BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

12 lata 2 miesiąc temu #545451 przez kika1985

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #545460 przez xxElaElaEeexx
kika1985 napisał:

xxElaElaEeexx napisał:

aksa Ja też bym coś dobrego zjadła a nic nie mam :(

Chyba choinkę rozbiorę ,bo siedzę tylko przed tym laptopem i oczy mnie już bolą :dry:

to wy jeszcze macie choinkę????

Jasne,że mamy :) U nas w rodzinie wszyscy mają choinki do "Matki Boskiej Gromnicznej" -tylko,że u nas nikt nie ma żywych choinek tylko sztuczne. :)

12 lata 2 miesiąc temu #545462 przez Depeche
Kika oj ja nie wiem, czy mi nie odbije na starosc na punkcie synusia. A co bede dla niego najwazniejsza kobieta w zyciu, nikt mnie nie przebije :P
Serio, to ja chyba na te nerwy zaczne cos lykac.

12 lata 2 miesiąc temu #545464 przez Depeche
xxElaElaEeexx napisał:

kika1985 napisał:

xxElaElaEeexx napisał:

aksa Ja też bym coś dobrego zjadła a nic nie mam :(

Chyba choinkę rozbiorę ,bo siedzę tylko przed tym laptopem i oczy mnie już bolą :dry:

to wy jeszcze macie choinkę????

Jasne,że mamy :) U nas w rodzinie wszyscy mają choinki do "Matki Boskiej Gromnicznej" -tylko,że u nas nikt nie ma żywych choinek tylko sztuczne. :)

W moim domu rodzinnym tez tak bylo, ale ja w moim wprowadzilam tradycje, ze do Trzech Kroli. Jak sie dorobie willi z basenem, to bede nawet do Wielkanocy trzymac.

12 lata 2 miesiąc temu #545467 przez xxElaElaEeexx
Mi choinka nie przeszkadza stoi sobie w kącie i codziennie zapalam światełka ,bo tak mi się podoba i jest dalej nastrój świąt :)

12 lata 2 miesiąc temu #545473 przez aksa
u mnie choinka też do Trzech Króli ale w tym roku...hmm zresztą wstawiałam zdjęcie mojego badyla :P

Depeche a pier*olnij se meliskę na nerwy :silly:

chyba sobie zrobie ryż i mam sos słodko kwaśny

młody się kręci obraca, brzuch mi faluje - ale fajnie :lol:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=53612 [/url]
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=43127 [/url]

12 lata 2 miesiąc temu #545483 przez 25malinka
Jak zwykle produkujecie,że ciężko Was nadrobić..

Aga zauważyłam,że też mam większy apetyt teraz,no i brzuszek mi urósł :)
ale chyba willi Zosi nie pobije,śliczna :)

Gosia cudne to zdjęcie jaki ładny nosek i usteczka :)

aniaczajka udanej imprezki

aksa ja też ostatnio uzywam tylko podkładu z BB

żłówik cieszę się,że wszystko ok po wizycie

Ja byłam dzis u koleżanki na plotach,potem ugotowałam zupę ogórkową,teraz siedze i oglądam tv a mąż śpi

12 lata 2 miesiąc temu #545486 przez andzia_zg
Ja na obiad zjadłam ryż z jogurtem a potem leżałam i podobnie jak Wy walczyłam by nie zasnąć... co za dzień...

Jeszcze z pół godzinki i zjem jakąś kolację. Mąż mi kupił wędzoną makrelę to sobie zjem :-)

ciekawe jak tam dziewczyny po wizytach...

Strasznie mi się dziś dłuży dzień... a to chyba dlatego, że jutro wizyta...

A jeśli chodzi o choinke to jak byłam mała to zawsze stałą do Gromnicznej,ale potem jak babcia i dziadek byli chorzy to nie było miejsca na choinke to stała tylko do kolędy. Ja swoją tez rozebrałam jakies 2 tygodnie temu, bo po przestawieniu mebli mi sie nie mieściła i zasłaniała telewizor.

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #545487 przez vernix
aksa napisał:
młody się kręci obraca, brzuch mi faluje - ale fajnie :lol:[/quote]

Mój mały też wariuje od dłuższego czasu, tego będzie mi brakowało:)

ElaEla
ja swoją rozebrałam 2 tygodnie temu, bo już powoli łysa się robiła od dołu, ale masz rację z tym klimatem świątecznym, które daje choinka:)

Coś dzisiaj zamilkła Paulina i Wiewiórka -gdzie Dziewczyny jesteście? jak się czujecie?

Koticz Patrycja--jak po wizytach?

Andzia o której masz widzenie z Wojtusiem?

Dostałam niespodziewaną paczkę od cioci mojego męża, ciuszki po jej wnuku.Kilka par spodenek, body, śpioszki, jeansy, bluzeczki itd. Heniowi na pewno to się przyda:)

12 lata 2 miesiąc temu #545501 przez andzia_zg
vernix niestety wizytę mam dopiero jutro o 17:00

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 2 miesiąc temu #545503 przez koticz
Cześć dziewczynki!!!

Normalnie nie wiem od czego zacząć...

Gosia ale pucunia z Zosi,poliki do całowania :) fajne to fotki 3d,ale ja i tak nie chciałabym wiedzieć jak wygląda Jagoda :side: tak mi sie jakoś ubzdurało we łbie

mamcia tak Bolek i Lolek uwielbiają w wodzie siedzieć,oczywiście na swoich warunkach czyli bez szamponu i prania futer,ale jak im napuszczę wody do wanny i wrzucę jaką zabawkę to kilka godzin potrafią nie wychodzić,a latem to stoi dla nich woda w takiej dużej miednicy w pokoju i zarzywają kąpieli kiedy mają ochotę :)

Która jest jeszcze nie spakowana,to niech lepiej nie zwleka!!!
Ja prawie na IP wylądowałam dziś w nocy!Od 2 do 2:40miałam 5-6 skurczy,ale byłam zmęczona i usnęłam,potem obudziłam się jak mój z pracy wracał po 5.O 5:40 się rozbudziłam i poszłam siku i już zaczęłam sprawdzać skurcze i miałam co 12min.Po 6 już co 5min!!!!Nadal nic nie bolało,ale przecież pierwszy okres porodu może trwać do 16h.Więc wzięłam kąpiel i mój J też i ubraliśmy się,ale doszliśmy do wniosku,że poczekamy aż zrobi się widno i dopiero pójdziemy do szpitala.Na szczęście pare minut po 7 wszystko się skończyło i Jagoda od razu zaczęła wierzgać

Czułam się jak dziecko błądzące we mgle,naszczęście mój mąż idealnie wiedział co robić,łaził za mną z zegarkiem w ręku i odmieżał skurcze.Pomógł mi się umyć i wytrzeć i działał na mnie mega uspokajająco

http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px[img] www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px

12 lata 2 miesiąc temu #545511 przez 25malinka
koticz no to niezle niezle,każdy obstawia na Age że będzie pierwsza a tu może najpierw padnie na Ciebie,kurde to faktycznie muszę się brać za pakowanie tej torby bo kto wie :)

12 lata 2 miesiąc temu #545513 przez koticz
Moja ginka powiedziała,że to były właśnie skurcze przepowiadające,które występują do 3tyg przed porodem.
Przepisała mi jakieś tablety (zostawiąłm w aptece ponad 100pln :ohmy: ) które wstrzymują skurcze,ale występuje po nich drżenie rąk i kołatanie/rozdygotanie serca i mam je brać do 17.02 tak dla pewności,choć powiedziała,że mogę spokojnie rodzić już od 11.02.Uspokoiła mnie i powiedziała,że gdyby się teraz Jagoda urodziła to nic jej już nie zagraża,tyle tylko,że musiała by w inkubatorze lerzeć no i potem jako wcześniak musiałybyśmy milion lekarzy odwiedzać.
Zrobiła mi usg,z malutką jest wszystko ok,dzięki za kciukaski.Waży 2660 :) ja jestem na plusie 14kg i powiedziała,że to idealnie.
Dostałąm także skierowanie na GBS.Następna wizyta 18.02 i wtedy zdejmiemy krążek.Dowiedziałam się ,ze z krążkiem nie ma możliwości,żeby wypadł mi ten czop śluzowy,ale wody odejdą jakby co normalnie.Dostałam także skierowanie do szpitala w razie porodu :) choć nie jest wymagane.

http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px[img] www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px

12 lata 2 miesiąc temu #545514 przez Depeche
Koticz, ale mialas przygodę! No ja sie dzis poprałam z ciuchami, ale tej paczki nadal nie ma. Nie chce sie wnerrrwiac, no nie chce.

Aksa, meliske to ja standardowo pije. W zasadzie przez te dni pilam, bo bym chyba nie usnela. Chyba na mnie nie dziala. Serio, musze sie troche poobserwowac, bo za szybko i za bardzo wszystko biore do siebie, a potem z niczego robi sie wielkie halooooooooo. W sumie mam racje, ale nie warto bylo z tego robic az takie cóś.

Dobra, polecicie mi moze jakis fajny film?
Demon prawdziwa historia, to chyba nie jest najlepszy temat dla ciezarnej ze zszarganymi nerwami, jak obejrze BAby blues to chyba mnie do porodu wolami nie zaciagna. Nie mam wizji, a obejrzalabym cos!

12 lata 2 miesiąc temu #545516 przez Depeche
Co do zgagi to tfu tfu tfu ( nie zapeszam), ale drugi dzien wlewam w siebie ten GAVISCON i chyba jest dobrze, jest na pewno lepiej. Trzeba go tylko pic po posilku nie czekac az zacznie palic.

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka