BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

11 lata 10 miesiąc temu #549386 przez andzia_zg
Paulina na www.chomikuj.pl jest dużo bajek z Mini Mini :-)

A jesli chodzi o język obcy to moja chrześnica często oglądała bajki na RTL (niemieckie) czy na innych kanałach bajki po angielsku i o dziwo rozumiala i potrafila opowiedziec potem bajke. Nawet łapała pojedyncze słowa jak jest słonko, miś itp.

[*] Aniołek 10.2014

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #549398 przez Paulina 77
Ja tez sie wychowałam na telewizji czechosłowackiej i jak przyjechała Czeszka do naszej firmy, to gadałyśmy i gadały, i nie potrzebowałyśmy tłumacza. Wydawało mi się to takie naturalne, ale widocznie nie było, bo koleżance musiałam tłumaczyć na polski. Ale pewnie też dlatego, że używałam gwary cieszyńskiej, która ma dużo podobnych słów.

11 lata 10 miesiąc temu #549403 przez Depeche
andzia_zg napisał:

Też lubię Hipp'a :lol:

A tak w ogóle to mam pytanko. Czy ubieracie jeszcze przed porodem łóżeczko? tzn ochraniacze, prześcieradełko itp? czy dopiero po porodzie jak wrocicie do domu?

Andzia w ogole to widzialam, ze zadalas to pytanie na lutowkach. I musze Ci powiedziec/ napisac, ze norrrmalnie poczulam sie zdradzona jak to tam zobaczylam. :P
Ja nic nie ubieram, bo lozeczko lezy na strychu u tesiowej i maz po nie pewnie wtedy pojedzie, na zlosc niech wezmie urlop, bedzie mial co robic :angry:
A tak naprawde to dziecko, moje bynajmniej, na poczatku spi tylko w rozku, wiec posciel odpada. Mozna zalozyc przescieradlo i ochraniacz, ale po co sie to ma kurzyc. Niech sie tata wykaze.

11 lata 10 miesiąc temu #549405 przez Depeche
Waszka87 napisał:

ponawiam moje pytanie. co mam kupić kolezance, która urodzila meisiac temu córeczke? zaniose tą sówkę co mąż uszył bo bardzo chciała, ale coś jeszcze kupować? co?

Hmmmmmm, a bo ja wiem. Mozna jakas fajna zabawke np. z Fisher Price, Chicco. One sa naprawde boskie, edukacyjne, dzieci sie dlugo nimi bawia. Mozna jakis ciuszek, ale proponowalabym kupic juz cos letniego, bo na ogol ma sie wyprawke gotowa i jak sie dostaje prezenty w r. 62 to dziecko wyrasta i nie zdazy w tym pochodzic. Mozna karuzelke o ile nie ma, mate edu o ile nie ma.

11 lata 10 miesiąc temu #549407 przez Depeche
Zezarlam pol kg tortu! Pekne chyba !

11 lata 10 miesiąc temu #549416 przez wiewiorka
czy te herbatki dla kobiet karmiących i na kolke dla bobasa są konieczne już w pierwszych dniach? Czy też lepiej poczekać bo może mleka bedzie miało się dużo a bobas kolki nie bedzie mieć?

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #549417 przez Paulina 77
nie wiem, ja na razie nie kupuje zadnych herbatek,

nie podoba mi sie, ze w składzie jest glukoza

11 lata 10 miesiąc temu #549419 przez Depeche
wiewiorka napisał:

czy te herbatki dla kobiet karmiących i na kolke dla bobasa są konieczne już w pierwszych dniach? Czy też lepiej poczekać bo może mleka bedzie miało się dużo a bobas kolki nie bedzie mieć?

nic nie jest konieczne, w sklepach tego duzo, nie ma sensu kupowac wczesniej ;-)

11 lata 10 miesiąc temu #549424 przez koticz
Cześć lalki!!!

Ale ja jesem dziś zmęczona masakra!!!

Aksa ja byłam na życiu Pi i mnie się podobał,piękne efekty!

Mój mąż napaliła się na dwa filny które mają być w kinach na przełomie lutego i marca ciekawe czy nam się uda je zobaczyć :)

Spadam poleżeć bo się wykończę sie zaraz

http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px[img] www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #549425 przez andzia_zg
Depeche i co? mam kopniaka w tyłek? :P ale wiesz... ciężarnej sie nie bije :P
A pytałam też lutówki, bo wielu rzeczy nie wiem i chce znac jak najwięcej opinii na dany temat.
Mam na każdy temat jakies swoje zdanie, ale chcę znać tez opinie innych żeby się upewnić czy mam rację czy nie, czy np to co uważam jest słuszne czy np nie mam jakiegoś błędnego poglądu na dany temat. Dużo mi to pomaga w ostatecznym podejmowaniu decyzji.
A jeśli chodzi o herbatki to np ja nic na razie nie kupowałam. Jak będzie taka potrzeba to najwyżej kupię.

[*] Aniołek 10.2014

11 lata 10 miesiąc temu #549447 przez Lafi
Jestem zmeczona niewiadomo czym :)
Lutówki nieźle zaczeły szaleć, normalnie spakowąłam torbe, jeszcze tam musze wode i papiery wrzucić.
A mój młody przyszedł zadowolony z balu, musze wrzucic fotke ale normalnie nie chce mi sie isć po tel. normalnie len ze mnie.

11 lata 10 miesiąc temu #549455 przez ufolka
hej
ale się pizzą objadłam !! mam super przepis na ciasto gotuj.skutecznie.tv/2010/07/pizza-jak-z-pizzerii/ naprawdę polecam !

ja kupiłam herbatę laktacyjną, bo poprzednim razem od razu piłam, tam jest też koper włoski więc i na brzuszek dzidzi działa od razu, a żeby uniknąć glukozy to najlepiej kupić do zaparzania w torebkach :)

matko, ile lutówek już urodziło?? :ohmy: ostro zaczęły hehe

Waszka super zestaw :) ja też lubię Hippa, poza tym na stronce tej gdzie składy są zanalizowane to wychodzą fajnie w porównaniu z innymi kosmetykami :) a dla koleżanki dożuć pieluchy 2 i już :)
Andzia łóżeczka nie ubieram, po przyjeździe do domku to zrobię, po co ma się kurzyć a to tylko chwila :)

11 lata 10 miesiąc temu #549473 przez dominiczzkka
dni do porodu : 31 ! :))
matko, juz sie nie moge doczekac! !! :)

wszystko sie uklada tak jak nalezy, odpukac, miejmy nadzieje ze tak dobrze juz zostanie! tylko ze mna troche gorzej, choroba mnie rozlozyla chyba na dobre.. nie bylo mnie z wami kilka dni i mam prawie 100stron do nadrobienia :o tak wiec uciekam na lekturke ;) trzymajcie sie dziewczyny! :)

11 lata 10 miesiąc temu #549482 przez AniaCzajka
Hej dziewczyny, ja tak się licho czuje że nawet nie mam siły siedzieć przed komputerem;/

11 lata 10 miesiąc temu #549513 przez Depeche
To dzis chyba taki dzien. Masakra, ja nawet probowalam sie zdrzemnac, pomimo tego, ze oczy mi sie zamykaly nie dalam rady. Maz zrobil zapiekanki, dzis ewidentnie Dzien Dziecka.
Andzia, no tak , musze Ci chyba jednak wybaczyc :laugh: Kobieto, kto by mi noge rozbujal, zebym ja kogokolwiek mogla kopnac :laugh:
Ufolka, a Ty to bedziesz miala dwa lozeczka? Twoja Amelka jeszcze taka malutka.
Dominiczzka no to rzeczywiscie u Ciebie to moze byc lada moment. Ja sie tam nie spiesze, zeby mnie tylko te biodra tak nie bolaly!

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka