BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

11 lata 10 miesiąc temu #547359 przez Beata 26
Anecia wow! ale nie martw sie serce kochane, wszystko będzie dobrze! :* Jesteś pod dobrą opieką.

Andzia --3400!!! super! :*

Depeche jak sie heaven podoba? zaskoczona?

Ela co to są jajka w sosie koperkowym na obiad? powiedz coś więcej proszę.

ja Wam zazdroszczę, że u Was obiady bezmięsny przechodzą, mój Igor jak nie zje mięca to głodny chodzi..;/// a jakby dostał np. same naleśniki to myślałby, że to jakiś podwieczorem i czekałby na obiad...

Dzień dobry stokrotki,

ja wczoraj byłam na manicure i pedicure i czuję się od razu lepiej! i jeszcze ta babeczka ma rocznego chłopczyka - pobawiłam się z nim, no cudo!

znowu głupie <zboczone sny> miałam i byłam z nich - uwaga - księżną Dianą!

trzymam kciuki za każdą wizytę dziś,

u mnie skurcze też częstsze już, ale ma kto mi zbadać szyjki, więc czekam sobie i czekam, co mi zostało?

Lenusia - powodzenia, w jakiej szkole masz praktyki? w sensie jaka grupa wiekowa? kim jesteś w wykształcenia, pedagogiem?

Aaa ta dziewczynka ze styczniówek fajna :) mama mówiła, że ja się z loczkami urodziłam, ale Igor całkiem łysy i Julian też pewnie będzie łysy, ale mi to nie przeszkadza, może być łysy, a może urodzić się rodem z kelly family, może mieć nawet irokeza -- byleby był zdrowy i ja żebym była zdrowa...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #547364 przez Depeche
Beata, slyszalam juz kilka dni temu, poszly przeciei, bylo sporo z tego na you tube. Ja odbieram te muzyke chyba inaczej niz "normalny" czlowiek, nigdy sie na tym nie zawiodlam. ym razem tez nie ;-)

Gahan jak na 50-tke sie trzyma, trzeba przyznac . Chociaz postarzalo mu sie przez te ostatnie lata.

11 lata 10 miesiąc temu #547367 przez patrycja85
unbreakable-fajnie by było:) raźniej:) chociaz nie życzę Ci w sumie cc bo pisałaś ze wolałabyś naturalnie.

wiewiórka-na karowej, przegadała mnie ta pani dr. zresztą do cc to i tak bez różnicy;)

miłego dnia!

11 lata 10 miesiąc temu #547370 przez Depeche
Beata, slyszalam juz kilka dni temu, poszly przeciei, bylo sporo z tego na you tube. Ja odbieram te muzyke chyba inaczej niz "normalny" czlowiek, nigdy sie na tym nie zawiodlam. ym razem tez nie ;-)

Gahan jak na 50-tke sie trzyma, trzeba przyznac . Chociaz postarzalo mu sie przez te ostatnie lata.

11 lata 10 miesiąc temu #547372 przez xxElaElaEeexx
Beata

Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy na połówki.
Zagotowujemy wodę, dodajemy masło, kostkę rosołową , przyprawy i posiekany koperek.
Rozrabiamy mąkę ze śmietaną i odrobiną zimnej wody.Dodajemy do wywaru, chwilę gotujemy na małym ogniu.Jajka układamy na talerzu i polewamy sosem.
Ja jem to z ziemniakami i z surówką :)

11 lata 10 miesiąc temu #547373 przez wiewiorka
donoszona ciąża to skończony 37 tydzień?

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #547374 przez Unbreakable
W sumie to już się oswoiłam z tą myślą, więc tak naprawdę wszystko mi jedno. Ważne żeby skończyło się dobrze ;) Poza tym, Mała ostatnio tak daje mi w kość, że nie obraziłabym się gdyby urodziła się troszkę wcześniej ;)

Czyli jak narazie Depeche zadowolona, że CC ?;)

Haha Beata ja mam to samo ;) Zupa też nie przechodzi jako obiad... faceci...
Raz zrobiłam naleśniki, ale takie z pieczarkami, szynką i czymś tam jeszcze a mój mężuś po godzinie zapytał mnie kiedy będę robiła obiadek

11 lata 10 miesiąc temu #547375 przez Beata 26
Depeche - dojrzałość taką w niej słychać.

Ella - o mamo, serio? pierwszy raz słyszę, ale zrobię sobie kiedyś jak Igora nie będzie takie cudo na obiad. a jaka surówka pasuje?

11 lata 10 miesiąc temu #547376 przez ufolka
hej
Ja niedawno wstałam, nic mi się nie chce :silly:

Depeche ok 23 weszłaś? :cheer:
wiewiórka od 38 to już donoszona więc skończony 37

to ja dobrze liczę? jeszcze tydz i mogę rodzić? :cheer:
unbreakable podzielam Twoje zdanie :blink:

11 lata 10 miesiąc temu #547380 przez xxElaElaEeexx
Beata Ja mam szczęście,że mój mąż uwielbia wszystko naleśniki,pierogi, nawet ryż z jabłkami i cynamonem :) I nie musi mieć 2 dań :) Zresztą on jest taki,że nawet jakby obiadu nie było to by nic nie mówił takiego mam kochanego męża :lol:

Co do surówki to nie wiem ,bo kupuje w sklepie gotowe w takich małych pudełeczkach z krótkim terminem ważności :woohoo:

11 lata 10 miesiąc temu #547382 przez mamcia2013
Hej laski,

Depeche może Twój gin myli noce z dniami ? :D ważne że szyjka trzyma.

Lenucha już sobie wyobrażam jak siedzisz u sąsiadów skulona z brzuchem na wycieraczce i robisz auuuuu auuuuu :D hahahahaha.

Zjadłam na śniadanie kanapkę, popiłam kawą i zagryzłam snickersem :cheer: :cheer:

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #547383 przez Agnieszka86
Ela fajnie, że dałaś nam tutaj przepis, bo ja mam problem z sosami. Nie umiem ich robić :( A pasuje się nauczyć w końcu :)A mogłabyś przybliżyć proporcje? :)

Depeche wow, o 23 to ja smacznie spałam, a Ty dopiero u lekarza! Laura ma boskie teksty!

Unbreakable u mnie odwrotnie, mąż zupy uwielbia, więc super :)

Wiewiorka wydaje mi się, że tak:) w 37 tygodniu już można spokojnie rodzić :) Został nam tydzień :)

Plan na dzisiaj:
-poprasować resztę Zosiowych ubranek,
-zadzwonić do położnej i umówić się na pierwsze w życiu KTG,
-zaliczyć wizytę u diabetologa.

11 lata 10 miesiąc temu #547387 przez xxElaElaEeexx
Jestem gorsza jak małe dziecko -od godziny 8 trzeci raz zmieniam bluzkę ,najpierw oblałam się herbatą,zmieniłam bluzkę to z pączka wyleciał mi dżem i znowu się przebrałam a teraz się sokiem porzeczkowym oblałam :huh: Chyba sobie śliniak założę :woohoo: :lol:

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #547388 przez andzia_zg
wiewiorka napisał:

donoszona ciąża to skończony 37 tydzień?

Tak

Agnieszka też musze się dziś zapisać na KTG ale kurcze nikt nie odbiera telefonu :dry:

A jak sie rodzi jeszcze w 37 tygodniu to w wielu szpitalach w papierach jest jeszcze wpisane, że wcześniak z cechami donoszonego dziecka. Musi byc skonczone 37 tygodni

Dzisiaj rano vernix miala KTG i dziś tez ma wizytę :-) Ciekawe co tam u niej słychać :-)

Wiecie co? jaka ja jestem okopana...żebra, brzuch, plecy... jak to gina powiedziała, że gdzie by nie dotknęła mi głowicą usg to Wojtek jest wszędzie i sie nie mieści w moim małym brzuchu... jest mega skulony i wykrzywiony, b szuka miejsca... wcale się nie dziwię, że mnie tak okopuje.. też bym drętwiała jakbym miała głowe wciśniętą w kanał rodny i nie mogłabym sie ruszac... szkoda tylko, że to tak boli...

[*] Aniołek 10.2014

11 lata 10 miesiąc temu #547395 przez Lafi
Dzień doberek.

Andzia ale duży Wojtuś :)

Depeche o tej porze do gabinetu mój ty smutku, ale super ze wszystko ok :)

Moja mała jakaś dzis spokojna, dostałam pare kopniaków i cisze, jedynie sie wierci,

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka