BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

11 lata 10 miesiąc temu #552006 przez 25malinka
andzia współczuje Ci tych bóli,ja też wczoraj wieczorem miałam bóle w krzyzu ale nie tak silne,mąż mi nawet masaż robił i przynioslo mi to ulgę, oj coś czuję,że już nie długo zaczną się akcje porodowe

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #552010 przez andzia_zg
Panika992 napisał:

andzia_zg fajna lista :)
Właśnie wróciłam od gina. Kazał mi brać 3xdziennie po tabletce no-spa. Jak bóle i skurcze nie przejdą do piątku to w sobotę do szpitala. Ale powiedział, że i tak w razie czego akcji porodowej już nie wstrzymają, bo już od 36tyg nie wstrzymują. Ale przy badaniu stwierdził, że w środku mam wszystko pozamykane. Zobaczymy, czy przejdzie...

To może to tylko te bóle i skurcze przepowiadające? Oby przeszło po nospie. A gdyby nie przeszło to masz nie czekac aż się rzeczywiście zacznie poród tylko od razu do szpitala?

[*] Aniołek 10.2014

11 lata 10 miesiąc temu #552015 przez Panika992
Kazał nie czekać, tylko zgłosić się w sobotę. Też byłam zdziwiona, ale może będą chcieli wtedy na obserwację wziąć.

11 lata 10 miesiąc temu #552018 przez Waszka87
Panika992 napisał:

andzia_zg fajna lista :)
Właśnie wróciłam od gina. Kazał mi brać 3xdziennie po tabletce no-spa. Jak bóle i skurcze nie przejdą do piątku to w sobotę do szpitala. Ale powiedział, że i tak w razie czego akcji porodowej już nie wstrzymają, bo już od 36tyg nie wstrzymują. Ale przy badaniu stwierdził, że w środku mam wszystko pozamykane. Zobaczymy, czy przejdzie...

Mi też twardnieje brzuch dobre kilka razy dziennie i też łykam no spe 3x

11 lata 10 miesiąc temu #552021 przez andzia_zg
Kurde teraz to praktycznie w każdej chwili może się zacząć... praktycznie dni dziela nas od tego by u którejś z nas pojawił się na świecie maluszek.... szok :cheer: a jeszcze niedawno wszystko było takie odległe... jeszcze niedawno podczytywałam jak sie rozpakowuwują styczniówki... a tu lada dzien i my sie posypiemy...

[*] Aniołek 10.2014

11 lata 10 miesiąc temu #552046 przez mamcia2013
Andzia ja biore magnez 2 tablety dziennie. Cholera wie skąd to...

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #552059 przez andzia_zg
mamcia juz niedługo i skoncza sie skoki tętna itp.

Kurde ale boli... boli mnie cały odcinek krzyżowy i piersiowy... leze cały czas wiec kregosłup powinien byc odciążony a tu dupa.Juz nie wiem jak leżeć :cheer: auuuuu Teraz najbardziej boli w okolicach łopatek i troche poniżej... I bardzo ciężko mi sie oddycha... :dry: ale dupa....

[*] Aniołek 10.2014

11 lata 10 miesiąc temu #552082 przez mamcia2013
Andzia u mnie też coraz gorzej hehe, nogi mi puchną i palce u rąk, masakra, do tego biodra w nocy bolą! Plecy jak na razie mi odpuściły.. A Ty może weź ciepłym prysznicem polewaj po plecach może przejdzie trochę?

11 lata 10 miesiąc temu #552098 przez wiewiorka
patrycja85 napisał:

wiewiórka-a kiedy masz wizytę? bo ty lada dzień urodzisz jak tak dalej pójdzie. mi nic nie leci jeszcze z piersi.

mam wizytę 12.02 czyli we wtorek.Ma mi wtedy pobrać wymaz czy coś tam, żeby sprawdzić czy paciorkowca nie mam i ponoć na wynik czeka się tydzień. Ciekawe czy doczekam... a usg mam 15 lutego.

11 lata 10 miesiąc temu #552105 przez andzia_zg
Masakra... nie mogę sobie znaleźć miejsca... :( a ciepły prysznic nie pomaga, bo wczoraj tak stałam pod prysznicem i woda leciala mi na plecy i jakoś nie pomogło :(
A teraz wyżywam się na waflach ryżowych... nie moge sobie poradzić z bólem to gryze wafle :(
Miałam umyć głowe ale poczekam na męża, bo jakos od tego bólu nie mam sił i nie chce sie gdzieś wywalić w łazience.

[*] Aniołek 10.2014

11 lata 10 miesiąc temu #552107 przez wiewiorka
patrycja85 napisał:

andzia- a dużo tych leukocytów? bo to może oznaczać początki infekcji. a nerki naprawdę strasznie bolą. ale jakby bolało to użyj termoforu-na pewno pomoze.

ja sobie kiedyś podgrzałam nerki to sikałam krwią.. Wszytsko zależy co jest przyczyną bólu bo jak sa jakieś bakterie to jak się je podgrzeje to bakterie się namnażają

11 lata 10 miesiąc temu #552121 przez andzia_zg
wiewiorka napisał:

patrycja85 napisał:

wiewiórka-a kiedy masz wizytę? bo ty lada dzień urodzisz jak tak dalej pójdzie. mi nic nie leci jeszcze z piersi.

mam wizytę 12.02 czyli we wtorek.Ma mi wtedy pobrać wymaz czy coś tam, żeby sprawdzić czy paciorkowca nie mam i ponoć na wynik czeka się tydzień. Ciekawe czy doczekam... a usg mam 15 lutego.

Na wynik masz czekac tydzien? Długo... nie wiem jaka metoda oznacza sie w szpitalach i laboratoriach tego paciorkowca, ale sa specjalne podłoza do identyfikacji paciorkowców... odczyt jest po 24 godzinach... Sa nawet takie szybkie testy do identyfikacji...
Az musze sie zapytac mojej giny jak mi bedzie pobierala wymaz jaka metoda go identyfikuje...

[*] Aniołek 10.2014

11 lata 10 miesiąc temu #552132 przez mamcia2013
Ja dawałam wymaz w poniedziałek a dopiero jutro mogę odebrać...

11 lata 10 miesiąc temu #552133 przez chiczi
Andzia_zg czytam i bardzo Ci współczuję tego bólu kręgosłupa :dry: .
Mnie tak mocno boli jak za dużo np. posprzątam- to jest masakra...
Natomiast obecnie największą boleścią są biodra w nocy- czasem to już nie wiem jak mam leżeć, tak mocno bolą. No i jak wstaję w nocy do wc, to jak kaczka...Podpieram się o stół, potem o drzwi...Ból mija dopiero rano jak się "rozchodzę".
Nie wiem czy też tak macie, ale zaczęłam teraz prawie regularnie co dwie godzinki odwiedzać w nocy wc :huh:
Dziś o 15.00 wizyta, Kropek chyba nadal się nie odwrócił, bo czuję główkę pod prawym żebrem :huh: . Jeżeli tak jest, to ustalamy termin cc- najpewniej ostatni tydzień lutego...

Czytam Was dziewczyny regularnie codziennie, ale siedzę u rodziców, gdy mąż jest w pracy i jakoś zawsze "coś" jest do zrobienia i potem tylko nadrabiam z czytaniem i nie starcza czasu na odpisywanie :huh: , wybaczcie :kiss:

11 lata 10 miesiąc temu #552137 przez mamcia2013
Chiczi trzymam kciuki za wizytę i łączę się z Tobą w biodrowym bólu...

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka