- Otrzymane podziękowania: 14
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2013
Mamusie marzec 2013
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
emolient lub płyn do kapieli - ja mam płyn do kapieli z Hipp'a. nie chce przyzwyczajac od razu dziecka do emolientow)
mleczko pielegnacyjne do ciała, lub krem do ciała (jessli masz emolient to nie musisz smarowac ciałka, a jesli płyn do kąpieli to jeśli skóra jest sucha to skore mozna posmarowac. Ja mam mleczko pielęgnacyjne do ciała z Hipp'a)
mydełko do ciała - ja nie używam emolientu tylko płyn do kapieli więc kupiłam tez mydełko Bambino
krem na odparzenia - mozna stosowac typowy krem na odparzenia np Hipp, Nivea itp, ja bede smarowac kremem ochronnym Bambino
maść na odparzenia - w razie pojawienia sie odparzeń np zielony Linomag, sudocrem
krem na każda pogode
sól fizjologiczna do przemywania oczek
woda morska
coś do pępka- w zależności do poleci położna np Octenisept
waciki kwadratowe do przemywania pupy
oliwka do ciała - ja nie kupowałam
a dla ciebie coś na brodawki - np Purelen 100 lub jego tanszy odpowiednik lano maść z Ziajki, Maltan, lub Bepanthen
To chyba tyle
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- kika1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
A ja nie rodze, nie chce, boje sie !!!!!!!!!!!!!!!!!! NO FUCKING WAY!
ja tak samo!!!!!
- ufolka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Gosia27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 3 Zosia-14.03.13
- Otrzymane podziękowania: 3
Dziś tylko jak w noc nie spalam to od razu rozmyslalam. Mam zamiar pisać do Kliniki w Monachium żeby przedstawić wyniki naszych badań i zobaczymy czy prof Malec odp jak on to widzi. Będę próbowała. A dziś w planach dalsze pranie. Może potem wyskoczymy na miasto. Chciała bym jakąś ładną torebkę
- Unbreakable
- Wylogowany
- budujemy zdania
Dzięki za namiar na kremik
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
A jak używasz emolientu to nie trzeba używać mydełka ani oliwek bo emolient sam w sobie jest tłusty i śliski i natłuszcza skóre niemowlaka.
- Unbreakable
- Wylogowany
- budujemy zdania
- ufolka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
o by tu zjeść na śniadanko?
- kika1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dziewczyny,które już rodziły. Napiszcie jak to u Was było z odejściem czopu, wód, ze skurczami itp. będziemy wiedziały na jakie rozne scenariusze mamy byc przygotowane i czego możemy się spodziewać
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- Waszka87
- Wylogowany
- gadatliwa
Juz się niemoge doczekać soboty bo wtedy już koncowka rzeczy bbedzie kupiona
- ufolka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kika ciekawe czy za drugim razem ogarniemy co to za czop jest hehe bo ja niby drugi raz ale jakaś zielona jestem
- kika1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
No właśnie, tylko ja emolient zostawiam sobie jako wyjście awaryjne. Planuję używać Hipp'a tylko nie wiem - już po kąpieli balsam? oliwka?
Ja mam płyn do kąpieli Hipp'a i mleczko pielęgnacyjne. Oliwki uzywac nie chcę.A tego mleczka to tez bede uzywac troche zeby nie przesadzać.
a z emolientu zrezygnowałam, bo moja siostra kąpała córeczkę w Oilatum, a potem jeszcze smarowała ciałko i skóra małej tak sie przyzwyczaiła do dużej ilości kosmetyków, że teraz bez kremowania ani rusz.
- Depeche
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Depeche napisał:
A ja nie rodze, nie chce, boje sie !!!!!!!!!!!!!!!!!! NO FUCKING WAY!
ja tak samo!!!!!
Hej
Kika wczoraj mnie kolezanka pocieszyla, ze drugie mniej boli i szybciej, ale nie wiem czy nie sciemniala, bo pamietam, ze ona na studiach rodzila jako pierwsza, a potem wszystkie dziewczyny sie jej pytaly czy bardzo boli. Mowila, ze nieee nie bardzo, a ponoc miala masakryczny ten pierwszy porod. I jedna podobno jak poszla na porodowke to sie darla, ze ja zajebie, ze jej naklamala.
Ania Czajka ale ci pojechal.
Patrycja , to my dzis obie mamy wieczorowe stawki u lekarzy, ale ja lepsza, bo na 21. Zawsze ma opoznienia , nie wiem o ktorej ja tam wejde. Pojde w kimono na korytarzu. Trzymam kciuki za te twoje nerki. A one Cie bola, bo mnie to bolaly jak mialam zapalenie miedniczek nerkowych, boli strasznie do tego jest bardzo wysoka goraczka. To podobno sie czesto w ciazy zdaza. Ja mam na stale zdeformowane, musialam czesto przechodzic infekcje i juz sie takie zrobily.
Nocka masakra, Spalam z mala, bo tam sie lepiej oddcycha. Cicho bylam, wiec mnie nie wyrzucila. Ale jak mnie bola biodra. Nie wiem czy maly taki ciezki, czy to osteoporoza
Ja po badaniach, stare prukwy oczywiscie nie widza jak sapiesz i masz mega brzuchol. Co to sa za pi.dy stare! Moj cos dzis mowil o zakupach, ale nie chce mi sie, nie mam ochoty, mam wszystko w d.
Po paczce oczywiscie ani widu ani slychu, na kolejnego maila brak odp. Zaraz dzwonie i jej powiem,ze albo dzis dostaje nr paczki, ale jutro rano zglszam sprawe do allegro i w d. sobie moze ja wsadzic. Mam tylko nadzieje, ze tel podany w allegro jest prawidlowy.
- kika1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa