BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

11 lata 10 miesiąc temu #550190 przez katarzyna1702
Andzia bo to może cisza przed burzą i jak się rozpęta to na dobre!!! ;)
A ja zaraz wyrzucę lodówkę przez okno pierdzielona tak warczy a mnie to dobija!!!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #550194 przez katarzyna1702
Aksa nie używałam ale oglądałam panią gadżet i ona to testowała nic nie działały jak ubrania brudne włożyła tak i wyjęła z pralki...taka ta ekologia;)

11 lata 10 miesiąc temu #550195 przez andzia_zg
koticz napisał:

Mamcia muszę się nie zgodzić z Andzią :) bo ja jak mam skurcze te BH to mi właśnie tak bardziej cały brzuch się robi jak skorupa,a czasem Mała wypycha mi pupkę(?) właśnie koło pępka i jak ją tam głaskam albo klepę to czuje jak przepływa na drugą stronę i daje mi kopa w rękę :blush:

Mi sie wtedy robila gula nad pepkiem ale małego czułam calkiem z boku.... każdy widac te skurcze odczuwa inaczej...

A jeśli chodzi o te orzechy piorące to nigdy ich nie stosowałam. Ale słyszałam rózne opinie o nich. Jedni je wychwalali, a inni mówili, że nie do końca dopierają...

[*] Aniołek 10.2014

11 lata 10 miesiąc temu #550196 przez 25malinka
andzia dzięki, bo z tego co wiem to normalne becikowe wynosi 1000zł, a to z tymi dochodami,jesli nie przekracza 400 cos zł to dodatkowo 1000zł,tak?
Czyli razem 2ootys można wziąśc,dobrze to rozumiem???

11 lata 10 miesiąc temu #550198 przez andzia_zg
25malinka napisał:

andzia dzięki, bo z tego co wiem to normalne becikowe wynosi 1000zł, a to z tymi dochodami,jesli nie przekracza 400 cos zł to dodatkowo 1000zł,tak?

Słyszałam tylko o limicie dochodowym na becikowe ze nie moze przekraczac 1922zł na osobe, ale o tym co piszesz pierwszy raz słyszę... :unsure:

[*] Aniołek 10.2014

11 lata 10 miesiąc temu #550199 przez kika1985

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 10 miesiąc temu #550200 przez Waszka87
25malinka napisał:

Pierwsze słyszę o jakimś podwójnym wiem ze niektóre miasta coś dopłacają

11 lata 10 miesiąc temu #550203 przez koticz
Andzia nie martw się po 1-Wojtek trochę zwolnił z przybieraniem na wadze!
2-jeśli będzie bardzo duży to Cie nie będą torturować porodem SN tylko Ci zrobią CC
3-waga jest tylko orientacyjna!Na wagę składa się długość kości udowej i owb.główki,Ty jesteś wysoka,może Wojtuś jest długi i to podwyża jego "wagę"?
Naprawdę jak słyszę od koleżanek to żadnej się waga nie sprawdziła.Czytałaś jak ostatnio misałam o córce znajomej mojej świrki,że jej CC robili 2tyg przed terminem bo dziecko ponoć dużo ponad 4kg,a jak się urodziło to się okazało,że chyba 3400

Nie zadręczaj się bo sobie stracha napędzisz.Jesteś jego mamą i dasz radę go sprowadzić na świat,kto jak nie ty????

http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px[img] www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px

11 lata 10 miesiąc temu #550204 przez kika1985
mam pytanie ma któraś z was taki wózek albo o nim słyszała? bo nam się bardzo spodobał i cena jest ok

www.swiatwozkow.pl/ecoline-bolder-sd-201...04ea78051e58a73cb2f8

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #550206 przez Waszka87
kika1985 napisał:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Kupiłam ładny duży różowy album na zdjęcia i czekoladki lindt ;-) www.fotokoszyk.pl/image_func.php?img=gfx...0d0.jpg&maxwidth=150 . Taki

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #550207 przez 25malinka
znaczy sie 1000zł becikowe to każdej się należy z tytułu urodzenia dziecka(znaczy teraz są te dochody niby 1922 na osobę no ale chyba nikt tyle nie zarabia,hehe))

a można wziąśc chyba jeszcze drugie 1000zł jesli są bardzo niskie dochody,wiem,że koleżamka która rodziła we wrzesniu to wzieła 2 tys

11 lata 10 miesiąc temu #550210 przez koticz
Święto lasu kika wreszcie ma imię dla córki!!!!

GRATULUJĘ!!!
:laugh: :laugh: :laugh:

O orzechach do prania to ja pierwsze słyszę,taka ze mnie zaje*ista gospodyni :S

Kiedyś temat pojawił się na lutówkach i tak się zastanawiałam...Planujecie nadać dzieciom drugie imiona?A jeśli tak to jakie?Czym się kierujecie w wyborze???

http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px[img] www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px

11 lata 10 miesiąc temu #550211 przez kika1985
25malinka napisał:

masz rację, mozna sie ubiegać o 2000 zł

11 lata 10 miesiąc temu #550212 przez kika1985
25malinka napisał:

znaczy sie 1000zł becikowe to każdej się należy z tytułu urodzenia dziecka(znaczy teraz są te dochody niby 1922 na osobę no ale chyba nikt tyle nie zarabia,hehe))

a można wziąśc chyba jeszcze drugie 1000zł jesli są bardzo niskie dochody,wiem,że koleżamka która rodziła we wrzesniu to wzieła 2 tys

dokładnie

11 lata 10 miesiąc temu #550214 przez kika1985

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka