BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #546199 przez andzia_zg
Patrycja taka mała lista co kupić, a co z tych rzeczy mam ja:

emolient lub płyn do kapieli - ja mam płyn do kapieli z Hipp'a. nie chce przyzwyczajac od razu dziecka do emolientow)
mleczko pielegnacyjne do ciała, lub krem do ciała (jessli masz emolient to nie musisz smarowac ciałka, a jesli płyn do kąpieli to jeśli skóra jest sucha to skore mozna posmarowac. Ja mam mleczko pielęgnacyjne do ciała z Hipp'a)
mydełko do ciała - ja nie używam emolientu tylko płyn do kapieli więc kupiłam tez mydełko Bambino
krem na odparzenia - mozna stosowac typowy krem na odparzenia np Hipp, Nivea itp, ja bede smarowac kremem ochronnym Bambino
maść na odparzenia - w razie pojawienia sie odparzeń np zielony Linomag, sudocrem
krem na każda pogode
sól fizjologiczna do przemywania oczek
woda morska
coś do pępka- w zależności do poleci położna np Octenisept
waciki kwadratowe do przemywania pupy
oliwka do ciała - ja nie kupowałam
a dla ciebie coś na brodawki - np Purelen 100 lub jego tanszy odpowiednik lano maść z Ziajki, Maltan, lub Bepanthen

To chyba tyle

[*] Aniołek 10.2014

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #546200 przez kika1985
Depeche napisał:

A ja nie rodze, nie chce, boje sie !!!!!!!!!!!!!!!!!! NO FUCKING WAY!

ja tak samo!!!!!

11 lata 10 miesiąc temu #546201 przez ufolka
unbreakable, na emoliencie pisze że nie trzeba używać mydła dodatkowo, ale to tak w razie czegoś, np po kupie jak pod zlewem musisz myć bo się zafajda do pasa :D albo jak obmywasz szyjkę jak mlekiem uleje, no tak na wszelki wypadek, a mydełko parę zł kosztuje :) z Hippa fajne kosmetyki są też :) a w rossmanie była promocja na bepanthen dla niemowląt, a krem to z ziajki wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=35311 , też kupiłam ostatnio, najpierw zużyję to co mam z mustelli po starszej córce a potem ten z ziajki :)

11 lata 10 miesiąc temu #546204 przez Gosia27
Vernix dziękuje,czuje się dobrze. Fizycznie rewelacyjnie. Mama mówi że jest w szoku bo taka zwinna jestem.
Dziś tylko jak w noc nie spalam to od razu rozmyslalam. Mam zamiar pisać do Kliniki w Monachium żeby przedstawić wyniki naszych badań i zobaczymy czy prof Malec odp jak on to widzi. Będę próbowała. A dziś w planach dalsze pranie. Może potem wyskoczymy na miasto. Chciała bym jakąś ładną torebkę :lol:

11 lata 10 miesiąc temu #546205 przez Unbreakable
A, no tak to rozumiem, bo myślałam, ze do kąpieli jeszcze mydełka będziesz używać ;)
Dzięki za namiar na kremik ;)

11 lata 10 miesiąc temu #546207 przez andzia_zg
Unbreakable ta maść to Lano Maść z Ziajki (kosztuje ok 10zł) to odpowiednik Purelan100 z Medeli (kosztuje ponad30zł)

A jak używasz emolientu to nie trzeba używać mydełka ani oliwek bo emolient sam w sobie jest tłusty i śliski i natłuszcza skóre niemowlaka.

[*] Aniołek 10.2014

11 lata 10 miesiąc temu #546210 przez Unbreakable
No właśnie, tylko ja emolient zostawiam sobie jako wyjście awaryjne. Planuję używać Hipp'a tylko nie wiem - już po kąpieli balsam? oliwka?

11 lata 10 miesiąc temu #546214 przez ufolka
Ja myłam córeczkę w emolientach i się nie przyzwyczaiła, tego tak mało się leje do wanienki. Poza tym na początku płakała bardzo przy kąpieli i ubieraniu, więc żeby jej nie stresować potem smarowaniem balsamami wolałam użyć emolientu, potem przestałam i nic się nie działo, skóra nie schła, nie podrażniała się, nawet nie musiałam codziennie balsamu używać. No ale każda z nas zrobi jak uważa :) ja tylko piszę co u mnie się sprawdziło ;) do pępka też spirytus był lepszy niż Octenisept, ale położne niektóre polecają raz to a raz to, poza tym ten pępek to tylko parę dni, nie warto kaski wydawać :)

o by tu zjeść na śniadanko? :side:

11 lata 10 miesiąc temu #546215 przez kika1985
andzia_zg napisał:

Dziewczyny,które już rodziły. Napiszcie jak to u Was było z odejściem czopu, wód, ze skurczami itp. będziemy wiedziały na jakie rozne scenariusze mamy byc przygotowane i czego możemy się spodziewać

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #546217 przez Waszka87
Hej ;-) cala noc przespana juuuuupii. Zamówiłam właśnie zestaw do prania i niewiem czy nie ptzeplacilam. Za proszek do koloru 5 kg+płyn do płukania 2l+mleczko do prania 1,5l z Loveli razem z wysyłka zapłaciłam 108zl.
Juz się niemoge doczekać soboty bo wtedy już koncowka rzeczy bbedzie kupiona ;-)

11 lata 10 miesiąc temu #546221 przez ufolka
Gosia super że radzisz sobie :) a jak mąż? torebki zaaawsze się przydają :D to tak jak buty hehe ja też czekam na pieniężnej żeby sobie humor poprawić, będę trzymać kciuki za pomyślne wieści z kliniki ;)

Kika ciekawe czy za drugim razem ogarniemy co to za czop jest hehe bo ja niby drugi raz ale jakaś zielona jestem :dry:

11 lata 10 miesiąc temu #546226 przez kika1985

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #546227 przez andzia_zg
Unbreakable napisał:

No właśnie, tylko ja emolient zostawiam sobie jako wyjście awaryjne. Planuję używać Hipp'a tylko nie wiem - już po kąpieli balsam? oliwka?

Ja mam płyn do kąpieli Hipp'a i mleczko pielęgnacyjne. Oliwki uzywac nie chcę.A tego mleczka to tez bede uzywac troche zeby nie przesadzać.

a z emolientu zrezygnowałam, bo moja siostra kąpała córeczkę w Oilatum, a potem jeszcze smarowała ciałko i skóra małej tak sie przyzwyczaiła do dużej ilości kosmetyków, że teraz bez kremowania ani rusz.

[*] Aniołek 10.2014

11 lata 10 miesiąc temu #546231 przez Depeche
kika1985 napisał:

Depeche napisał:

A ja nie rodze, nie chce, boje sie !!!!!!!!!!!!!!!!!! NO FUCKING WAY!

ja tak samo!!!!!

Hej
Kika wczoraj mnie kolezanka pocieszyla, ze drugie mniej boli i szybciej, ale nie wiem czy nie sciemniala, bo pamietam, ze ona na studiach rodzila jako pierwsza, a potem wszystkie dziewczyny sie jej pytaly czy bardzo boli. Mowila, ze nieee nie bardzo, a ponoc miala masakryczny ten pierwszy porod. I jedna podobno jak poszla na porodowke to sie darla, ze ja zajebie, ze jej naklamala.

Ania Czajka ale ci pojechal.

Patrycja , to my dzis obie mamy wieczorowe stawki u lekarzy, ale ja lepsza, bo na 21. Zawsze ma opoznienia , nie wiem o ktorej ja tam wejde. Pojde w kimono na korytarzu. Trzymam kciuki za te twoje nerki. A one Cie bola, bo mnie to bolaly jak mialam zapalenie miedniczek nerkowych, boli strasznie do tego jest bardzo wysoka goraczka. To podobno sie czesto w ciazy zdaza. Ja mam na stale zdeformowane, musialam czesto przechodzic infekcje i juz sie takie zrobily.

Nocka masakra, Spalam z mala, bo tam sie lepiej oddcycha. Cicho bylam, wiec mnie nie wyrzucila. Ale jak mnie bola biodra. Nie wiem czy maly taki ciezki, czy to osteoporoza ;-)

Ja po badaniach, stare prukwy oczywiscie nie widza jak sapiesz i masz mega brzuchol. Co to sa za pi.dy stare! Moj cos dzis mowil o zakupach, ale nie chce mi sie, nie mam ochoty, mam wszystko w d.

Po paczce oczywiscie ani widu ani slychu, na kolejnego maila brak odp. Zaraz dzwonie i jej powiem,ze albo dzis dostaje nr paczki, ale jutro rano zglszam sprawe do allegro i w d. sobie moze ja wsadzic. Mam tylko nadzieje, ze tel podany w allegro jest prawidlowy.

11 lata 10 miesiąc temu #546238 przez kika1985

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka