BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

11 lata 10 miesiąc temu #548684 przez andzia_zg
Dziewczyny mam pytanie. Ile pączków wyszło Wam z tego przepisu co dawała zdaje się lenusia? Wiewiórka Ty je robiłaś... ile Ci wyszło pączusiów? Bo chce we wtorek też spróbowac je zrobić...

[*] Aniołek 10.2014

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #548687 przez wiewiorka
andzia_zg napisał:

Dziewczyny mam pytanie. Ile pączków wyszło Wam z tego przepisu co dawała zdaje się lenusia? Wiewiórka Ty je robiłaś... ile Ci wyszło pączusiów? Bo chce we wtorek też spróbowac je zrobić...

z 12?? cos kolo tego

11 lata 10 miesiąc temu #548689 przez mamcia2013
Paulina wolałabym szybciej urodzić :) no ale niech sobie posiedzi u mamusi jak mu dobrze :)

11 lata 10 miesiąc temu #548691 przez ufolka
Wiewiórka to i ja tak chcę !! mam nadzieję że teraz pójdzie szybciej niż poprzednio :silly:

11 lata 10 miesiąc temu #548694 przez wiewiorka
nie wiem czy oglądać dziś Miss Polonia 2012 czy komedie 2 tygodnie na miłość..

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #548698 przez Waszka87
Dziewczyny czy bierzecie do szpitala Tantum Rosa czy będziecie tylko w domu używać ? Bo to się z woda rozrabia a miski raczej w szpitalu niema???
Kupiłam ta maść na brodawki Purelan 100 podobno najlepsa ale za 7g zapłaciłam 36zl. Może na sam początek wystarczy a później jakas inna kupie

11 lata 10 miesiąc temu #548699 przez andzia_zg
mamcia to dobrze,że na wizycie wszystko ok :-) Do terminu porodu masz jeszcze ponad miesiąc więc bez obaw... jeszcze jest czas by się wszystko ruszyło, a Dorian sobie jeszcze spokojnie podrośnie w brzuszku :-)

[*] Aniołek 10.2014

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #548702 przez andzia_zg
Waszka87 napisał:

Dziewczyny czy bierzecie do szpitala Tantum Rosa czy będziecie tylko w domu używać ? Bo to się z woda rozrabia a misji raczej w szpitalu niema???
Kupiłam ta maść na brodawki Purelan 100 podobno najlepsa ale za 7g zapłaciłam 36zl. Może na sam początek wystarczy a później jakas inna kupie

Ja biorę Tantum Rosa i będę rozrabiała to w takiej małej butelce z dziubkiem to będzie mi łatwo polewac krocze.

A jesli chodzi o maść na brodawki to zamiast Purelan100 mogłaś kupić sobie Lano Maść z Ziajki - to jest to samo, ten sam skład, a kosztuje niecałe 10zł.

Ja na razie mam Maltan (bo w aptece nie było lano maści z Ziajki), a jak przyjdzie wypłata to sobie zamówię ta maść przez internet.

[*] Aniołek 10.2014
Załączniki:

11 lata 10 miesiąc temu #548704 przez ufolka
Waszka ja biorę ze sobą a rozrabiam w bidonie po wodzie, nie w misce :) a na brodawki też mam purelan na początek a jak się skończy będę z ziajki używać maści :)
Wiewiórka ja to będę książkę czytać pewnie ;p

11 lata 10 miesiąc temu #548706 przez mamcia2013
andzia_zg napisał:

mamcia to dobrze,że na wizycie wszystko ok :-) Do terminu porodu masz jeszcze ponad miesiąc więc bez obaw... jeszcze jest czas by się wszystko ruszyło, a Dorian sobie jeszcze spokojnie podrośnie w brzuszku :-)

niech ten czas szybciej leci bo ja już bym chciała ukochać mojego synusia :) tak fajnie nóżki wypycha że aż łza się czasem kręci :)

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #548710 przez vernix
Waszka87 napisał:

Dziewczyny czy bierzecie do szpitala Tantum Rosa czy będziecie tylko w domu używać ? Bo to się z woda rozrabia a miski raczej w szpitalu niema???

[/i]

Waszka kupiłam Tantum Rosa-najlepiej używać zaraz po porodzie, bo odkaża i niweluje znacząco pieczenie.Gdzieś czytałam (jakieś rady dziewczyn, które rodziły), że najodpowiedniej to wejść na pierwsze siusiania...pod prysznic i polewać sobie "te" miejsca wodą.
A tantum rosa rozrobić w wodzie i przelać do pustej butelki po małej wodzi mineralnej, takiej z pojnikiem i także polewać krocze. Aby nie zrobiła się z tego zawiesina można położyć tę buteleczkę na kaloryferze.

Mamcia fajnie, że Dorianek ma się dobrze i spokojnie siedzi w brzuszku.Niech nie wychodzi, jak się bardzo na to nie upiera:)
Mnie najbardziej będzie brakowało po porodzi tego przepływania, kopniaczków i wypychania nóżek, no i podejrzewam, że dziwnie będę się czuła bez brzucha:) jakoś się do niego przyzwyczaiłam, pomijając wszelkie niedogodności :)

Wiewiórka
ja stawiam na "dwa tyg. na miłość" , bo Miss Polonia czy tam Polska to komedia sama w sobie :cheer:

11 lata 10 miesiąc temu #548713 przez mamcia2013
Vernix moja mama zawzięcie twierdzi że urodzę po 17 marca :D Wariatka z niej :)

11 lata 10 miesiąc temu #548717 przez vernix
mamcia2013 napisał:

Vernix moja mama zawzięcie twierdzi że urodzę po 17 marca :D Wariatka z niej :)

[/i]

Hhahha, widzisz jak mamusia o Ciebie dba :) o fakt, żebyś była na dłuższym urlopie :cheer: noo 2 tygodnie, to był0oby coś, jeśli chodzi o przenoszoną ciążę :P

11 lata 10 miesiąc temu #548719 przez Paulina 77
Patrzcie, jaki zarąbisty stanik, raczej nie do karmienia ;)
allegro.pl/biustonosz-modelujacy-tony-u-...aly-i2940872157.html

11 lata 10 miesiąc temu #548721 przez andzia_zg
ufolka jak ci idzie rozpoznawanie nas na FB? Kojarzysz kto jest kto? :silly:

[*] Aniołek 10.2014

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka