- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2013
Mamusie marzec 2013
- koticz
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jagódka-nasze największe szczęście
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Ja mam nosidełko,myślałam też o chuście ale właśnie strach,że źle zawiążę...Więc wybrałam bezpieczniejszą dla mnie opcję
Co do fotki dodanej przez Andzię to ja jeszcze się zastanawiam nat szelkami
www.google.pl/imgres?um=1&hl=pl&sa=N&tbo...ndsp=23&tx=106&ty=88
Ja nad takimi się bardziej zastanawiam(nie chcę niczego między nogi bo jak młoda będzie miała sukieneczkę to ją będzie obcierać w udka)
Ale jeszcze nie podjęłam decyzji,najpierw chyba spróbuję bez,a jak będą boleć mnie plecy to wtedy kupię.Jakoś mi się to kojarzy ze smyczą dla psa...
http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px[img] www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- 25malinka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ....
- Otrzymane podziękowania: 3
Jestem na chorobowym,firma liczy powyżej 20 zatrud osób,więc kto wypłaca chorobowe?
do tej pory myslałam,że pierwsze 33 dni płaci zakład pracy a potem zus,a z kolei w Zusie jak pytałam to powiedzieli,że jesli firma liczy wiecej niz 20 os to zakład sam opłaca sobie składki i on mi wypłacac powinien a oni nie maja nic do tego
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
- Otrzymane podziękowania: 14
- Depeche
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
ej dziewczyny możew Wy się orientujecie jak to jest.
Jestem na chorobowym,firma liczy powyżej 20 zatrud osób,więc kto wypłaca chorobowe?
do tej pory myslałam,że pierwsze 33 dni płaci zakład pracy a potem zus,a z kolei w Zusie jak pytałam to powiedzieli,że jesli firma liczy wiecej niz 20 os to zakład sam opłaca sobie składki i on mi wypłacac powinien a oni nie maja nic do tego
Nie nie dobrze myslalas, bo powyzej 33 dni zawsze L4 placi ZUS z tymze, jezeli masz do 20 praciwnikow to ZUS ci przelewa kase, a jezeli powyzej to placi ci zaklad pracy, a potem sobie to z ZUSem zalatwia. Czyli przelew powinien ci zrobic zaklad pracy, ale placi ci ZUS.
- Lafi
- Wylogowany
- gadatliwa
- Lenucha217
- Wylogowany
- rozmowna
- koticz
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px[img] www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px
- 25malinka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ....
[/i]25malinka napisał:
ej dziewczyny możew Wy się orientujecie jak to jest.
Nie nie dobrze myslalas, bo powyzej 33 dni zawsze L4 placi ZUS z tymze, jezeli masz do 20 praciwnikow to ZUS ci przelewa kase, a jezeli powyzej to placi ci zaklad pracy, a potem sobie to z ZUSem zalatwia. Czyli przelew powinien ci zrobic zaklad pracy, ale placi ci ZUS.
no niby tak ale jak dzwoniłam do Zusu i mówiłam,że zakład nie wypłaca mi kasy to oni powiedzieli,że nic mi na to nie poradzą,że muszę sobie załatwiac to z pracodawcą
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
moda.allegro.pl/melissa-moon-mokasyny-35...cja-i2945943453.html ja dla siebie chcialabym cos takiego . jak nic by sie przydały do smigania z wozkiem .. moze w ccc spotkam cos podobnego bo te troszke za drogie
Fajniutkie... w takich butkach bedzie nam najwygodniej biegac z wózkiem
- 25malinka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ....
Ustalanie prawa do zasiłku chorobowego i jego wypłatą należy do obowiązków pracodawcy lub ZUS. Uzależnione jest to od liczby ubezpieczonych zgłaszanych do ubezpieczenia chorobowego przez płatnika składek. Gdy przedsiębiorca zgłasza do ubezpieczenia chorobowego powyżej 20 ubezpieczonych, wówczas to on nalicza i wypłaca zasiłki chorobowe swoim pracownikom. Liczbę ubezpieczonych ustala się na dzień 30 listopada poprzedniego roku kalendarzowego. Natomiast w sytuacji, gdy pracodawca zgłasza do ubezpieczenia chorobowego nie więcej niż 20 osób, wówczas ZUS ustala prawo i wypłaca świadczenia chorobowe ubezpieczonym zatrudnionym u tego płatnika. Bez względu na liczbę osób zgłaszanych do ubezpieczenia chorobowego pracodawca zobowiązany jest do wypłaty wynagrodzenia za czas niezdolności do pracy trwającej łącznie do 33 dni w ciągu roku kalendarzowego.
Jeżeli płatnikiem zasiłku jest zakład pracy wówczas wypłaty należnego świadczenia dokonuje z własnych środków, a następnie o kwotę wypłaconych zasiłków pomniejsza składki na ubezpieczenia społeczne, które jest zobowiązany opłacić za zatrudnionych pracowników.
- Waszka87
- Wylogowany
- gadatliwa
Ja bym chciala takie nosidełko. Wtedy jest większa szansa na jakis wyjazd... dziecko bierze sie do nosidełka przed soba i mozna np pochodzic po górach...
np coś takiego: allegro.pl/womar-nosidelko-rainbow-zaffi...ive-i2995275191.html
Ja mam takie jasno niebieskie jak nowe kilka razy używane i chce sprzedać jak coś
- koticz
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
- Depeche
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lenucha217
- Wylogowany
- rozmowna