- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2013
Mamusie marzec 2013
- vernix
- Wylogowany
- gadatliwa
Agnieszka już baardzo niedługo przywitasz Zosię, jeśli położna tak twierdzi. Masz fajnie! ja też chcę !!! Gratuluję "beztłuszczowego" brzusia!
ElaEla Ciebie w końcu też dopadły bóle ciążowe, czujesz, że Maja może dać popalić jak i nasze dzieciaczki.
Gosia jak zwykle robisz pyszności..
Andzia dobrze, że nareszcie udał Ci się u mówić na KTG. No i gratuluję rozpoczęcia z Wojtusiem 38.tygodnia!
Beata uważaj na siebie, daleko musisz jechać..Napisz później jak się czujesz i co powiedziała położna.
U mnie noc minęła tak sobie. 4 x wstawałam do kibelka, raz złapał mnie niesamowity skurcz łydki, taki, że do tej pory boli mnie mięsień ale rano mężol wszedł z wielkim bukietem róż i poprawił mi się humor.
Muszę zebrać siły na wieczór, bo czeka nas kolacja walentynkowa na mieście-już nie mogę się doczekać chociaż nie wiem w co się zmieszczę, bo wczoraj nie mogłam wcisnąć sukienki na brzuch
Zaczynamy z synkiem 38.tydzień
Wszystkiego miłosnego dla Was Kochane!!
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- offca87
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Najważniejszy ktoś - jest nim mały Toś :) :)
Nie spałam całą noc, nie wiem, co się dzieje - od wczoraj od wieczora, choć wcześniej leżałam (z przerwą na dokonanie obiadu), też mi twardnieje brzuch, jest napięty, może nnnie 100% czasu, ale b. często, wzięłam na wieczór magnez, 2xnospę, ciepłą kąpiel, a tu nadal. Szczególnie dół brzucha - takie rozpychanie, cierpnięcie, niby nie boli - bólem bym tego nie nazwała - ale jest strasznie nieprzyjemne i promieniuje na cały brzuch. I naprawdę, takie napięcie odczuwam cały czas, momentami wzrasta. Znów leżę, tylko wstałam do wc. Mały się kokosi, całą noc stukał, w wannie to tak wiergnął, że aż podskoczyłam. Nie mam upławów, ból w dole pleców mam ciągle, więc nie wiem, nic nie cieknie...
Tom też mogą być BH? Bo na samą myśl o kolejnej wizycie w szpitalu mnie w dupie ściska i wszystko boli... w poniedziałek miałam ktg, żadne skurcze nie wyszły i serio się kurcze oszczędzam, bo przez te plecy, to niewiele mogę. Ratunku!!
- ufolka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Aniu u mnie też tak to brzuch boli, spina się, a na ktg cisza jak makiem
Gosiu u mnie też w poście i adwencie nie pijemy alko
no właśnie, trzeba na dniach rodzić żeby dzieci nie miały urodzin w poście
- Agnieszka86
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 25.02.2013 - wydarzył się Mały Cud...
Mój to sam od siebie. Ja to albo mam urodziny w poście albo w wielkim tygodniu i odkąd jesteśmy razem to nie wypilismy nawet lampki szampana. Ale ja jestem pełna podziwu dla niego.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- Depeche
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Depeche napisał:
Gosia27 napisał:
Agnieszka super że na KTG wszystko w porządku.
Mam od paru dni taki apetyt że wszytsko bym dosłownie żarła ciągle czegoś mi się chce.Co chwila wymyślam jakieś dania....o masakra. Jak tak dalej pójdzie do Zośka będzie faktycznie jak calineczka a ja zdążę jeszcze mega przytyć....
Zrobię dziś dobry deser walentynkowy-naleśniki na słodko z serem, do tego truskawki, mam bitą smietanę a co nocnych szaleństw nie będzie, bo qrde boję się że mogę pobudzić skurcze a jednak chciała bym dotrwać do 11.03 w stanie niezmienionym
Jeeezu , a wiesz jak mi sie wczoraj zachcialo krówek, ale konkretnych, bo opatowskich ( raczej ciezko je kupic, jeszcze o 21), przeblagal mnie moj, poszedl kupic dwa twixy . A potem sie jeszcze bułkami dopchałam i jogutrem, na ktory wcale nie mialam ochoty. Az sie boje, naprawde juz wiecej nie chce przytyc.
o Boże, jaka mieszanka! Ale lepiej się zrobiło, co?
Taaa, szczegolnie dzis rano w ubikacji
Co Ty, dalej cos mi sie chcialo.
Nech to sie juz skonczy.
- Agnieszka86
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 25.02.2013 - wydarzył się Mały Cud...
uciekam kochane, jajka idę gotować na kotlety. I może trochę poleżakuję
- vernix
- Wylogowany
- gadatliwa
[/i]Vernix Gratuluję 38 tygodnia Ja też mam nadzieję, że położna ma rację i nie długo będę Zosiaczka tuliła do siebie
uciekam kochane, jajka idę gotować na kotlety. I może trochę poleżakuję
Aga ja wczoraj zrobiłam kotlety jajeczne:) dodałam do nich ziarna słonecznika, a do nich przygotowałam sałatkę z selera (ze słoika, bo szybciej), z brzoskwiniami i sparzonymi rodzynkami+odrobiną majonezu +odrobinką soli. Mąż chwalił i mlaskał:)polecam tę sałatkę, zrobiłam ją pierwszy raz z przepisu, który dostałam od ciotki i przepadłam
Dzięki za gratulacje:)
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
- Otrzymane podziękowania: 14
- Depeche
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- patrycja85
- Wylogowany
- rozmowna
ale mnie głowa boli dziś.......................
weszłam tylko żeby Wam życzyć fajnych walentynek:)
w prezencie wklejam linka z super tandetną piosenką o miłosci-na pewno częsć z Was była ich fankami:)
- Gosia27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 3 Zosia-14.03.13
- Otrzymane podziękowania: 3
- Unbreakable
- Wylogowany
- budujemy zdania
cześć ciotki
ale mnie głowa boli dziś.......................
weszłam tylko żeby Wam życzyć fajnych walentynek:)
w prezencie wklejam linka z super tandetną piosenką o miłosci-na pewno częsć z Was była ich fankami:)
A jak mówię o nich mojej siostrze, to bidula nie wie o kogo chodzi... ehhh ile te dzieciaki teraz tracą
Patrycja - położyć się, odpoczywać i czekać na powrót męża żeby spędzić fajne Walentynki bo dziś głowy nie powinny boleć
- xxElaElaEeexx
- Wylogowany
- gadatliwa
Ale dziś miałam okropną noc Do 2 nie mogłam zasnąć,co chwile twardniał mi brzuch,strasznie żebra mnie bolały,Majka się strasznie rozpychała,czułam ją w pipce normalnie,potem było mi niedobrze .W końcu jak zasnęłam to znowu obudziłam się po 4 i znowu te same bóle,ale jakoś udało mi się zasnąć i spałam do 10
Właśnie zajadam płatki z mlekiem,mała dalej się strasznie rozpycha i czuje ją bardzo nisko i mam dziwne uczucie w pipie
Chyba wszystko przez ten wczorajszy dzień ,bo tak to siedzę codziennie w domu a wczoraj po sklepach pochodziliśmy,po mieście ,potem sprzątanie,jeszcze firankę zdjęłam i okno umyłam.
Już nigdy więcej -no chyba ,że kilka dni przed terminem
Mam nadzieję,że jakoś dotrwam do wizyty ,zostało jeszcze 19dni
Ja dziś na walentynki będę robić gofry z bitą śmietaną,lodami i owocami
Bo wczoraj kupiliśmy gofrownicę.
Macie może przepis na gofry???
AgnieszkaCieszę się,że na ktg wszystko ok
Andzia,VernixGratuluje 38tygodnia
A ja zaczynam 36 tydzień
- ufolka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Offca może przejedź się do położnej czy do lekarza jak tak Cię boli??
Vernix też mam ten sam problem z ubraniem się na kolację.. ale sukienki nie mierzyłam, zapomniałam o niej no ale w sumie jak tak dalej będzie to nie wiem czy ja gdziekolwiek wyruszę z domu przepis zapisałam
Ela a przy gofrownicy nie ma w instrukcji?? ja mam i okej jest, jak coś potem Ci napiszę
gratki 38 tyg dziewczyny i Gosia chyba dzisiaj 34 ?? Ela gratki 36
Ja dziś 39 matko, jak szybko leci
idę małą uspać
- Gosia27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 3 Zosia-14.03.13
- Otrzymane podziękowania: 3
Jak mi trudno zwlec 4 litery....a potem biegam,żeby się wyrobić....