BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #560670 przez vernix
Cześć Brzuszki!

Agnieszka już baardzo niedługo przywitasz Zosię, jeśli położna tak twierdzi. Masz fajnie!:) ja też chcę !!!B) Gratuluję "beztłuszczowego" brzusia!

ElaEla Ciebie w końcu też dopadły bóle ciążowe, czujesz, że Maja może dać popalić jak i nasze dzieciaczki.

Gosia jak zwykle robisz pyszności..

Andzia dobrze, że nareszcie udał Ci się u mówić na KTG. No i gratuluję rozpoczęcia z Wojtusiem 38.tygodnia!

Beata uważaj na siebie, daleko musisz jechać..Napisz później jak się czujesz i co powiedziała położna.

U mnie noc minęła tak sobie. 4 x wstawałam do kibelka, raz złapał mnie niesamowity skurcz łydki, taki, że do tej pory boli mnie mięsień :dry: ale rano mężol wszedł z wielkim bukietem róż i poprawił mi się humor. :)
Muszę zebrać siły na wieczór, bo czeka nas kolacja walentynkowa na mieście-już nie mogę się doczekać :) chociaż nie wiem w co się zmieszczę, bo wczoraj nie mogłam wcisnąć sukienki na brzuch :blush:

Zaczynamy z synkiem 38.tydzień:)

Wszystkiego miłosnego dla Was Kochane!!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #560671 przez offca87
Hej laski!

Nie spałam całą noc, nie wiem, co się dzieje - od wczoraj od wieczora, choć wcześniej leżałam (z przerwą na dokonanie obiadu), też mi twardnieje brzuch, jest napięty, może nnnie 100% czasu, ale b. często, wzięłam na wieczór magnez, 2xnospę, ciepłą kąpiel, a tu nadal. Szczególnie dół brzucha - takie rozpychanie, cierpnięcie, niby nie boli - bólem bym tego nie nazwała - ale jest strasznie nieprzyjemne i promieniuje na cały brzuch. I naprawdę, takie napięcie odczuwam cały czas, momentami wzrasta. Znów leżę, tylko wstałam do wc. Mały się kokosi, całą noc stukał, w wannie to tak wiergnął, że aż podskoczyłam. Nie mam upławów, ból w dole pleców mam ciągle, więc nie wiem, nic nie cieknie...

Tom też mogą być BH? Bo na samą myśl o kolejnej wizycie w szpitalu mnie w dupie ściska i wszystko boli... w poniedziałek miałam ktg, żadne skurcze nie wyszły i serio się kurcze oszczędzam, bo przez te plecy, to niewiele mogę. Ratunku!! :unsure:

11 lata 10 miesiąc temu #560672 przez ufolka
MMniam o smakołykach tu piszecie :) ja dziś w końcu tę zapiekankę z mięsem i szpinakiem robię :) a wieczorem sruu na kolację B)

Aniu u mnie też tak to brzuch boli, spina się, a na ktg cisza jak makiem :)

Gosiu u mnie też w poście i adwencie nie pijemy alko :)

no właśnie, trzeba na dniach rodzić żeby dzieci nie miały urodzin w poście :P

11 lata 10 miesiąc temu #560673 przez Agnieszka86
Gosia27 napisał:

Mój to sam od siebie. Ja to albo mam urodziny w poście albo w wielkim tygodniu i odkąd jesteśmy razem to nie wypilismy nawet lampki szampana. Ale ja jestem pełna podziwu dla niego.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 10 miesiąc temu #560677 przez Depeche
Agnieszka86 napisał:

Depeche napisał:

Gosia27 napisał:

Agnieszka super że na KTG wszystko w porządku.

Mam od paru dni taki apetyt że wszytsko bym dosłownie żarła :cheer: ciągle czegoś mi się chce.Co chwila wymyślam jakieś dania....o masakra. Jak tak dalej pójdzie do Zośka będzie faktycznie jak calineczka a ja zdążę jeszcze mega przytyć....

Zrobię dziś dobry deser walentynkowy-naleśniki na słodko z serem, do tego truskawki, mam bitą smietanę a co ;) nocnych szaleństw nie będzie, bo qrde boję się że mogę pobudzić skurcze a jednak chciała bym dotrwać do 11.03 w stanie niezmienionym

Jeeezu , a wiesz jak mi sie wczoraj zachcialo krówek, ale konkretnych, bo opatowskich ( raczej ciezko je kupic, jeszcze o 21), przeblagal mnie moj, poszedl kupic dwa twixy . A potem sie jeszcze bułkami dopchałam i jogutrem, na ktory wcale nie mialam ochoty. Az sie boje, naprawde juz wiecej nie chce przytyc.

o Boże, jaka mieszanka! :) Ale lepiej się zrobiło, co? :lol:

Taaa, szczegolnie dzis rano w ubikacji :laugh: :laugh: :laugh:

Co Ty, dalej cos mi sie chcialo.
Nech to sie juz skonczy.

11 lata 10 miesiąc temu #560680 przez Agnieszka86
Vernix Gratuluję 38 tygodnia :) Ja też mam nadzieję, że położna ma rację i nie długo będę Zosiaczka tuliła do siebie :)

uciekam kochane, jajka idę gotować na kotlety. I może trochę poleżakuję :)

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #560686 przez vernix
Agnieszka86 napisał:

Vernix Gratuluję 38 tygodnia :) Ja też mam nadzieję, że położna ma rację i nie długo będę Zosiaczka tuliła do siebie :)

uciekam kochane, jajka idę gotować na kotlety. I może trochę poleżakuję :)

[/i]

Aga ja wczoraj zrobiłam kotlety jajeczne:) dodałam do nich ziarna słonecznika, a do nich przygotowałam sałatkę z selera (ze słoika, bo szybciej), z brzoskwiniami i sparzonymi rodzynkami+odrobiną majonezu +odrobinką soli. Mąż chwalił i mlaskał:)polecam tę sałatkę, zrobiłam ją pierwszy raz z przepisu, który dostałam od ciotki i przepadłam :blink:

Dzięki za gratulacje:)

11 lata 10 miesiąc temu #560689 przez andzia_zg
Vernix gratuluję 38 tygodnia i dnia zniesienia celibatu :-) Owocnej kolacji Walentynkowej :lol: :lol:

[*] Aniołek 10.2014

11 lata 10 miesiąc temu #560705 przez Depeche
Niom Vernix, daj czadu - srebrrrrrrro czeka :)

11 lata 10 miesiąc temu #560724 przez patrycja85
cześć ciotki
ale mnie głowa boli dziś.......................
weszłam tylko żeby Wam życzyć fajnych walentynek:)

w prezencie wklejam linka z super tandetną piosenką o miłosci-na pewno częsć z Was była ich fankami:)

11 lata 10 miesiąc temu #560733 przez Gosia27
OchPati ale mi przypomniałaś :kiss:

11 lata 10 miesiąc temu #560743 przez Unbreakable
patrycja85 napisał:

cześć ciotki
ale mnie głowa boli dziś.......................
weszłam tylko żeby Wam życzyć fajnych walentynek:)

w prezencie wklejam linka z super tandetną piosenką o miłosci-na pewno częsć z Was była ich fankami:)

A jak mówię o nich mojej siostrze, to bidula nie wie o kogo chodzi... ehhh ile te dzieciaki teraz tracą ;)

Patrycja - położyć się, odpoczywać i czekać na powrót męża żeby spędzić fajne Walentynki ;) bo dziś głowy nie powinny boleć ;)

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #560747 przez xxElaElaEeexx
Witajcie brzuszki :)

Ale dziś miałam okropną noc :huh: Do 2 nie mogłam zasnąć,co chwile twardniał mi brzuch,strasznie żebra mnie bolały,Majka się strasznie rozpychała,czułam ją w pipce normalnie,potem było mi niedobrze .W końcu jak zasnęłam to znowu obudziłam się po 4 i znowu te same bóle,ale jakoś udało mi się zasnąć i spałam do 10 :)

Właśnie zajadam płatki z mlekiem,mała dalej się strasznie rozpycha i czuje ją bardzo nisko i mam dziwne uczucie w pipie :huh: :S
Chyba wszystko przez ten wczorajszy dzień ,bo tak to siedzę codziennie w domu a wczoraj po sklepach pochodziliśmy,po mieście ,potem sprzątanie,jeszcze firankę zdjęłam i okno umyłam.
Już nigdy więcej -no chyba ,że kilka dni przed terminem ;) ;)
Mam nadzieję,że jakoś dotrwam do wizyty ,zostało jeszcze 19dni :dry:

Ja dziś na walentynki będę robić gofry z bitą śmietaną,lodami i owocami :)
Bo wczoraj kupiliśmy gofrownicę.
Macie może przepis na gofry??? :woohoo:

AgnieszkaCieszę się,że na ktg wszystko ok :)
Andzia,VernixGratuluje 38tygodnia :kiss:

A ja zaczynam 36 tydzień :lol:

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #560761 przez ufolka
Dopiero teraz post vernix i offcy zobaczyłam :cheer:

Offca może przejedź się do położnej czy do lekarza jak tak Cię boli??

Vernix
też mam ten sam problem z ubraniem się na kolację.. ale sukienki nie mierzyłam, zapomniałam o niej :ohmy: no ale w sumie jak tak dalej będzie to nie wiem czy ja gdziekolwiek wyruszę z domu :angry: :( przepis zapisałam :P
Ela a przy gofrownicy nie ma w instrukcji?? ja mam i okej jest, jak coś potem Ci napiszę :)

gratki 38 tyg dziewczyny :) i Gosia chyba dzisiaj 34 ?? :) Ela gratki 36 :)

Ja dziś 39 :D matko, jak szybko leci :ohmy:

idę małą uspać

11 lata 10 miesiąc temu #560762 przez Gosia27
Na kanapie siedzi leń.... :cheer:
Jak mi trudno zwlec 4 litery....a potem biegam,żeby się wyrobić.... :cheer:

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka