc temu #400917 przez mamcia2013
A u Was jak, serduszka bobasów już widać? :)

12 lata 5 miesiąc temu #400919 przez mamcia2013
Hoborr ja nie mam żadnych mdłości :) czasem w żołądku mnie muli a ogólnie jest luz :)

12 lata 5 miesiąc temu #400941 przez hoborr
Mamcia to tylko pozazdrościć:) Ja niestety się męczę...

Kurcze zaczęłam spisywać mamy i terminy ale mi brakło prądu na sekundę i wszystko poszło... ech :S

12 lata 5 miesiąc temu #400949 przez macka
Ja jeszcze nie byłam u lekarza potwierdzić ciąży, mam zamiar pójść pod koniec tygodnia, zacznie się wtedy 6 tydzień i powinno być widać bijące serduszko, choć powiem, że chciałabym już zobaczyć swoją kropeczkę czy się dobrze zadomowiła w moim brzuszku :laugh:

hoborr to masz przechlapane z tymi mdłościami. Nie martw się ja też mam trochę nadprogramowych kilogramów z poprzedniej ciąży mi jeszcze zostały. Jak tylko urodzi się dzidzia to biorę się porządnie za siebie. Mam zamiar nie przytyć w tej ciąży za dużo. Nadmienie, że z Bartusiem przytyłam 35 kg :laugh:

12 lata 5 miesiąc temu #400953 przez kasia123m
mamcia ciesze sie ze wszystko ok.ja tez nie mam jakis takich typowych mdlosci..jak jestem glodna to tak w zoladku mnie muli...NOi tak jak pisalam wczesniej czasami mam ochote na cos...zjem dwa gryzy i mi w gardle staje i tyle z jedzenia...Na poczatku sie martwilam,zwlaszcza ze plamilam i balam sie ze z dzidzia cos nie tak ale teraz mysle ze widocznie tak mam.Sasiadka moja wogole mdlosci nie miala ani w jednej ani drugiej ciazy.Widzialam serduszko kilka dni temu wiec sie uspokoilam.Mam juz tez dni ze 3 dni wogole nic.widocznie tak ma byc

macka ile przytylas?pieknie...a zeszlo po ciazy? czy zostalo sporo...?

u mnie w 6tyg serduszka nie bylo...w 7 widzial na 90 %....ale ja jeszcze nie widzialam...a u niektorych w 6 juz pieknie wiadc...zalezy od wieku ciazy...choc niby u mnie mlodsza byla a teraz dzidzius nadgonil wiec nie wiem...

12 lata 5 miesiąc temu #401171 przez gosiach
Gratulacje dla wszystkich przyszłych Mamusiek !!! Ja z radością powiększam to grono:laugh: To moja druga ciąża- córcia ma 8 lat. Za dwa dni mam pierwszą wizytę jako ciężarna. Trzymam kciuki za siebie i za was Wszystkie :lol:

12 lata 4 miesiąc temu #401237 przez ufolka
hej :)

ja mam blee na wszystko co z koncentratem pomidorowym, przed ciążą bardzo lubiłam, a teraz nie dam rady jeść :)

hej gosiach :)
mamcia dobrze że wszystko okej ;)
Hoborr mi też zleciało 3 kg, ale jest z czego, bo po pierwszej ciąży mi zostało :)
kasiu też mam tak z jedzeniem, że mi się chce a zjem i niedobrze, moja ciąża też młodsza niż wychodzi z okresu, teraz na wizycie poznam datę z usg bo poprzednio nawet nie złapało ;/
macka co do kg to mam takie same plany jak Ty hehe :) w ogóle to nie planujemy 3 dziecka, mamy już roczną córeczkę, teraz będzie kolejny kajtek no i zamykam produkcję i wracam do formy z przed paru lat hehe :)

ja mam wizytę 9 sierpnia, tzn mam się jeszcze umówić, już nie mogę się doczekać :)

a jak dzisiaj samopoczucie? :)

12 lata 4 miesiąc temu #401355 przez mamcia2013
Ja mam nadzieję że za wiele nie przytyję :P hehe ale przez weekend to miałam mega apetyt i jak tak dalej bedzie to ze 40 kg przytyję :P Mama mi mówi że mam tyle nie żreć :)

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka