BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

11 lata 10 miesiąc temu #547564 przez mamcia2013
Agnieszka86 napisał:

Waszka87 napisał:

Ja się obawiam ze mija tesciowa narobi mi wstydu i będzie ładować lekarzom w kieszeń

teściowa mojej znajomej opłaciła jej lekarza przy porodzie, tak, że siedział z nią jak głupi, a ona wcale tego nie chciała. No ale świrnięta świrka się uparła. Lekarz ją tylko na końcu zszył i tyle z niego było pożytku.

Ja tam nie chcę żadnych opłaconych położnych i lekarzy. Co ma być to będzie, a jak trafię na jakąś wredną babę to i tak nie dam sobie w ryj napluć. :D :D

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #547573 przez Agnieszka86
Zmykam się ogarnąć, bo zaraz jadę do diabetologa, a póki co nie bardzo przypominam człowieka :huh:

11 lata 10 miesiąc temu #547581 przez Depeche
Agnieszka86 napisał:

Właśnie tak się zastanawiam, czy nie będzie mnie ona ewentualnie wkurzać.

Co do kasy, to i tak coś położnej się u nas na oddziale daje, ale to już raczej mąż załatwia. Dla mnie bezsens, bo to ich praca, no ale jak tak się nauczyły, to jak nie dasz, to nie wiem jak by mnie traktowały :huh:

Ja tamtej nie dalam, za caloksztalt. Mialam w kieszeni kase, ale nie dalam. Moze i dlatego taka byla, ale mi nikt za prace nie doplaca. Jakby byla inna, pewnie bylaby z naszej stroy tez inna reakcja. A tak, to tak!

11 lata 10 miesiąc temu #547586 przez wiewiorka
czy jak macie skurcze to też się ruszyć nie możecie bo jak się ruszycie to cały brzuch Was kuje?

11 lata 10 miesiąc temu #547599 przez aksa
u nas nie ma możliwości wynajęcia położnej więc mam tylko nadzieję że trafię na jedną z tych ludzkich kobiet a nie na jakąś starą wredniaczkę...

jestem jakaś nie do życia dzisiaj...obudziłam się z siłami ze ho ho a teraz dosłownie odpływam...ustac nie mogę bo mi się kręci w głowie :huh:

moi rodzice dzis kupili wnuczkowi termometr :D taki zbliżeniowy mega fajny bo można go też stosować do pomiaru temp wody czy butelki z mlekiem no i oczywiście dla maluszka :) strasznie się cieszę :lol:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=53612 [/url]
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=43127 [/url]

11 lata 10 miesiąc temu #547606 przez Waszka87
Aksa czuje się podobnie. Leze jeszcze nic się nie chce. Jaki dokładnie ten termometr? Daj namiar bi ja jeszcze nie kupiłam

11 lata 10 miesiąc temu #547608 przez Depeche
wiewiorka napisał:

czy jak macie skurcze to też się ruszyć nie możecie bo jak się ruszycie to cały brzuch Was kuje?

Nie, mnie bardzo bola stawy biodrowe, jak leze. Spie na boku i chyba po prostu za bardzo sa obciazone. Poza tym wczoraj drugi raz mialam taki dziwny skurcz, ale mieszy lopatkami. Sciaga mi lopatki do srodka i nie moge oddcyac. Do teraz mam problemy ze zlapaniem glebszego oddechu. POsypie sie chyba, zanim urodze.

Zjadlam zupe, mam zamiar sie zabrac za prasowanie i drugie danie. Ale jakos sily brak. Wyciagnelam deske do prasowania i sie na nia gapie.

11 lata 10 miesiąc temu #547621 przez zolwikmb
jakoś od rana nie mogę się ogarnąć

jesień za oknem i to taka deszczowa fuj...

Pisałyście o termometrach dla maluszków....chętnie posłucham rad jaki kupić bo jeszcze go nie kupiłam a na rynku tyle tego że kto to wie co kupić.

Piszcie co kupiłyście

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=48626

11 lata 10 miesiąc temu #547638 przez andzia_zg
Ja dostałam od siostry termometr w smoczku więc na razie innego nie kupuję.

[*] Aniołek 10.2014

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #547650 przez aksa
termometr który dostałam jest z firmy 'microlife' i był kupiony w aptece tyle wiem :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=53612 [/url]
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=43127 [/url]

11 lata 10 miesiąc temu #547725 przez Paulina 77
Termometr ThermoFlash LX-260T, polecony przez pediatre, ktory sie tez zajmuje noworodkami i wczesniakami w szpitalu.

11 lata 10 miesiąc temu #547740 przez wiewiorka
zapytałam K jeszcze raz czy na pewno chce jechać do Berlina i czy nie boi się, że moge zacząć rodzić. Na co on że sie nie boi bo bede rodzić po 15 lutym. Czyli tak jak mówiłam, najpierw usg a dopiero pozniej zostaje pozwolenie na rodzenie :)))

11 lata 10 miesiąc temu #547742 przez wiewiorka
wow, co ja wstawiłam ??

jeszcze raz wiec:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #547755 przez Unbreakable
ehhh, faceci ;)
No ale ja jak mówię że trzeba dokupić ostatnie rzeczy też często słyszę, że jeszcze 1,5 miesiąca. To do nich chyba po prostu trudniej dociera.
Szkoda tylko, bo w razie "wcześniejszego" porodu, który tak naprawdę, w Twoim przypadku wcale nie będzie taki wcześniejszy to jednak dużo mąż straci, a nie mówię już o tym, że Ty nie będziesz miała pomocy przy porodzie.
Może jeszcze zmieni zdanie ;)

11 lata 10 miesiąc temu #547759 przez Gosia27
Hej dziewczyny jak dopiero tutaj dziś zaglądam pierwszy raz.
Od rana nie miałam czasu usiąść. Byłam w urzędzie powiatowym zarejestrować motor na siebie i wyobraźcie sobie że wszędzie bez kolejki. Wystarczyło tylko rozpiąć kurtkę ;) Potem posiedziałam z mamą u fryzjera bo była za modela a kuzynka uczy się fryzjerstwa. Szybkie zakupy, no a potem wyskoczyłyśmy do centrum meblowego i już wstępnie wybrałyśmy meble do pokoju dziennego dla mamy.
Nawet nie wiem co która pisała bo już zapomniałam, z resztą pobieżnie przeczytałam to co napisałyście.
Depeche ciszę się za na wizycie wszystko ok. Może mały się jeszcze obróci. Ja Wam nie pisałam ale 2 tyg temu moja mała była główkowo ułożona a w środę była pośladkowo....także akrobacje czyni.
R zrobił mi niespodziankę bo jedzie po mnie<jupi> :)

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka