- Otrzymane podziękowania: 3
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2013
Mamusie marzec 2013
- 25malinka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ....
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Waszka87
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 0
Posklasalam rzeczy małego odpowiednio do temp do prania i kolorami
Robicie jakieś płatne badania a ja niewiem nic mi lekarz o takich nie miwil może powinnam cis zrobić?
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
- Otrzymane podziękowania: 14
A jeśli chodzi o brzucha to wydaje mi się,że już mi sie nie obniży, bo skoro na ostatniej wizycie Wojtek głową był już wciśnięty w kanał rodny to chyba jest już wystarczająco nisko.
Jedna rzecz, która mnie troche denerwuje w tych dolegliwościach ciążowych to to,że mam ciągle zdrętwiałe nogi. Chyba mi nogi nie wytrzymują tego ciężaru, który musza dźwigać Najgorzej jest gdy stoje... przed chwila suszyłam głowe to wiadomo, że troche trzeba postać z suszarką w ręku to nogi dosłownie zaczęły mi sie trząść... i potem zaczyna bolec kręgosłup...
Przed chwila też mi stwardniał brzuch,ale nie bolało. Wszystkie bóle przeszły tylko to paskudne drętwienie nóg... ble...
- vernix
- Wylogowany
- gadatliwa
Pasowałyby te pojawiające się skurcze i bóle.Ja pitolę, dociera do mnie, że czas względnej laby i gówniarstwa się kończy Nawet brzuch to pokazuje
- 25malinka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ....
- Waszka87
- Wylogowany
- gadatliwa
waszka,aksa moje znajome niektóre prztyły 6,7kg na cała ciąże i nic się nie działo, ja jak narzie mam jakies 9,5kg+ i 107cm w brzuszku,ale mi ciężko,już nie długo i będe tuliła moją niunię,już nie mogę się doczekac...ale z drugiej strony boję się porodu
Pocieszylas mnie ja mam 105cm. Ja się porodu mało boje ale za to połogu okropnie. Nie wyobrażam sobie szycia pipki i szwów
- 25malinka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ....
[/b]Malinka do mnie wczoraj wieczorem mężol wypalił, że brzuch mi się obniżył. Trochę, ale jednak. Ponoć 2 tygodnie przed tak się dzieje..No ładnie
Pasowałyby te pojawiające się skurcze i bóle.Ja pitolę, dociera do mnie, że czas względnej laby i gówniarstwa się kończy Nawet brzuch to pokazuje
Mój ginekolog na ostatniej wizycie powiedział,że brzuch obniża się miesiąc przed porodem..
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
A jeśli chodzi o wyniki przed wizytą u gina po porodzie to masz rację... Dobrze by było sobie zrobić zanim sie pójdzie na sprawdzenie podwozia...
- Unbreakable
- Wylogowany
- budujemy zdania
ja się niestety rozłożyłam. Gardło czerwone, boli, nos zatkany ehhhh dzięki mojemu mężowi, którego zarazili koledzy w pracy :/ po co chodzą do pracy chorzy?:/
A w nocy dziś też miałam przygody. Strasznie twardniał mi brzuch, na początku bezboleśnie a później już bolało. Trwało to ze 4 godziny, później już regularnie co 10 minut, ale przeszło. Ufff wystraszyłam się troszkę...
Dziewczyny wiecie może co można do ssania na ból gardła?
Aaaa i kupiłam kosmetyki dla Lenki i moim zdaniem Hipp rządzi Mleczko do ciała jest rewelacyjne i obawiam się że nie dotrwa do narodzin Małej Skoro mojej wymagającej skóry nie uczula to chyba będzie ok;)
- Paulina 77
- Wylogowany
- gadatliwa
Po porodzie też przydałoby się przed wizytą kontrolną u gina zrobić mocz i morfologię, jak myślicie?
najlepiej teraz go zapytac - na ostatniej wizycie przed porodem
- aksa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
malinka ja przy łóżku mam rennie i w nocy jak mnie budzi zgaga to musze wziąć! ale już nie marudzę bo dziewczyny mają gorsze nocne przygody niż zgaga..
Waszka osoby które mają nadwagę przed ciążą nie przybierają tak w trakcie,ale to dobrze po porodzie szybko zlecą kg, te nocne gimnastyki wstawania karmienia przebierania dadzą nam w kość
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=53612 [/url]
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=43127 [/url]
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
- Panika992
- Wylogowany
- rozmowna
- vernix
- Wylogowany
- gadatliwa
Drętwieją mi też ręce, chyba wszystko od kręgosłupa?
Malinka ja też się boję, bo to normalne. Obawiamy się tego, co nieznane, nowe, bolesne.Jednak tłumaczę sobie (może naiwnie, nie Depeche?? ), że da się to wszystko przetrwać, że to ja będę/jestem mamą tego maleństwa, któremu też będzie trudno się przeciskać przez ten kanał, czy wydostać przez brzuch..i muszę mu pomóc, dać mu swoją siłę, choć może ich zabraknąć. Damy radę!
Unbreakable zdrowiej, to nie czas na choroby, musimy zbierać energię do parcia:) trzymaj się cieplutko, kuruj, wskakuj pod koc, gorąca herbata, maść majerankowa do nosa, czosnek, miód..Proszę szybko wyzdrowieć
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
Pocieszylas mnie ja mam 105cm. Ja się porodu mało boje ale za to połogu okropnie. Nie wyobrażam sobie szycia pipki i szwów
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
i tez mam 105cm w pasie i od dość dawna cały czas mam tyle samo, nic nie przybywa...