BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

11 lata 10 miesiąc temu #560973 przez kika1985
Panika992 napisał:

Kika- Mi na zgagę pomagają cukierki winterfresh strong mints. Jeden cukiereczek na noc i mam spokój :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #560974 przez andzia_zg
A ja własnie zjadłam obiadek. Fasolke po bretońsku. Mniam ale mi smakowała :lol:
Nie wiem jak Wy ale ja ostatnio na obiad gotuję to, co wiem, że po porodzie nie będę mogła sobie przez jakiś czas na takie cos pozwolić. Stąd np dziś fasolka po bretońsku :-)

Vernix Twoj mąż wspomina żebyś rodziła bo chce urlop hihi :-) To samo usłyszałam wczoraj od swojego męża. Powiedział, że fajnie by było jakbym urodziła za tydzień... do tego czasu by robił nadgodziny żeby była kasa a potem by miał urlop i by sobie odpoczął :P

A ja dziś trochę miałam pracowity dzionek. Powycierałąm kurze, pomyłąm podłogi, zrobiłam fasolkę. coś mam chęć jeszcze poukładać ale chyba sobie już odpuszczę żeby się nie nadwyrężyć. Chyba włączył mi się syndrom wicia gniazda :P

[*] Aniołek 10.2014

11 lata 10 miesiąc temu #560983 przez xxElaElaEeexx
AniaCzajka napisał:

Hej dziewczyny ja dziś dostałam taki romantyczny prezent od męża że normalnie myślałam, że się posikam ;) dostałam wiaderko z biedronki takie w chabry i mi mąż mówi że oglądałam w ulotce i chciałam takie więc mi kupił :) a w wiaderku był miś, różyczka i słodkości:)

:laugh: :laugh: :laugh: pierwsza moja reakcja to śmiech po przeczytaniu słowa "wiadro" :laugh: :laugh: :laugh: ale jak doczytałam do końca to naprawdę słodki prezent i zabawny :blink:

11 lata 10 miesiąc temu #560989 przez kika1985

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 10 miesiąc temu #560991 przez xxElaElaEeexx
Ja zrobiłam na obiad kwaśnicę ;)
Wyprasowałam ciuchy. :)
I piorę koszulę w dzieciowym proszku ,które zabiorę do szpitala :)
A moja mała znowu ma czkawkę :silly:

11 lata 10 miesiąc temu #560995 przez kika1985

11 lata 10 miesiąc temu #560998 przez kika1985
xxElaElaEeexx napisał:

Ja zrobiłam na obiad kwaśnicę ;)
Wyprasowałam ciuchy. :)
I piorę koszulę w dzieciowym proszku ,które zabiorę do szpitala :)
A moja mała znowu ma czkawkę :silly:

Ela u mnie czkawka też jest non stop :P
najgorzej w nocy jak idę siku, napiję się i wtedy się zaczyna :P

11 lata 10 miesiąc temu #561000 przez xxElaElaEeexx
kika Ja też dalej kapci nie kupiłam,chociaż wczoraj w tesco jedne mi się podobały to rozmiaru nie było :P
I wpadam do Ciebie na obiad :lol: Mmmmm :side:

11 lata 10 miesiąc temu #561015 przez Unbreakable
Dziewczyny, ja tak poza tematem... jakie i ile butelek kupujecie?

11 lata 10 miesiąc temu #561031 przez andzia_zg
Dziewczyny a tak pytam a ciekawości... jak wyglądają te wiadra ze słodkościami? :lol:

Unbreakable ja chciałabym karmić piersią ale na wszelki wypadek kupiłam 2 butelki z Aventa antykolkowe... jedną 125ml a drugą 250ml. Trafiłam po 13zł na allegro.

a jeśli chodzi o kapcie do szpitala to tez nigdzie w sklepie nie mogłam dostac nic fajnego więc kupiłam na allegro.

Wiecie co? mi naprawdę cos odbiło... :cheer: Raz mi sie włącza syndrom wicia gniazda i sprzątam... a teraz przygotowałam na kompie wnioski o przyznanie urlopu okolicznosciowego i ojcowskiego dla męża i dla mnie macierzyńskiego. wystarczy wstawić tylko daty... tak sobie pomyślałam, że mąż nie będzie miał do tego głowy, a tak to już będzie miał gotowce na pulpicie. Tylko wpisac daty, wydrukowac i podpisac.

[*] Aniołek 10.2014

11 lata 10 miesiąc temu #561048 przez ufolka
ja mam jedną na razie, tą małą, 125 ml, kupiłam z lovi chyba bo z aventu nie było :)

andzia mi mogło by się włączyć to wicie gniazda hehe bo nic mi się nie chce ;p

11 lata 10 miesiąc temu #561051 przez Gosia27
Andzia wypełniasz wnisoek o dodatkowy urlop maciezryński? Ten 4 tyg

I ja ale dostałam bukiet tulipanów. 30 w 3 różnych kolorach. R jak wpadł i zobaczył ciepłe muffinki to pochłoną od razu z 3 :laugh:

11 lata 10 miesiąc temu #561053 przez Gosia27
Unbrekable ja mam póki co 2x125ml antykolkowe z Aventu, obie dostałam. Na razie nie kupuję. Wiecie co a ma może któraś z Was ręczny laktator Lovie? Bo ja pozyczyłam od kol i nie wiem czy będzie dobry. a ja jednak nie od razu o ile w ogóle będę mogła karmić małą...

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #561055 przez vernix
Andzia moja ciocia, trzy lata temu kilka godzin przed 3 porodem umyła podłogi, wysprzątała łazienkę, wstawiła pieczeń do piekarnika, położyła się i odeszły jej wody:) 2 tygodnie przed terminem.Także uważaj B) :lol: Bierze Cię na dokończenie wszystkich spraw, to może świadczyć o jednym= Twój mąż będzie miał urlop wcześniej :woohoo:

(Ciocia dzwoniła do mnie z porodówki (jej mąż był na innym oddziale na operacji przepukliny, a ja pilnowałam jej dzieci) i ciągle pytała do chwili pojawienia się partych, czy wyłączyłam tę pieczeń-chyba z 30 razy :lol: )

ElaEla mój mały też ma czkawkę-tak jak Laura Kiki-gdy coś wypiję, ale najczęściej z rana.

Kika mniam, ale jedzonko!

11 lata 10 miesiąc temu #561061 przez vernix
Gosia27 napisał:

Unbrekable ja mam póki co 2x125ml antykolkowe z Aventu, obie dostałam. Na razie nie kupuję. Wiecie co a ma może któraś z Was ręczny laktator Lovie? Bo ja pozyczyłam od kol i nie wiem czy będzie dobry. a ja jednak nie od razu o ile w ogóle będę mogła karmić małą...

[/i]

Gosia ja mam taki sam laktator Lovi z dynamicznym czy aktywnym (jakoś tak) smoczkiem do butelki. Poleciła mi go znajoma, może na początek wystarczy, zobaczę, jeśli nie, to może zainwestuję w elektryczny.

Wydaje mi się, że będziesz mogła karmić małą.Odciągniesz mleko i uda się nakarmić Zosię dlaczego miałby nie wyjść? Zosia to twarda Laska :kiss: Też się nastawiam na to, ze mój poród może być cc, albo zakończony w ten sposób, a wtedy laktacja może pojawić się nieco później, ale też nakręcam się na naturalne karmienie i dociąganie pokarmu.
Będzie dobrze, zobaczysz!

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka