BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #549983 przez vernix
Waszka także trzymam kciuki za wizytę, daj znać jak było.

Andzia nie dość, że płacisz za KTG,to jeszcze nikt nie chce podnieść łaskawie słuchawki. Qrwicy można dostać!

Paulina jakie robisz dokładnie wyniki? mnie 2 raz skierowali na zrobienie odczynu Coombsa. Też tak masz/macie?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #549990 przez Waszka87
Ale wy kochane jesteście :kiss:

11 lata 10 miesiąc temu #549991 przez katarzyna1702
Cześć Dziewczynki moje Kochana ;)
Melduję się po weekendzie całą i zdrowa ;) Mamy się dobrze choć ciężko. Te 20kg daje o sobie znać już nikt nie odważy się powiedzieć że wcale nie widać że przytyłam bo kurde widać do tego jakaś napuchnięta się czuję na twarzy zwłaszcza :blush: Może poprawi się moja samoocena po wizycie u fryzjera i kosmetyczki która planuję w czwartek cóź trzeba się zrobić na bóstwo na salę porodową ;p :S
Ale co tu się dziwić jak zajadam jak głupia wczoraj byliśmy na urodzinach chrześniaka mojego P. i aż mi głupio było ale musiałam poprosić 2 razy o dokładkę (porządną dokładkę )tortu czekoladowego ale nie mogłam się powstrzymać ;)
Jeszcze kilkanaście dni i będziemy zrzucać kg i walczyć z obżarstwem :P Choć czuję że Wiktor nie spieszy się jakoś do wyjścia za tydz mam wizytę więc się okaże czy może coś zapowiada poród ;)

Andzia może sprawdź godziny otwarcia tego gabinetu czy tam ktoś w ogóle urzęduje ;)

Obiad gotowy więc co pozostaje moje ulubione zajęcie nie robienia nic ;) sofa herbatka i książka ;) i tak dzień za dniem ale Nigdy już nie będzie Nam tak beztrosko jak teraz czyż nie?

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #549992 przez andzia_zg
Na poprawę humoru dla moich ciężaróweczek :-)
i z dedykacja dla koticz :P

[*] Aniołek 10.2014

11 lata 10 miesiąc temu #549996 przez katarzyna1702
Waszka ja również trzymam kciuki ;) żeby nie było dzięki za tak szczegółową listę kosmetyków Dla Małego tego mi było trzeba już wydrukowana i w czwartek będzie wszystko zakupione łącznie z pojemniczkami na pampersiochy ;)

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #550008 przez andzia_zg
vernix no wkurzyłam sie... płace za to a nikt łaskawie nie chce odebrac tel... a dzwoniłam i na numer rejestracji i do gabinetu lekarskiego... :angry:

katarzyna1702 no właśnie dzwoniłam w godzinach otwarcia... dzis np czynne od rana do 12 a potem popołudniu więc jak mąż przyjedzie z pracy to wezme auto i podjade tam osobiście, bo załapałam niezłego nerwa...

Katarzyna dobrze, że u Was wszystko ok. A tymi torcikami sie nie przejmuj bo ja tez ciągle podjadam. co prawda słodkiego na codzien jem mało ale jak gdzies ide i jest ciacho to ciągle prosze o dokladki... dobrze, że mało wychodze hihi :P
I też mam juz sporo dodatkowych kg, bo jestem juz 18kg na plusie.

[*] Aniołek 10.2014

11 lata 10 miesiąc temu #550013 przez aksa
jek pipki!!

Panika witaj w naszym jakże zacnym gronie :)

Lafi duszek wymiata!! :lol:

andzia czasem te pindy z rejestracji specjalnie nie odbierają żeby przyjść osobiście się umawiać :angry:

dziewczyny kurcze ale wy macie z tymi skurczami!! ja czegoś takiego na razie nie mam,ale jakby mnie tak w nocy przyatakowało to bym chyba spanikowałą...

a dzisiejsza noc to koszmar!! budziłam się przez zgagę!! :X :X :X

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=53612 [/url]
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=43127 [/url]

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #550014 przez Waszka87
Andzia przeee fajny ten filmik ;-);-);-) wizyta o 18, napisze jak było. Ja narazie +8kg i martwię się ze tak mało. Zapytam lekarza. Postawiłam juz 2 prania, obiadek wczorajszy, uwielbiam rosół z 2 dnia mniam.
Proszki dzisiaj wysłali i pewnie we środę wypiore pieluchy i to co na 60 stopni i reszta na weekendzie. Ł zaoferował ze będzie prasowal

Aksa wspilczuje zgagi mi o dziwo przeszła nawet po sajgonkach z głębokiego oleju nie miałam

11 lata 10 miesiąc temu #550017 przez andzia_zg
aksa mnie też masakrycznie męczy zgaga... najgorzej jak sie kłade wieczorem do łóżka... blee... normalnie masakra...dzis tez sie przez to paskudztwo budzilam w nocy
Podobno jak sie obnizy brzuch pod koniec ciąży to zgaga sie zmniejsza lub znika... ale cos mi sie w to nie chce wierzyc...
A ja jak patrze na swoj brzuch to mam wrazenie ze nadal jest na swoim miejscu...

[*] Aniołek 10.2014

11 lata 10 miesiąc temu #550035 przez Paulina 77
vernix ale to dobrze, ze drugi x masz zrobic odczyn coombsa, dla Ciebie bezpieczniej. Ja np. nie miałam skierowania na hiv i sama nie mam zamiaru za to placic.
Teraz bede miała mocz, morfologie, crp, tsh i to co sobie sama zaplacilam - ft3, ft4.
Andzia tez bym sie wkurzyla. Nie odbierają, bo pewnie maja kolejke pacjentów przy biurku.
A ja nadal nie wiem, co to jest zgaga... nie wiem, jak sie to czuje.
Kocury sa PRZECUDOWNE :ohmy: Andzia, a wrzucilabys linka na fb? zebym mogła udostepnic na swoim profilu.

11 lata 10 miesiąc temu #550037 przez Lafi
A jaka ja mam zgage, normlanie moge konkurowac ze smokiem wawelskim.

Andzia filmik zarabisty :) ja bym sie tez wkurzyła jakbym dzwoniła a tu nikt nie odbiera. mój gin ma u siebie ktg i on to robi ale jeszcze nie miałam,

Waszka ja tez trzymam zeby nie było.

spodobał mi sie rozek na allegro a skoro nie mam to kupiłam :)

11 lata 10 miesiąc temu #550038 przez 25malinka
waszka to chyba powinnas się cieszyc,że mało przytyłaś,przecież chyba się nie głodzisz a z małym wszystko ok?

Andzia ja własnie dzis oglądałam się w lustrze i stwierdzilismy z mężem,że jeszcze brzuszek się nie obniżyl,ale myslę,że powinien lada dzień bo gin powiedział,że obniża się tak miesiąć przed porodem...

11 lata 10 miesiąc temu #550041 przez Paulina 77
malinka u mnie obnizenie brzucha poprzedziły sensacje skurczowo-bólowe.

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #550050 przez vernix
Aksa mnie też męczy zgaga, nigdy w życiu jej nie miałam, ale ostatni miesiąc to jakieś nieporozumienie..Już czasami nie wiem co bardziej w nocy mnie dobija: ból kręgosłupa czy ta upierdliwa zgaga. mleko, rennie, nic nie pomaga...

Paulina
no ja też sama płacę za wszystkie wyniki. Teraz mam zrobić mocz, morfologię, HIV i Odczyn.A jutro odbieram wynik ze szpitala na paciorkowca, ciekawa jestem czy coś się wylęgło...Oby nie.Nawet z tego powodu, że nie będzie mi się chciało pędzić w sobotę z rana do gina po antybiotyk, bo w tygodniu go nie ma, gdzieś tam wyjeżdża.Zobaczymy co będzie.

Po porodzie też przydałoby się przed wizytą kontrolną u gina zrobić mocz i morfologię, jak myślicie?

Waszka daj trochę rosołu, narobiłaś mi apetytu. Mój mężol pomimo choroby w weekend poprasował trochę ciuszków. Ostatnich do ułożenia w szafie. Zrobiłam nawet fotki, bo to nie jest codzienny widok :P

Andzia
wciągam właśnie 6 wafla ryżowego. Paczka miała być do szpitala, ale nie mogłam się powstrzymać :lol:

11 lata 10 miesiąc temu #550053 przez aksa
hihi ja też bym się nie martwiła jakbym takmało przytyła!! ja mam +11kg

dzisiaj mój tata przyniósł mi paczkę michałków! :cheer: powiedziałam żeby to zabrał bo ja nie moge mieć takich rzeczy w domu bo wszystkie na raz zjem!! a on mnie 'skrzyczał' że mam nie cudować i sobie jeść jak mam ochote, a wiosną będziemy razem z wózkiem biegać :S hehehe już sobie wyobrażam mojego Ricarda (mój tata - Rysiek ;))biegającego z wózkiem :S

eeee chyba musze dupe ruszyć pozmwyać bo gary na mnie się gapią ze zlewu..

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=53612 [/url]
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=43127 [/url]

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka