BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

11 lata 10 miesiąc temu #550081 przez andzia_zg
vernix może te drętwienia nóg to rzeczywiście od kręgosłupa. Musi on przeciez utrzymac niezły ciężar... a w nocy dodatkowo ucisk na biodra jak sie dluzej lezy i wtedy juz calkiem się drętwieje... u mnie kryzys jest zawsze o 1-2 w nocy... musze wstać, pochodzić i znow moge sie połozyć ale nogi cały czas i tak sa zdrętwiałe... nawet w tym momencie.

[*] Aniołek 10.2014

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #550087 przez 25malinka

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 10 miesiąc temu #550092 przez vernix
Z dedykacją dla Was- przedporodowo:) B) córeczkowo- synkowo :woohoo:

11 lata 10 miesiąc temu #550113 przez Paulina 77
pliss, nie epatujcie tymi wymiarami brzuchów, bo depresji dostane, bo mam prawie 120 cm :lol:
a ja sie chyba najbardziej obawiam tego osłabienia po porodzie, ze zemdleję albo nie dam rady podniesc dziecka do karmienia czy odłozyc do wózka... wczoraj po prysznicu i suszeniu włosów (wielki wyczyn w ciąży :lol: ) tak mi sie zrobiło słabo, ze bardzo długo nie mogłam dojsc do siebie, nawet na leżąco :ohmy:

11 lata 10 miesiąc temu #550120 przez andzia_zg
Paulina u mnie jest ten strach jak ja sobie dam rade po porodzie w nocy, gdy beda sama... nikt mi nie poda dziecka... bede musiala wstać nakarmic dziecko, przewinąć... no i jest ten strach,że mogę zemdleć...

[*] Aniołek 10.2014

11 lata 10 miesiąc temu #550122 przez Paulina 77
andzia_zg napisał:

Paulina u mnie jest ten strach jak ja sobie dam rade po porodzie w nocy, gdy beda sama... nikt mi nie poda dziecka... bede musiala wstać nakarmic dziecko, przewinąć... no i jest ten strach,że mogę zemdleć...

ooo, to to właśnie, a krępujesz się nacisnąć dzwonek, zeby połozna nie pomyslala, ze Ci sie nie chce, ze sobie nie radzisz...

11 lata 10 miesiąc temu #550123 przez koticz
Cześć lalki!!!

Andzia filmik super,w moim typie :)

Witam nową mamusię!Mnie również bardzo podobało się imię Olo(chciałam też Michała i Wojtka) no ale potem stanęło na imieniu na J,a potem okazało się,że Jagoda :)

kika a ty już wymyśliłaś imię???Czy mała będzie NN? :cheer:

Moje marzenia o macierzyńskim zaczęły się rozwiewać trochę,bo nie da się przerwać L4a mam do 18 potem okres rejestracji więc musiałybyśmy z Jagodą wytrzymać do 25.02 niby szansa jest ale nie wielka...Trzymajcie kciuki,żeby młoda poczekała!!!!

http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px[img] www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #550128 przez andzia_zg
Paulina 77 napisał:

andzia_zg napisał:

ooo, to to właśnie, a krępujesz się nacisnąć dzwonek, zeby połozna nie pomyslala, ze Ci sie nie chce, ze sobie nie radzisz...

Dokładnie tak jak piszesz... :blush:

koticz to ściskaj nogi i pogadaj do Jagódki to może jeszcze troche posiedzi w brzuszku :blink:

[*] Aniołek 10.2014

11 lata 10 miesiąc temu #550132 przez Lenucha217
Lafi napisał:

A tak mi sie chciało jajecznicy a teraz mam mega zgage :X

AniaCzajka odpoczywaj juz duzo nie zostało,

Lenusia jak na dzisiaj? moze od dzieciaków w szkole cos załapałaś?

Paulina postaw ducha koło cukru :)

lafi dziekuje kochana za pamiec :********** Dzis juz troszke lepiej wczoraj wypilam te mleko z czosnkiem znowu sie wypociłam i oprocz bolu kregoslupa da sie wytrzymac.
Rano bylam na wizycie hiv, przeciwciala,hbs,hcv tsh w porzadku paciorkowca zrobi mi 25 lutego jesli dotrwam bo glowka jest juz niziutko , cisnienie za wysokie morfologia i mocz ok .. ale oczywiscie grzybica i musze leki .. kocha mnie ten grzyb :) bylam na praktykach w klasie 1 i jestem wkurzona bo mialam byc godzinke a glupia dyrejtorka sprawdzala i musialam siedziec 4 h wrrr .

11 lata 10 miesiąc temu #550135 przez andzia_zg
lenucha to się wysiedziałas na tych praktykach :dry: A chorobę to pewnie załapałas w szkole... tam tyle dzieciakow i wirusow w powietrzu, że w takim zbiorowisku ludzi nie trudno cos załapać...
Zdrowiej szybko :-)

[*] Aniołek 10.2014

11 lata 10 miesiąc temu #550141 przez Agnieszka86
Któraś pytała o lek na gardło, mój ginekolog pozwolił na chlorchinaldin.

Paulina ja nie biorę żadnych zestawów witamin. Tylko magnez i żelazo.

Andzia nie czytałam zbyt dokładnie tego co pisałyście i nie wiem, czy się w końcu udało zarejestrować, czy nie? Ja własnie dzwoniłam do położnej, umówiłam się na następny poniedziałek na 15. Mam nadzieję, że dotrwam.

Gosia trzymamy kciuki, żeby udało się dostać do doktora Malca jeszcze w lutym!

Brzuch boli jak na okres:/

11 lata 10 miesiąc temu #550147 przez mamcia2013
Hej Wam, witam Panika :)

mnie też zgaga nie opuszcza...
brzuch mi się coraz częściej napina i na środku (nad pępkiem) taka gula często się wypycha, chyba młody mnie tak atakuje ?
Pogoda dzisiaj do dooopy, pada brrrr...
Kupiłam w netto ręcznik dla małego :) i oddałam GBS do badania.

Gosia trzymam kciuki żeby miejsce się dla Was zwolniło :kiss:
Waszka trzymam kciuki za wizytę :)
Sylwka727,Sylwia2 i reszta gdzie Wy się podziewacie? Co u Was, jak maluszki??

Miłego dnia Dziołchy :)

11 lata 10 miesiąc temu #550152 przez AniaCzajka
mam pytanko czy drętwieją Wam może ręce;? bo ja zauważyłam ostatnio że mam takie momenty zdrętwienia;/

11 lata 10 miesiąc temu #550155 przez mamcia2013
AniaCzajka napisał:

mam pytanko czy drętwieją Wam może ręce;? bo ja zauważyłam ostatnio że mam takie momenty zdrętwienia;/

Ania mi najczęściej w nocy drętwiały, a tak to ostatnie dwa palce w dłoniach. Ale biorę magnez i jak na razie nie mam drętwienia.

11 lata 10 miesiąc temu #550157 przez andzia_zg
Agnieszka niestety nie udało mi się dodzwonić na to KTG, ale jak mąż wróci z pracy to jadę tam osobiście.

Mamcia ta gula nad pępkiem to nie mały tylko to jest od skurczu :blink:

AniaCzajka oprócz nóg drętwieją mi też ręce... więc tak jak mówiła vernix, to chyba od kręgosłupa.

[*] Aniołek 10.2014

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka