BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

11 lata 10 miesiąc temu #557581 przez kika1985

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #557583 przez koticz
Depeche pamiętaj rozmiar rozmiarowi nie równy.To,że pisze,że 50 nie znaczy,że jest aż takie maleńkie.Zresztą wszystko się okaże jak się Młody urodzi.Syn wiewiórki ma 50cm...

Mnie tam truskawki smakują :P ale ja się nie liczę w tym temacie bo w ciąży mogłabym kilogramami jeść....

http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px[img] www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px

11 lata 10 miesiąc temu #557585 przez andzia_zg
Ja mam pare bodziakow po chrześnicy takich wlasnie malych i zastanawiam sie czy to nie przypadkiem rozmiar 50.
Na allegro kupowałam bardzo mało ciuszkow i boje sie, że moge ich miec trochę za mało i ze np niektore moga byc za małe, bo skoro Wojtek jest taki duzy to moze byc tak, że zaraz po urodzeniu bedzie wchodził w te ciuszki co mam 62,a 68 jeszcze nic nie kupowałam, bo chcialam kupowac na bieżąco...

[*] Aniołek 10.2014

11 lata 10 miesiąc temu #557599 przez Depeche
male sa, za male jak dla mnie
Moja mala tez miala 50, ale terz drugie to pewnie bedzie wieksze

11 lata 10 miesiąc temu #557600 przez 25malinka
Ja mam chyba większośc na 62,ale na 56 też cos tam mam,najwyżej jak bedzie malo to dokupie pozniej albo ktoś mi kupi w prezencie :) :) :)

11 lata 10 miesiąc temu #557608 przez kika1985

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 10 miesiąc temu #557728 przez Agnieszka86
wróciłyśmy z KTG. Wyszło bardzo dobrze:) Skurcze się nie pokazały. Akurat mój ginekolog miał dyżur w szpitalu to od razu obejrzał wynik, kazał zrobić kolejne w czwartek. Już umówiłam się z położną na 7.00 :huh: Obiecała, że poopowiada mi o porodzie, co trzeba spakować itd. Teraz co 3-4 dni trzeba będzie na KTG się stawić :/ Kosztowała mnie ta impreza 25 zł. 40 minut leżenia pod tym aparatem zleciało nawet nie wiem kiedy.
Słyszałam jak dzieciaczki płaczą, aż mi się oczy zaszkliły, że gdzieś tam ktoś już ma maluszka przy sobie...

A teraz śmieszna opowieść:) W czasie mojego KTG, mąż pojechał z listą na zakupy. Jak wyszłam czekałam na niego na parkingu pod szpitalem jakieś 10 min i pewien młodzieniec siedzący w samochodzie, pyta mnie czy czekam na kogoś, bo jak zmarzłam to zaprasza do samochodu żebym się ogrzała :lol: :lol: Rozbawił mnie :P Wcale u nas dzisiaj nie jest zimno, temp na plusie. Z wielkim brzuchem mam nawet branie :P nie jest źle :silly: :silly: :silly:

K. kupił mi truskawki z biedroneczki :) Zaraz dziabnę jedną:)

11 lata 10 miesiąc temu #557732 przez Agnieszka86
A co do walentynek, to my nie obchodzimy i nigdy nie obchodziliśmy. Mąż mówi, że nie obchodzi amerykańskiego święta, a jak przychodzi 8 marzec to śmieje się i mówi, że komunistycznego święta też nie obchodzi :P (chociaż w dzień kobiet jakiegoś kwiatka dostaję:))

11 lata 10 miesiąc temu #557738 przez 25malinka
Aga no to wiesz już przynajmniej jak wygląda ktg,fajnie,że wszystko w porzadku,to mówisz,że nawet z brzuszkiem masz powodzenie,niezle niezle,mąż nie był zazdrosny jak mu powiedziałas???

11 lata 10 miesiąc temu #557743 przez Agnieszka86
25malinka napisał:

Aga no to wiesz już przynajmniej jak wygląda ktg,fajnie,że wszystko w porzadku,to mówisz,że nawet z brzuszkiem masz powodzenie,niezle niezle,mąż nie był zazdrosny jak mu powiedziałas???

Fajnie już wiedzieć jak to wygląda, ale najważniejsze, że jest wszystko ok u małej. Mąż się śmiał, bo sama się z tego śmiałam jak mu opowiadałam :laugh: A wczoraj nazwał mnie kluseczką z nadzieniem (Zosia jest tym nadzieniem :S ), jak mi tak powie jeszcze raz to mu zaraz przypomnę dzisiejszą przygodę :silly: :silly:

11 lata 10 miesiąc temu #557744 przez andzia_zg
Agnieszka to powiadasz, że masz branie nawet w ciąży? :lol: :silly: mąż nie był zazdrosny jak mu to opowiedziałaś? :P
Dobrze, że na KTG wszystko ok. Mówisz, że teraz będziesz je miała tak często? ja teraz jak w czwartek dopiero się zapiszę na KTG i ktoregoś dnia mi zrobia, to potem to chyba będę miała dopiero jak wyląduję na porodówce. U mnie też to kosztuje 25zł.

[*] Aniołek 10.2014

11 lata 10 miesiąc temu #557750 przez Agnieszka86
andzia_zg napisał:

Agnieszka to powiadasz, że masz branie nawet w ciąży? :lol: :silly: mąż nie był zazdrosny jak mu to opowiedziałaś? :P
Dobrze, że na KTG wszystko ok. Mówisz, że teraz będziesz je miała tak często? ja teraz jak w czwartek dopiero się zapiszę na KTG i ktoregoś dnia mi zrobia, to potem to chyba będę miała dopiero jak wyląduję na porodówce. U mnie też to kosztuje 25zł.

Tak, co kilka dni trzeba KTG zrobić, takie są u nas w szpitalu standardy. Jak teraz będę miała w czwartek badanie to następne pewno w niedzielę, albo poniedziałek. I tak cyklicznie, aż doczekam do porodu:)

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #557755 przez andzia_zg
To u mnie tak nie ma :dry: a szkoda :dry: bo chociaz dzięki KTG wiadomo czy cos sie zaczyna dziać, czy pojawiaja sie skurcze itp.

A teraz tez za każde badanie co 4 dni bedziesz musiała normalnie płacić?

[*] Aniołek 10.2014

11 lata 10 miesiąc temu #557757 przez Kinga2424
Cześć Dziewczyny

Mam nadzieje, że jesteście mądrzejsze ode mnie w tych kwestiach. Właśnie mąż odebrał mi wyniki krwi i pojawiła mi się na nich taka dziwna adnotacja. Czy któraś z Was rozumie to:

GLU +/- 100 mg/dl

???

11 lata 10 miesiąc temu #557758 przez Agnieszka86
andzia_zg napisał:

To u mnie tak nie ma :dry: a szkoda :dry: bo chociaz dzięki KTG wiadomo czy cos sie zaczyna dziać, czy pojawiaja sie skurcze itp.

Z tego co pamiętam, to Ty nie robisz w szpitalu w którym będziesz rodzić?
Fajnie wiedzieć co i jak. Najcenniejsze to słuchanie bicia serduszka i to, że jest wszystko dobrze. Oby tak było po każdym badaniu :)

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka