- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2013
Mamusie marzec 2013
- vernix
- Wylogowany
- gadatliwa
Ja nawet rozważałam, czy nie pójść właśnie do szkoły na KTG, bo po co miałabym płacić u ginekologa, ale mój ma w cenie wizyty (150zł) zapis, wiec mi pasuje.
Depeche sałatka super, ja jutro też robię z selera, z rodzynkami i brzoskwiniami i odrobiną majonezu-pyszotka:)
Koticz nic nie mów o poceniu..Też mi gorąco, czasami taka jestem mokra, ze muszę się przebrać...Lekarz powiedział, że to nic złego, trzeba tylko wyrównać poziom nawodnienia organizmu.
Powiem Ci, że gdy rano wstaję to dopiero jest masakra- wyglądam jakby ktoś mnie oblał wiadrem wody.Piżama do wymiany, pościel mężol zmienia 2 razy w tygodniu.Tragedia a w domu mam ok.20 stopni
PS Beata co tam u Ciebie i Juliana?
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
- Otrzymane podziękowania: 14
vernix no właśnie u mnie jest problem z tym KTG. w szkole rodzenia tez nie ma. A w szpitalu chyba nie robią prywatnie... kurcze pozostaje mi czekać te 1,5 tygodnia
- xxElaElaEeexx
- Wylogowany
- gadatliwa
Składniki:
-1kg ziemniaków
-10dag żółtego sera
-jajko
-3łyżki mąki ziemniaczanej
-sól,pieprz
-oregano
-bułka tarta
1.Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie.
Odcedzamy i odstawiamy do wystygnięcia.
Ser ścieramy na tarce o małych oczkach.
2.Ziemniaki przepuszczamy przez maszynkę lub trzemy na tarce o małych oczkach.
Dodajemy żółty ser,wbijamy jajko,wsypujemy mąkę ziemniaczaną.Doprawiamy solą,pieprzem i oregano.Dokładnie mieszamy(masa powinna być zwarta).
3.Formujemy kulki o średnicy ok.3cm.Tuż przed włożeniem do gorącego oleju obtaczamy w bułce tartej.Smażymy jak frytki na złoty kolor.
- vernix
- Wylogowany
- gadatliwa
vernix no właśnie u mnie jest problem z tym KTG. w szkole rodzenia tez nie ma. A w szpitalu chyba nie robią prywatnie... kurcze pozostaje mi czekać te 1,5 tygodnia [/quote]
Andzia no to faktycznie lipa. W szpitalu raczej nie robią prywatnie, chyba jak już to ze skierowaniem lub gdy przyjedzie się na IP.. Mam nadzieję, że Wojtuś poczeka te 1,5 tygodnia, najwazniejsze, że nie napiera tak Ci na szyjkę i jak piszesz nieco cofnął się z "pasa startowego".
ElaEla przepis skopiowałam, bo teraz jest dla mnie zbyt skomplikowany:) tzn. za dużo do roboty. Tak jak zapisałam sobie przepis na pizzę od Ufolki, pączki od Wiewiórki- lenistwo mnie ogarnęło i drętwiejące kończyny
Teraz moje obiady to połowa przygotowań przez mężola, a połowa okupiona jest sapaniem 4-5 składniki to maks na jedną rzecz.
- Agnieszka86
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 25.02.2013 - wydarzył się Mały Cud...
Andzia może podejdź do szpitala i zapytaj? Ja też myślałam, że u mnie w szpitalu tylko ze skierowaniem KTG robią, a okazało się, że nie
Jak na razie okresowy ból brzucha minął <hurra> Zosia się dzisiaj bardzo wypina Zauważyłam, że duszności mi minęły jak leżę, to znaczy, że Zosia faktycznie przesunęła się w dół
- Gosia27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 3 Zosia-14.03.13
- Otrzymane podziękowania: 3
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
A widać, że Ci się jeszcze bardziej obnizył brzuch skoro duszności mineły?
- vernix
- Wylogowany
- gadatliwa
Masz rację, niech Andzia zadzwoni, każdy szpital jest inny, a nóż w tym, w którym będzie rodziła Andzia pozwala na zrobienie KTG bez skierowania.
- Agnieszka86
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Agnieszka Twoja Zosia podąża w dół, a mój Wojtek chyba się cofnął... ale u mnie to może i lepiej, bo skoro musze tyle czekac na KTG to może lepiej jak się tam nie ciśnie zbyt nisko.
A widać, że Ci się jeszcze bardziej obnizył brzuch skoro duszności mineły?
No tak, Zosia najwyraźniej podąża ku wyjściu:) Dobrze, że Wojtuś troszkę się cofną, niech posiedzi jeszcze troszkę.
Ciężko powiedzieć, czy widać obniżenie brzucha. Ja widzę się w lustrze codziennie i wydaje mi się, że jest niżej. Wczorajsze słowa mojej mamy potwierdziły to co mi się wydawało, mama codziennie mnie nie widzi, więc dostrzega różnicę
Vernix cieszę się z jednej strony, że to już naprawdę niedługo, a z drugiej boję się czy nie za wcześnie Zosiak zechce wyjść...
- vernix
- Wylogowany
- gadatliwa
Ja też doszukuję się zmian w wyglądzie mojego brzuchola, mąż twierdzi, że nieco się obniżył..Jeśli ma rację, to też potwierdza się to, co mowił gin, że urodzę z końcem lutego.
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
- Agnieszka86
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Vernix to też już powoli się szykuj, skoro gin. przepowiedział Ci wcześniejsze rozwiązanie
- Unbreakable
- Wylogowany
- budujemy zdania
Depeche moja malutka jest ułożona miednicowo.
Mężuś się mną zaopiekował i jest troszkę lepiej nawet pyszny obiadek ugotował: łososia na grillu, fasolkę szparagową i fryty... byłam pod wrażeniem i nawet kuchnię posprzątał- czyżby przestraszył się moich nocnych przygód?
Kika Ecoline to był mój pierwszy typ, ale później poczytałam opinie i zrezygnowałam. Znajoma mojej przyjaciółki podobno ma i potwierdzała problemy z kołami - dokładnie takie, jak piszą w opiniach i wkurzała się że musi oddawać do naprawy a w tym czasie nie ma jak chodzić na spacerki. Ja zrezygnowałam, pomimo, że baaardzo mi się podobał wizualnie.
Trzymam kciuki za wizytę
Z tym KTG to lipa trochę :/ nie ma możliwości zrobienia w innym miejscu?
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
Nie dośc, że się wkurzyłam na to KTG to od paru dni tak mnie wkurza m, że masakra. Nie mogę sobie znaleźć miejsca.Dobrze, że chociaz jest to forum...
- koticz
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jagódka-nasze największe szczęście
- Otrzymane podziękowania: 1
Aga Zosia podąża ku światłu
Gosia ale jesteś zapisana na marzec?Ja bym nie liczyła,że się miejsce zwolni.Żadna normalna matka nie zrezygnowałaby z takiej konsultacji mając chore dziecko...
No ja mam cholerka koło 20st i mojemu mężowi jest zimno,ale jak powietrzyłąm to spadła temp do 15 i było ok
Andzia zrób tak jak dziewczyny mówią,najpierw zadzwoń do szpitala,a jeśli nie robią KTG to zadzwoń do swojej gin i zapytaj co robić
http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px[img] www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px