BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

11 lata 10 miesiąc temu #547460 przez xxElaElaEeexx
A moja mała ma stałe pory o których lubi mi chyba nóżkę wypychać po lewej stronie brzucha.
Albo jak położę rękę na brzuchu to też zawsze się do niej zbliża i wypycha się :kiss:
Ale to mnie nie boli-widocznie ma jeszcze trochę miejsca w brzuszku :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #547461 przez mamcia2013
Aksa mój T ze mną chodził. Bardzo cieszy się z dziecka, zajmuje się dziećmi lepiej niż ja, jest przez dzieci uwielbiany bo ma dużo cierpliwości. Ale chyba też się boi i nie zdaje sobie sprawy że to coraz bliżej, a ja nie umiem mu powiedzieć że się boję porodu itp żeby nie wziął mnie za panikare, a wiem że powinnam mu powiedzieć co mnie boli. Może przy następnej rozmowie bez owijania powiem :)

11 lata 10 miesiąc temu #547463 przez mamcia2013
andzia_zg napisał:

Lafi napisał:

allegro.pl/listing/user.php?us_id=27838686 jak by która chciała, aukcja mojej koleżanki,

Przeglądam tą aukcję a tam ciuszki... ciuszki... a na samym dole brzeszczoty :lol: :woohoo:

:D :D :D :D

11 lata 10 miesiąc temu #547465 przez Lafi
a Wiktoria, to juz chyba za duzo mniejsca nie ma, bo juz tak bolesnie nie dotaje kopniaków bardziej sie rozciska,

11 lata 10 miesiąc temu #547467 przez Depeche
mamcia2013 napisał:

Faktycznie faceci to dziwne stworzenia! Wczoraj też próbowałam wytłumaczyć mojemu T że termin to nie jest konkretna data porodu! że mogę urodzić dzisiaj, albo za dwa tygodnie albo za 7 tygodni. aż ryczałam wczoraj. Bo on twierdzi że gadam głupoty jak mu mówię że nie potrzebnie pije piwo w tygodniu, bo w razie gdyby się zaczęło to nie wpuszczą go po piwie na porodówkę! No ale oni myślą że my wydziwiamy...tak to już jest.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 10 miesiąc temu #547469 przez Lafi
wytrzeźwieje na bank w sekundzie

11 lata 10 miesiąc temu #547471 przez xxElaElaEeexx
Czytam właśnie gazetę "Takie jest życie" i jest historia kobiety i dziecka która rodziła w szpitalu w Suchej Beskidzkiej i lekarz podczas porodu naciskał z całych sił na jej brzuch i dziecko zachłysnęło się wodami płodowymi .I było niedotlenione przez 40min :( :( :( A teraz chłopczyk ma porażenie mózgowe ... :(

11 lata 10 miesiąc temu #547472 przez wiewiorka
Unbreakable napisał:

i zostajesz Wiewiórka sama? czy będziesz miała chociaż w pobliżu kogoś, kto w razie czegoś pomoże?

Rodziców mam blisko a siostra mieszka po drugiej stronie ulicy. Także do szpitala ma mnie kto zawiesc ale ja chce zeby był przy porodzie. Myśl ze nie bede sama mnie uspokaja i mniej się boje. A i on jeszcze uważa ze po pierwsze termin mam na marzec a po drugie przecież jeszcze czeka mnie wizyta i usg. Czyli wszystko po koleji, taki ma schemat w głowie

11 lata 10 miesiąc temu #547473 przez Agnieszka86
xxElaElaEeexx napisał:

Ehh matoły mi internet wyłączają :huh: :huh:

Składniki:
jajka,pęczek koperku,1/2 litra wody,1/4 kostki masła,kostka rosołowa,100ml kwaśnej śmietany,
łyżka mąki,vegeta, pieprz :)

dzięks :blink:

11 lata 10 miesiąc temu #547476 przez wiewiorka
co ja mam z tym sraniem od kilku dni, 3 razy dziennie? chyba lekka przesada

11 lata 10 miesiąc temu #547479 przez Unbreakable
Ehh wiewiórka, ja mam sytuację, że mój mąż może być w delegacji, ciągle mam nadzieję, ze się wywinie.
No ale jeśli ten Berlin to nie mus to szkoda, ze nie potrafi zrozumieć... to jest chyba dla facetów za trudne do wyobrażenia. Jak to urodzić przed następną wizytą? ehhh:/

11 lata 10 miesiąc temu #547480 przez mamcia2013
Lafi,Depeche ja mu powiedziałam że nie wpuszczą go po piwie bo ja nie bedę chciała żeby mi chuchał piwskiem :D :D :D

Ela też byłam przerażona tym artykułem! Miał być zdrowy chłopczyk a zrobili z niego kalekę. Zajebałabym lekarza własnymi łapami!!

11 lata 10 miesiąc temu #547485 przez wiewiorka
aksa napisał:

wiewiórka mamcia a faceci chodzili z wami na jakieś wizyty?? może jakby usłyszeli to wszystko od lekarza to poważnie by wzięłi do siebie to wszystko co wy im próbujecie wytłumaczyć??

chodzi ze mna na kazde usg ale to nie jest wtedy taka normalna wizyta. Gdzie indziej chodze na usg a gdzie indziej na wizyte. Ten sam lekarz tylko płaci sie 2 razy

11 lata 10 miesiąc temu #547486 przez andzia_zg
Ja przedwczoraj miałam tak,że po każdym posiłku po jakimś czasie szłam do kibelka... Wczoraj też byłam 2 razy, a dziś o dziwo mam spokój.

[*] Aniołek 10.2014

11 lata 10 miesiąc temu #547490 przez xxElaElaEeexx
A mi ciąża służy ,bo raz dziennie chodzę do wc.
A przed ciążą raz na 2 lub 3 dni :(

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka