- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2013
Mamusie marzec 2013
- aksa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
wiewiorka bidulo ale się stracha musiałaś najeść! ale przynajmniej twój m pojął, że to nie żarty i nie jedzie do Berlina! to już dobra wiadomość!
ja ostatnio sypiam b,dobrze i b.długo
zbuntowałam się i nie jade do świrów na żaden obiad,wczoraj zadzwoniła świrka ale powiedziałam że m sam pojedzie, nie będę się wkurzać i tak wiem że prawie nic tam nie zjem i będa gadać a tego nie wytrzymam, więc nie jade ppowiedziałam m że jak będa się dopytywać to niech powie że humory mam w końcu w ciąży jestem moge mieć
na śniadanko zjedliśmy banana i dwa wafle ryżowe młodemu smakuje bo bryka
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=53612 [/url]
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=43127 [/url]
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
- Otrzymane podziękowania: 14
Mam pytanie a jak u Was wyglądają te skurcze?
Jak mi się skracała szyjka na początku stycznia to czułam,że to sa skurcze, bo w górnej części brzucha robiła się taka gula (jakby młody się wypinał), zaczynało boleć i brzuch robił się twardy jak skała. Do tego dochodził ból pleców. A to trwało chwile i puszczało.
A teraz to poprostu robi mi się twardy, mega spięty brzuch i troche pobolewa, ale trzyma dość długo takie dziwne uczucie... tak prawde mówiąc to nie wiedziałam,że to jest tez skurcz dopóki jak teraz byłam u gina lekarka dotknełą mi szyjki i nagle mi stwardniał brzuch...
ufolka tak myslisz,że to cisza przed burzą?
Mam wrażenie, że Wojtek trochę zmienił pozycję i że chyba się wysunął z kanału rodnego, bo jak do tej pory miał czkawkę to czułam ją dokładnie w kroku, jak siedziałam to tez czułam nacisk na p***e a wczoraj mogłam sobie normalnie siedzieć i mnie nie bolało, do tego jak mały miał czkawkę to czułam ją po lewej stronie brzucha... aż w pewnym momencie załapałam małego stresa, że mały się cofnął i że jeszcze zrobi mi psikusa i sie obróci...
- wiewiorka
- Wylogowany
- rozmowna
Mam pytanie a jak u Was wyglądają te skurcze?
wiec w nocy to czułam wpierw kłucie w tyłku po czym twardniał cały brzuch robiąc się przy tym płaski na środku. Bolą mnie przy tym pośladki jakbym mocno spieła, nogi i kuje brzuch.Trwa to okolo 30 sekund. Po skurczu mam przeważnie parcie na pecherz albo od 3 dni ta grubsza sprawa.
- 25malinka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ....
- Otrzymane podziękowania: 3
Lece się wykąpac bo wczoraj mi się nie chciało,będe póniej
spokojnej niedzieli piłeczki
- Depeche
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mloda zajela sie robieniem balaganu, nie chcecie wiedziec co ona tam wyprawiala, a my spalismy. Nocka fatalna, te biodra mnie bardzo bola. Spie na boku i pewnie ten brzuch naciska, nie da sie lezec. Pol nocy stekalam, ze mnie boli, dopiero rano puscilo. Nie moge sie zebrac upchac zmyware , zupe to chyba sobie o tej porze odpuszcze, bo dopiero co zjedlimy sniadanie. Ja na szczescie jeszcze nie mam skurczy, naprawde pragne dolazic do tego 18 marca. Dzis czeka mnie wizyta w aptece ( tantum rosa itp. ), moze jutro dotrze ta jeb.na paczka ( zaczynam watpic, ciekawe czy mnie baba w ch. nie probuje zrobic, bo po wczorajszej akcji stwierdzam, ze ludzie chyba wychodza z zalozenia, ze ciezarne baby to sa jakies niedorozwiniete) i sie spakuje w tym tyg. Nie no musze sie juz spakowac! A mi mimo wszystko sie tam nie spieszy
- Lenucha217
- Wylogowany
- rozmowna
- Agnieszka86
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 25.02.2013 - wydarzył się Mały Cud...
Co do papierosowego dymu to ciężko, żebym ja, czy mąż zwracali uwagę starym wujkom, którzy zawsze palą przy stole... A nawet bardzo dobrze, poszłam sobie i miałam święty spokój.
Lenusia biedulinko, leż i lecz się. A kręgosłup to nie wiem, poproś może kogoś, żeby Ci masaż jakiś zrobił, coś ciepłego sobie przyłóż. Ja tak się ratuje, jak jest kiepsko.
depeche Ty śpiochu
O Boże, jak sypnęło dzieciaczkami na lutówkach! No za 2-3 tygodnie na pewno już jakieś rozpakowane marcowe mamy będą
Dzisiaj mam w miarę jako tako energię, przynajmniej na razie... zaraz się zbieramy i jedziemy na te imieniny.
- ufolka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Lenucha Ty to idź do lekarza lepeiej
Andzia no nie wiem może będziesz pierwsza hehe chciała byś?
- aksa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
mi się nie spieszy żeby urodzić, za dużo mamy jeszcze do przygotowania za dużo do kupienia heh wg moich tajnych obliczeń wyliczeń i innych obmyślań wyrobimy się z kupieniem i zrobieniem wszystkiego tak na styk
jestem strasznie wdzięczna moim rodzicom, że chcą kupić wózek małemu to duże odciążenie
P. pojechał do swojej mamusi na rosołek a ja idę sobie łeb umyć jak dam rade to mamy wieczorem do kina iść na 'życie Pi' oglądała któraś??
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=53612 [/url]
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=43127 [/url]
- Depeche
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
słyszałam że pierwsze dziecko to się zazwyczaj przenosi... ale to chyba nie ma reguły..
mi się nie spieszy żeby urodzić, za dużo mamy jeszcze do przygotowania za dużo do kupienia heh wg moich tajnych obliczeń wyliczeń i innych obmyślań wyrobimy się z kupieniem i zrobieniem wszystkiego tak na styk
jestem strasznie wdzięczna moim rodzicom, że chcą kupić wózek małemu to duże odciążenie
P. pojechał do swojej mamusi na rosołek a ja idę sobie łeb umyć jak dam rade to mamy wieczorem do kina iść na 'życie Pi' oglądała któraś??
Chyba nie ma reguly z tym przenoszeniem. Ja moja urodzilam w 39 t.c. , ta sie w nocy frygnela, ze rano mi wody polecialy, wykopala sobie. Nie mialam zadnego czopu, skurczy, nic.
Lenusia, biedna lacze sie w bolu u mnie te biodra jak leze i kregoslup juz tez czuje. Wczoraj w Echu tak mi stopy spuchly, nie mialam sily chodzic, dlatego dzis c.d. zakupow, bo apteki i spozywczaka nie dalam rady . Ale pidzamke mam pikna
- mamcia2013
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- nasz Skarb rośnie u mamusi :)
Lenusia zdrowiej szybko
Aksa niech małż Ci rosołek przywiezie od świrów
Dziewczyny a jak się rozrabia ten tantum rosa? Bo siostra mi dała saszetki ale ulotek brak i nie wiem ile wody trza wlać...
- Depeche
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Hej laski.
Lenusia zdrowiej szybko
Aksa niech małż Ci rosołek przywiezie od świrów
Dziewczyny a jak się rozrabia ten tantum rosa? Bo siostra mi dała saszetki ale ulotek brak i nie wiem ile wody trza wlać...
Z tego co pamietam to chyba saszetka na litr, bo taka niecala pelna pamietam , ze nalewalam. A jak cos to mi sie przypomnij, bo dzis kupuje, albo sprobuje w google sprawdzic. Zaraz.
- mamcia2013
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- nasz Skarb rośnie u mamusi :)
- Depeche
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
W połogu: zewnętrznie do przemywania krocza od 1 do 2 razy na dobę.
W pozostałych wskazaniach: płukać pochwę roztworem od 1 do 2 razy na dobę, o ile lekarz nie zalecił inaczej.
leczenie ciagłe nie powinno przekaraczać 7dni
jednak w pol litra, sklerozzza!
- Depeche
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Depeche pochwal się pidżamką
lezy w koszu do prania, zaraz moze znajde na allegro, albo gdzies.