BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

11 lata 10 miesiąc temu #550162 przez 25malinka
Ej dziewczyny kiedyś pisałyście coś o dochodach ze skarbowego,czy to chodziło o składanie wniosków o to podwójne becikowe,bo jakoś przeoczyłam chyba??

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #550163 przez mamcia2013
Andzia ha dzięki za uświadomienie nieogarniętej ciężarówy :D a ja myślałam że to młody :cheer: bo to na chwilę się tak wypycha i zaraz znika...

11 lata 10 miesiąc temu #550166 przez kika1985

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 10 miesiąc temu #550167 przez AniaCzajka
mi też najgorzej w nocy drętwieją ;/ ehh już niedługo się to skończy zacznie co innego ale już wolę jak Franek będzie na zewnątrz, bo wiem że to może podłe i nieczułe ale mam już dość stanu ciąży;/ do niedawna byłam tak aktywna mogłam wszystko robić a teraz ugotuje obiad i padam;/

11 lata 10 miesiąc temu #550171 przez mamcia2013
Ania już bliżej jak dalej :) wytrzymamy wszystko.

Kika to żeś zakupów narobiła :D

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #550173 przez andzia_zg
mamcia2013 napisał:

Andzia ha dzięki za uświadomienie nieogarniętej ciężarówy :D a ja myślałam że to młody :cheer: bo to na chwilę się tak wypycha i zaraz znika...

To jest właśnie skurcz. Pewnie ten Braxtona Hicksa :-) wiele kobiet tak go własnie odczuwa jak robienie się nad pępkiem takiej guli, spięcie brzucha i po chwili ustaje.

Malinka a jeśli chodzi o zaswiadczenie z US to chodziało o becikowe, że jeśli złożymy wniosek do pażdziernika to potrzebujemy zaswiadczenie o dochodach za 2011 rok a jesli złozymy wniosek o becikowe w pazdzierniku lub pozniej to wtedy potrzebujemy zaswiadczenie za 2012 rok. Pisała o tym Waszka.

kika to widzę, że zakupy udane :-)

[*] Aniołek 10.2014

11 lata 10 miesiąc temu #550176 przez Depeche
Hello
Ciezko Was nadrobic.

Panika witaj ( hehe niezly nick). Co do tych objawow to wiesz kazdy inaczej doczuwa skurcze, moze dziecko ci sie wstawia, ja odczuwalam na odbycie, ale nie sugeruj sie, nie jest tak latwo urodzic dziecko. :laugh:

Vernix, a Twoja dzidzia to juz ulozona glowkowo. Nie wiem czy dobrze pamietam, ze TWoja tez pupkowo ustawiona byla ( moglo mi sie cos popier. przyznaje). A co do tej wiary naiwnosci to trzeba wierzyc, ale prawda jest taka, ze ja pomimo koszmarnych wspomnien porodowych bolu juz nie pamietam, tak dziala nas mozg i tyle. Da sie przezyc.

Waszka spoko szycie pipki to juz naprawde bedziesz miala gdzies, bo bedziesz wiedziec ,ze to po wszystkim. A szwy sciagaja jakos dwa dni potem, albo nawet sie rozpuszcza ( ja mialam i takie i takie ) i nawet blizny nie mam. To tylko tak brzmi. Wazne zeby wypchnac glowe, reszta to juz tylko popierdółki.

Andzia , skad ja toz nam... placisz i sie dodzwonic nie mozna. Mam tak i z ginem i z usg.

Gosia myslalam wczoraj wieczorkiem o WAs, dzis rano tez. Trzymam mocno kciuki zeby sie udalo wepchnac do tego doktora w lutym!

Kika, no wlasnie co z tym imieniem. CZy moge liczyc na malego diabelka LAurke?

Unbreakable, Lenusia zdrowiejcie!

Wstalam o 11 ( niezle nie ). Nic nie zrobilam, zupe mam z soboty, z wczoraj mam schabowe. Zrobie do tego jakies pieczone ziemniaczki i znalazlam przepis na surowke z selera konserwowego i ananasa.

Acha zgagulce, mam patent na zgagr. Trzeba pic ten plyn GaViscon, ale nie jak was piecze tylko trzy razy dziennie po posilku, doslownie dziala. Mam malutlka zgage tylko wieczorem, jak na fakt, ze zjadlam pol kg tortu to chyba powinnam sie cieszyc.

Spadam zaraz z psem na maly spacer i robic te surowke. Pewnie zajrze wieczorem, chociaz nie wiem, bo wyjelam juz deske do prasowania ( wprawdzie nic poza tym ) i chyba czas i pora odprasowac mezowi podkoszulki i cala reszte.

Buziaki dla Was.

Aaaa Malinka, tak tak pokaz mezowi kto tu rzadzi. Popieram!

11 lata 10 miesiąc temu #550177 przez mamcia2013
andzia_zg napisał:

mamcia2013 napisał:

To jest właśnie skurcz. Pewnie ten Braxtona Hicksa :-) wiele kobiet tak go własnie odczuwa jak robienie się nad pępkiem takiej guli, spięcie brzucha i po chwili ustaje.

ale ze mnie tępak :blush: no ciekawe, z takim skurczem to pewnie można łazić a łazić i przenosić ;)

11 lata 10 miesiąc temu #550180 przez koticz
AniaCzajka wiem co czujesz ja też już mam dość,choć przecież bardzo chcę mieć Młodą i wiem,że zniosę dla niej wszystko,ale czekam już z utęsknieniem na rozwiązanie,nie tylko dlatego,że będę mieć ją obok ale właśnie ze względu na to,że nie mam już siły do ciąży :)
mówiłam już mojemu J,że jak następna też taka będzie to trzeciego dziecka napewno nie będziemy robić :)

A teraz od 2-3 dni doszły mi te bóle pachwin o których pisałyście jakiś czas temu i ta kość łonowa mnie boli jakby mnie ktoś w nią kopnął,a pachwiny bolą jakby mi coś ze stawu wypadło,czuję taki "opór" jak chodzę :dry: a dziś w nocy dwa razy chwycił mnie taki ból jakby mnie ktoś za jajniki ciągnął

http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px[img] www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #550181 przez andzia_zg
mamcia najwazniejsze,że Cie to nie boli. I to dobrze, ze macica sobie ćwiczy.Przygotowywuje sie do godziny "0" Ja w stycznie też mialam takie skurcze z "gula" na gorze brzucha tylko ze mnie one bolaly i skracała sie szyjka, a teraz to mi tylko twardnieje brzuch, a w nocy jak zlapie to boli ale leciutko.

koticz to co opisujesz z tymi pachwinami itp to mialam w zeszłym tygodniu przez 3 dni przed wizytą, a teraz jakos przeszło... czasem tylko lekko zaboli...

[*] Aniołek 10.2014

11 lata 10 miesiąc temu #550183 przez Agnieszka86
AniaCzajka chyba wszystkie podpiszemy się pod tym co napisałaś, a nie oznacza to bynajmniej, że jesteśmy grupą wyrodnych matek! Ciąża to naprawdę ciężki czas dla organizmu.

Andziadobry pomysł, ze stawieniem się osobiście i zapisaniem na KTG, bo inaczej to chyba do porodu się tam nie dodzwonisz!

11 lata 10 miesiąc temu #550184 przez andzia_zg

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

[*] Aniołek 10.2014

11 lata 10 miesiąc temu #550186 przez aksa
dziewczyny ja mam takie pytanie troche odstające od tematu, używała któraś z was tych kul/orzechów do prania???bo sie tak właśnie nad nimi zastanawiam czy dzieciowych rzeczy w tym nie prać..

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=53612 [/url]
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=43127 [/url]

11 lata 10 miesiąc temu #550187 przez koticz
Mamcia muszę się nie zgodzić z Andzią :) bo ja jak mam skurcze te BH to mi właśnie tak bardziej cały brzuch się robi jak skorupa,a czasem Mała wypycha mi pupkę(?) właśnie koło pępka i jak ją tam głaskam albo klepę to czuje jak przepływa na drugą stronę i daje mi kopa w rękę :blush:

Powiem Wam,że bardzo się cieszę,że przygotowaliśmy pokój i wszystko pokupowaliśmy wcześniej bo jakby ni przyszło teraz się tym zająć to chyba bym padła!!!!

Depeche a jak tam u Was,już pełna harmonia???

http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px[img] www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px

11 lata 10 miesiąc temu #550188 przez Waszka87
25malinka napisał:

Ej dziewczyny kiedyś pisałyście coś o dochodach ze skarbowego,czy to chodziło o składanie wniosków o to podwójne becikowe,bo jakoś przeoczyłam chyba??

Ja coś pialam a co chcesz wiedzieć? O podwójnym becikowym nic nie wiem

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka