BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

11 lata 10 miesiąc temu #548724 przez mamcia2013
vernix napisał:

mamcia2013 napisał:

Vernix moja mama zawzięcie twierdzi że urodzę po 17 marca :D Wariatka z niej :)

[/i]

Hhahha, widzisz jak mamusia o Ciebie dba :) o fakt, żebyś była na dłuższym urlopie :cheer: noo 2 tygodnie, to był0oby coś, jeśli chodzi o przenoszoną ciążę :P

Według pierwszego usg to mam na 12 marca więc nie byłoby tak źle :D a niech siedzi ile chce młody :) oby zdrowy.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #548727 przez wiewiorka

11 lata 10 miesiąc temu #548731 przez andzia_zg
Ale ładne te staniorki :lol: Szkoda tylko, że nie mogę nic kupowac bez przymierzenia, bo chętnie bym sobie taki zamówiła. Ślicze są :lol:

[*] Aniołek 10.2014

11 lata 10 miesiąc temu #548734 przez Waszka87
andzia_zg napisał:

Ale ładne te staniorki :lol: Szkoda tylko, że nie mogę nic kupowac bez przymierzenia, bo chętnie bym sobie taki zamówiła. Ślicze są :lol:

Ja też wole przymierzyć ale na szczęście mam u siebie sklep i maja bieliznę z tej firmy. Piernk się udał, przelizylam go powidlem i polalam czekolada mniam

11 lata 10 miesiąc temu #548736 przez andzia_zg
Waszka ale mi narobiłas smaka na ciasto...

[*] Aniołek 10.2014

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #548739 przez Paulina 77
wiewiorka napisał:

do karmienia to mi sie podoba ten: allegro.pl/biustonosz-do-karmienia-mama-...65f-i2922383705.html

Ten model jest cudny i bardzo chwalony.
Chyba na próbe zamówie ten, najwyzej zwróce:
allegro.pl/biustonosz-do-karmienia-alles...70i-i2948260065.html
Duzo poczytalam nt. stanikow z tej firmy i trzeba zamawiac podobno tak: rozmiar pod biustem sprzed ciąży minus 1 rozmiar (czyli jak w obwodzie było 78, to trzeba zamówic rozmiar 70, nie 75, bo sie strasznie rozciagaja), a miseczke taką jaki biust masz aktualnie - i te wymiary znalezc w tabelce alles. Dam znac, co mi z tego wyszło.

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #548741 przez andzia_zg
Paulina szkoda, że nie mam nigdzie sklepu, w którym byłaby ta bielizna... naprawde super te staniki... jakbyś kupiła to daj znac jak to jest z ta rozmiarówką

Właśnie sobie uświadomiłam, że w tej chwili wchodzę tylko w jeden stanik, który sobie ostatnio kupiłam i w stanik do karmienia. Reszta wszystkie za małe... :S tak się zastanawiam czy w obwodzie nam się zmniejszy po porodzie czy nie... bo przed porodem mialam 75 a teraz 85 i nie wiem czy nie bede musiala wymieniac wszystkich staników... :S

[*] Aniołek 10.2014

11 lata 10 miesiąc temu #548751 przez wiewiorka
andzia_zg napisał:

Paulina szkoda, że nie mam nigdzie sklepu, w którym byłaby ta bielizna... naprawde super te staniki... jakbyś kupiła to daj znac jak to jest z ta rozmiarówką

Właśnie sobie uświadomiłam, że w tej chwili wchodzę tylko w jeden stanik, który sobie ostatnio kupiłam i w stanik do karmienia. Reszta wszystkie za małe... :S tak się zastanawiam czy w obwodzie nam się zmniejszy po porodzie czy nie... bo przed porodem mialam 75 a teraz 85 i nie wiem czy nie bede musiala wymieniac wszystkich staników... :S

mam ten sam problem wiec w domu siedze bez stanika a jak wychodze to nakładam taki stary rozciągnięty bo reszta za mała. Ja kupie taki ładniejszy po porodzie jak już bede w stanie wyjść z domu, pójść do sklepu i przymierzyć. Mnie dręczą myśli,że już nigdy nie bede miała płaskiego brzucha i wogóle jak on bedzie wygladał po porodzie. taki zwis???

11 lata 10 miesiąc temu #548753 przez Paulina 77
andzia_zg napisał:

Dam, dam znać. Tez nigdy nie kupowalam stanika przez internet, ale jak mi to wyjdzie, to będę, bo w sklepach w porównaniu do internetu nie za bardzo jest w czym wybierać... a i rozmiarówka jest tragiczna.
Ciekawy artykuł o brafitingu:
www.zeberka.pl/art.php?id=6133
chciałam Wam jeszcze wkleic taki jeden najfajniejszy link, ale nie moge go znalezc.

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #548755 przez Paulina 77
wiewiórka z tego co czytalam, to w ciazy żebra sie rozchodza, a po ciazy wracaja do pierwotnego wymiaru (obwod pod biustem), bo wypchniete narzady wewn. wróca na swoje miejsce. I zeby do karmienia kupowac biorac obwód sprzed ciazy. Poza tym opuchlizna z ciała zejdzie.

Aha i jeszcze zeby pod biustem mierzyć sie ciasno az "miarka trzeszczy", a w biuscie luźno. Zobaczymy czy te rady okażą sie słuszne :)

11 lata 10 miesiąc temu #548759 przez andzia_zg
Paulina fajny ten artykuł... wiesz... chciałabym kiedyś pójść na taki profesjonalny dobór stanika. Jak mieszkałam u rodziców to niby w jednym sklepie oferowali dobór staników ale moje znajome nie polecały... nie da się ukryć, że niewiele osób zna się na tym dobrze...
A ja mogłabym nawet zapłacic więcej ale zeby dobrano mi stanik naprawde dobrze...

[*] Aniołek 10.2014

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #548764 przez Paulina 77
Andzia ale jak przeczytamy milion artykułów o brafitingu, to jakoś metoda prób i błędów się tego nauczymy :)

Powiem Wam, ze mam zamiar po ciązy wygladac wyjatkowo atrakcyjnie, nosic sukienki, a nie ciagle te spodnie. Mam ambicje byc wyjatkowo atrakcyjna dla m, zeby nie odczuł, ze cos stracił, zeby chcial sie ze mna pokazywac i byl ze mnie dumny :)

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #548772 przez andzia_zg
Paulina cos w tym jest, bo ja tez sobie powiedziałam, że po porodzie wymieniam cała garderobę. Trzeba w końcu zadbac troche o siebie, bo do tej pory nie zwracałam na to uwagi.
Fakt faktem sukienek i spódnic nie nosiłam ale to tylko dlatego,że praca mi na to nie pozwalała. Ale trzeba coś z tym zrobić, bo kurcze jak tak dalej pójdzie to w wieku 40 lat będę wyglądała jak 60-letnia babcia.
Obcasów nie noszę tylko dlatego, że mąż jest ode mnie niższy wiec do ubran tez zbytnio nie przywiązywałam uwagi.Zawsze tłumaczylam sobie... "w koncu ide tylko do pracy" Al dość tego. Trzeba się za siebie wziąć :-)

[*] Aniołek 10.2014

11 lata 10 miesiąc temu #548776 przez wiewiorka
Paulina 77 napisał:

Andzia ale jak przeczytamy milion artykułów o brafitingu, to jakoś metoda prób i błędów się tego nauczymy :)

Powiem Wam, ze mam zamiar po ciązy wygladac wyjatkowo atrakcyjnie, nosic sukienki, a nie ciagle te spodnie. Mam ambicje byc wyjatkowo atrakcyjna dla m, zeby nie odczuł, ze cos stracił, zeby chcial sie ze mna pokazywac i byl ze mnie dumny :)

mam taki sam chytry plan!! w nagrodę jak schudnę idę wydać tysiaka na ubrania :)

11 lata 10 miesiąc temu #548777 przez wiewiorka
Paulina 77 napisał:

wiewiórka z tego co czytalam, to w ciazy żebra sie rozchodza, a po ciazy wracaja do pierwotnego wymiaru (obwod pod biustem), bo wypchniete narzady wewn. wróca na swoje miejsce. I zeby do karmienia kupowac biorac obwód sprzed ciazy. Poza tym opuchlizna z ciała zejdzie.

Aha i jeszcze zeby pod biustem mierzyć sie ciasno az "miarka trzeszczy", a w biuscie luźno. Zobaczymy czy te rady okażą sie słuszne :)

ciężko powiedzić czy to opuchlizna czy tłuszczyk!! Na nogach od celulitu mam aż grudy!

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka