BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

11 lata 10 miesiąc temu #548422 przez ufolka
my to się chyba nakręcamy jedna od drugiej, jak jedna ma skurcze to od razu i reszta hehe ciekawe czy z rodzeniem też tak będzie :laugh:
a ja mam wizytę we wtorek, już nie mogę się doczekać :blush:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #548428 przez zolwikmb
ufolka napisał:

my to się chyba nakręcamy jedna od drugiej, jak jedna ma skurcze to od razu i reszta hehe ciekawe czy z rodzeniem też tak będzie :laugh:

haha hahah
coś w tym jest (ja w prawdzie nie mam ale ja mam termin na 30 marca więc pewnie ostatnia urodzę i przejdę te dolegliwości co wy macie teraz :lol: )

Przez 12 lat trenowałam siatkówkę i jak wyjeżdżałyśmy na obozy sportowe tak po 2-3 tygodnie to cała ekipa - 12-16 osób- jedna po drugiej miesiączkę dostawała - tak się nam zgrywało - trener miał wtedy ciężko z Nami :silly:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=48626

11 lata 10 miesiąc temu #548431 przez ufolka
żółwik ja to z siorką tak miałam, że ja dostawałam okres i zaraz ona, potem z kumpelą itd, no coś w tym jest, nawet kiedyś czytałam coś o tych miesiączkach hehe no ale skurcze i porody? :P

11 lata 10 miesiąc temu #548441 przez zolwikmb
ufolka napisał:

żółwik ja to z siorką tak miałam, że ja dostawałam okres i zaraz ona, potem z kumpelą itd, no coś w tym jest, nawet kiedyś czytałam coś o tych miesiączkach hehe no ale skurcze i porody? :P

to się zgadzam...porody? dziwnie by było

11 lata 10 miesiąc temu #548446 przez zolwikmb

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 10 miesiąc temu #548455 przez AniaCzajka
Hej dziewczyny:) tak mnie dziś boli krocze że chyba przeleże cały dzień ;/

11 lata 10 miesiąc temu #548460 przez Paulina 77
anecia się nie odzywa ze szpitala... szkoda, ze nie mamy do niej numeru tel. :(

11 lata 10 miesiąc temu #548463 przez ufolka
zolwikmb napisał:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #548468 przez ufolka
jem zupę owocową, wczoraj gotowałam z truskawek i wsypałam trochę jagód które dostałam od mamy, no jem nagle czuję coś twardego wyjmuję z buzi patrzę... chrabąszcz ! no nie wyrobię zaraz :ohmy: :angry: ależ mi niedobrze teraz :( :X :pinch:

no qr*a jak można zamrozić nie przebrane jagody?? :angry: :angry: :angry: :angry:

11 lata 10 miesiąc temu #548479 przez Depeche
ufolka napisał:

Bo podobno jak sa kobiety w domu, to najpierw dostaje ta, ktora ma wiecej jakis tam hormonow, a potem natsepna. U mnie sie to sprawdzalo, jak moja matka miesiaczkowala jeszcze. I teraz sobie zdalam sprawe, ze ja przy niej w te dni to jeste oaza spokoju, ojciec od razu wiedzial, ze ma ciote. Byla wrecz nie do zycia.

Czesc

Ja wstalam o 10. MIalam luz,bo maz przed wyjscie zrobil malej kanapke i dal jej picie. Co chiwla budzilo mnie tylko jakies "lup" dochodzace z jej pokoju. Nie chce mowic co zastalam, masakra, jak ozna zrobic taki bajzel. Oczywiscie sprzatal dwie godziny, dopiero jak jej powiezilam, ze odkurzacz zje zabawki i oczywiscie matka - murzyn pomoga to sie udalo posprzatac. Dzis musze jechac na zakupy, niestety, ale koncza mi sie nawwet waciki. No musze, a tak mi sie nie chce. Trzeba by juz te torbe dopakowav w kosmetyki. NO czeka mnie ciezki dzien. W zw. z wczoraj maz powiedzial, ze na urodziny swira nie jedziemy, bo aptzrec juz po tygodniu na niego nie moze, ja sie nawet ciesze. Boje sie, ze za bardzo szukam zaczepiki, a z nim szybko znajde. Z tym, ze durne to to i stare, satysfakcji czlowiek nie ma, bo do tego nic nie dochodzi.

Na obiad robie zurek, na drugie nie mam wizji.Chce mi sie pieczywka czosnkowego, ale takiego jak w Pizza Hut, bo moje jakos mi twardawe wychodzi. Chyba , ze macie przepis na takie pychowe. Zmykam juz powoli.
Dziewczyny ja tez juz ledwo czlape, a tu mozliwe, ze jeszcze dwa miesiace, jak sie troche przenosi. Misiac to jakos do mnie dociera, ale dwa , az mi sie slabo robi.

Milej soboty.

11 lata 10 miesiąc temu #548492 przez aksa
elo dziołchy,

u mnie ciemno i pada deszcz!

dzieki za info o kosztach ciuszków..tak właśnie mniej więcej policzyłam..więc ciuszki jeszcze poczekają w sklepie

koticz ja mam cichą nadzieję, że jednka każda z nas będzie miała możliwość wzięcia rocznego macierzyńskiego, ja mam termin na 17, a żeby się załapać musze doczekać do 18 to dopiero parodia kwestia dni może o tym zadecydować...ale w dupie z tym najważniejsze żeby mały szczęśliwie się urodził cały i zdrowy

jadziś na obiad robie pomidorówkę z ryżem, mięso mam z wczoraj do tego zapiekę ziemniaczki i jakaś sałatka

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=53612 [/url]
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=43127 [/url]

11 lata 10 miesiąc temu #548499 przez aksa
aha pożegnałam się z obrączką :( paluchy puchną, dziwnie się czuje bez obrączki :angry: twarz chyba tez mi się zmienia, jeden dzień wydaje mi się normalna (w miare możliwości :S ) a innego dnia jestem podpuchnięta, mamuśki jaki czas po porodzie te opuchnięcia mijają??

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=53612 [/url]
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=43127 [/url]

11 lata 10 miesiąc temu #548511 przez wiewiorka
aksa napisał:

ja mam zakaz do 12 lutego ale to dlatego ze mam skurcze i to bolesne a sex a dokładnie sperma może wywołać poród

11 lata 10 miesiąc temu #548512 przez wiewiorka
ufolka napisał:

jem zupę owocową, wczoraj gotowałam z truskawek i wsypałam trochę jagód które dostałam od mamy, no jem nagle czuję coś twardego wyjmuję z buzi patrzę... chrabąszcz ! no nie wyrobię zaraz :ohmy: :angry: ależ mi niedobrze teraz :( :X :pinch:

no qr*a jak można zamrozić nie przebrane jagody?? :angry: :angry: :angry: :angry:

to mi się przypomniało jak moja koleżanka jadła grzyby w occie i poczuła coś twardego. Wypluła a tam taka larwa robala. No ale ja miałam podobna sytuację tylko ze szpinakiem. Takie pyszne naleśniki ze szpinakiem sobie zrobiłam. I tak sobie zajadam i przy ostatnim kęsie patrze na widelec a tam zwisa taka gąsienica!!!!bleeeee

11 lata 10 miesiąc temu #548515 przez wiewiorka
ufolka napisał:

ja się chyba nieźle w takim razie nakręciłam bo znowu skurcze co 10 minut!!

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka