BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

11 lata 10 miesiąc temu #560569 przez kika1985

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #560578 przez Panika992
Kika- Mi na zgagę pomagają cukierki winterfresh strong mints. Jeden cukiereczek na noc i mam spokój :)

11 lata 10 miesiąc temu #560588 przez Unbreakable
Dzień dobry ;)

To ja widzę, mam duże szczęście, bo nie wiem co to zgaga.
Za to dziś się tak nie wyspałam, że nie wiem jak będę funkcjonować, a tu z szafy zagląda nieśmiało kosz prania do wyprasowania. Muszę to dziś zrobić, bo na weekend mam zamiar wyjechać w góry,więc później się nie odkopię.

Koticz pomóż... dlaczego mój kot od jakiegoś czasu przez pół nocy potrafi tak upierdliwie miauczeć? Nigdy tego kurczę nie robił, a że to kastrat to nie sądzę, że czuje wiosnę... Nie wytrzymam z nim, północy słyszę tylko "łaaaaaaaaaaał" Twoje też tak mają?

11 lata 10 miesiąc temu #560593 przez ufolka
Dzień Dobry :)
My niedawno wstałyśmy, ale poranek i noc masakra, teraz wiem co czujecie jak piszecie że bolą plecy i biodra.. to już teraz i mnie wszystko boli, na dodatek brzuch mnie zaczął boleć, Oliwka od wczoraj wieczora baaardzo słabiutko i rzadko się rusza, ledwo czuję ją, nie wiem jak dalej tak będzie to do lekarza jechać?? sama nie wiem, a dziś jeszcze wychodzimy, żeby mi numeru nie wywinęła :blink:

Beata fajnie że przeżyłaś tę nockę w dwupaku :)
Panika mi też brzuch spadł chociaż może nie wygląda że tak nisko, ale mam rpoblemy z siedzeniem, prosto już od polowy miesiąca nie usiądę, muszę półleżąco jak coś ;/ nawet obiad jem na kanapie :huh:
Kika spróbuj tych cukierków co pisze Panika, ja jeszcze gumy orbit używam :)
Koticz ja też robiłam błąd taki w jedzeniu, że w dzień nie miałam kiedy za bardzo to wieczorami jadłam :dry: teraz będziemy na forum pilnować jedna drugiej i damy radę hehe

doszło stawianie brzucha i ból w plecach, ja nie wiem już czy to psycha mi siada czy co..

11 lata 10 miesiąc temu #560599 przez andzia_zg
Dzień doberek :-)

Witam w Walentynki moje dwupaczki :-)
Ja dziś w nocy spałam jak zabita. Normalnie zasnęłam wieczorem i spałam caluteńką noc :lol: Nie spinał mnie brzuch, Wojtek też o dziwo spał po całym dniu szaleństw i nawet pachwiny mnie bolały tylko lekko. Ale sie wyspałam :lol: nawet nie słyszałam jak rano zadzwonił męża budzik... szok :lol:

Miłego dzionka :-)

[*] Aniołek 10.2014

11 lata 10 miesiąc temu #560605 przez Agnieszka86
Dzień dobry słoniątka :silly:
Ja od 6 na nogach. O 7 miałam kolejne KTG, u Zosi wszytko ok, mi wyszły skurcze, faktycznie brzuch mnie boli okresowo... Umówiłam się z położną na niedzielę - jeśli do tego czasu nie urodzę-to są słowa położnej!!! Dowiedziałam się, że dla małej nic, a nic do szpitala brać nie muszę, dla siebie też żadnych podkładów, ani nic :) Fajnie, zaraz przepakuję torbę:)

Co do ruchów małej, to położna powiedziała, że ona już nie będzie tak fikać jak wcześniej bo jest jej ciasno. No i faktycznie nie ma co panikować, KTG książkowe, a Zosia nie szaleje jak wcześniej.

Zaraz chyba wskakuję do łóżka. A w planach miałam zrobić na obiad kotlety z jajek... nie ma dużo roboty, ale mi się trochę nie chce:/ No i tarta czekoladowa z bananami miała być... ale nie wiem czy będzie... :blink:

Udanego dnia :kiss:

11 lata 10 miesiąc temu #560607 przez ufolka
Miłego miłosnego dzionka :) :kiss:

11 lata 10 miesiąc temu #560610 przez ufolka
Ania to ja zabrałam te wszystkie boleści od Ciebie :P bo przeszły na mnie B) piwo mi wisisz na spotkaniu forumowym hehe

Aga fajnie że z Zosią okej, no do niedzieli niewiele zostało :P u mnie w szpitalu podkłady też nie są konieczne, ale ja biorę bo czasami jak na poporodowym są położne rodem z prl-u to aż nie chce się prosić żeby przyniosły.. poza tym były takie z ligniny czy coś takiego, także ja dla swojej wygody biorę :)

11 lata 10 miesiąc temu #560612 przez andzia_zg
A ja się dziś w końcu dodzwoniłam na to KTG. Mam przyjść dziś popołudniu lub jutro rano.
Chyba pójdę jednak jutro rano, bo dziś mąż do 20 w pracy więc musiałabym jechac w obie strony taksówką,a jutro najwyżej wstanę o 6,zawiozę go do pracy i potem sobie pojade autem na KTG. Tak chyba będzie najlepiej.

[*] Aniołek 10.2014

11 lata 10 miesiąc temu #560613 przez Depeche
patrycja85 napisał:

właśnie mamci dziś nie było...

depeche-ćwicz tak-połóż rękę na klatce piersiowej, wdech nosem ale tak żeby nie ręka się podnosiła tylko brzuch. jak ręka się nie rusza tzn że oddychasz przeponą:)

vernix-właśnie dlatego mówiłam żebyś brała intuicję męża pod uwagę- zeby Ci potem nie powiedział-a mówiłem że będzie cc:) nie życzę oczywiście skoro chcesz rodzić naturalnie ale lepiej się przygotować bo ta moja znajoma naprawdę strasznie to przezyla.

spadam na dziś
do jutra

taaa łatwo powiedziec, za tępa jestem

11 lata 10 miesiąc temu #560614 przez Panika992
Ufolka ja odkad mam brzuszek to spie z duza poduszka miedzy nogami, taka twarda i nie wiem co to bol bioder w nocy. To na peawde skuteczne no i wygodnie sie spi;)

11 lata 10 miesiąc temu #560616 przez 25malinka
Hej dziewuszki!

Ja nie dawno wstałam i piję kawkę,mąż rano zrobił mi niespodziankę i dostałam z okazji

Walentynek różyczkę z napisem ,,kocham Cie'' na płatku,kubeczek też z takim napisem i

raffaello :) :) a ja dla niego nic nie mam,no nic może pózniej coś tam mu kupię...

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 10 miesiąc temu #560617 przez Agnieszka86
ufolka napisał:

Ania to ja zabrałam te wszystkie boleści od Ciebie :P bo przeszły na mnie B) piwo mi wisisz na spotkaniu forumowym hehe

Aga fajnie że z Zosią okej, no do niedzieli niewiele zostało :P u mnie w szpitalu podkłady też nie są konieczne, ale ja biorę bo czasami jak na poporodowym są położne rodem z prl-u to aż nie chce się prosić żeby przyniosły.. poza tym były takie z ligniny czy coś takiego, także ja dla swojej wygody biorę :)

Ja też kilka podkładów dla siebie wezmę, ale nie całą pakę, jak miałam zapakowane :) Fajnie, że dla dzieciaczków nic nie trzeba brać, ani pieluch, ani ciuszków czy oliwek :)

A położna mi powiedziała, że mam duży brzucholek, ale mało na nim tłuszczyku i dobrze się KTG zapisuje:) To taki komplement z rana-humor mi poprawił :)

11 lata 10 miesiąc temu #560620 przez Depeche
Unbreakable napisał:

Dzień dobry ;)

To ja widzę, mam duże szczęście, bo nie wiem co to zgaga.
Za to dziś się tak nie wyspałam, że nie wiem jak będę funkcjonować, a tu z szafy zagląda nieśmiało kosz prania do wyprasowania. Muszę to dziś zrobić, bo na weekend mam zamiar wyjechać w góry,więc później się nie odkopię.

Koticz pomóż... dlaczego mój kot od jakiegoś czasu przez pół nocy potrafi tak upierdliwie miauczeć? Nigdy tego kurczę nie robił, a że to kastrat to nie sądzę, że czuje wiosnę... Nie wytrzymam z nim, północy słyszę tylko "łaaaaaaaaaaał" Twoje też tak mają?

jak to czemu, ru.hac mu sie chce :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:
Biedny kocina. Moj pies tez mlaska, sapie , a suka w klatce obok ma cieczke, mieli fr.nce wysterylizowac, jak go puszcze i zrobi co ma zrobic to raz dwa sie za to wezma.

11 lata 10 miesiąc temu #560622 przez Depeche
Panika992 napisał:

Ufolka ja odkad mam brzuszek to spie z duza poduszka miedzy nogami, taka twarda i nie wiem co to bol bioder w nocy. To na peawde skuteczne no i wygodnie sie spi;)

wiecie, ze ja mam az czerwone to jedno biodro, tak mnie boli, normalnie mowilam wczoraj mojemu, ze mi sie odlezyny zrobia , a przeciez nie leze w ciagu dnia

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka