BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

11 lata 10 miesiąc temu #564592 przez vernix
andzia_zg napisał:

Paulina 77 napisał:

a pączki można po porodzie??

Watpie...

Zastanawiam się co mogłabym zjeść po porodzie... tzn co mąż może mi przynieść do jedzenia... ja z natury jestem żarłok więc nie wytrzymam długo bez jedzenia...a samymi sucharkami przeciez się nie najem... :S

[/i]

Paulina nie można jeść ze słodyczy: czekolady, pączków, batonów, ciastek francuskich, droźdżówek, tortów z kremem...

Andzia
mój męzol przyniesie rosół i gotowanego z zupy kuraka z ryżem+marchewkę.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #564595 przez Depeche
Po kuraku z zupy to sie spawiam na 100%

11 lata 10 miesiąc temu #564596 przez aksa
dzieeeńń dobry ślicznotki!

Beata matka wie że ćpiesz??? hehehhee nnoo twój sen mnie rozbroił takiej mieszaniny wszystkiego to ja dawno nie słyszałam niezłe! :S :lol:

Offca ulala facet w końcu nalezycie cie rozpieszcza!

Unbreakable fajnie,że wyjazd się udał, ai pewnie korzystaj i relaxuj się ile możesz!

andzia tak mi przykro, ściskam cie mocno! oby wszystko dobrze się skończyło! :kiss:

Beata twoje śniadanie jest po prostu piękne! Ja zjadłam bułkę z wędliną :dry: i orgazm to tonie był...
ale fantunie z puszki piłam w sobote i muszę przyznać coś w sobie ma :lol:

Paulina to wiatm w klubie czekoladoholików :woohoo: ja moge nic nie jeść i żyć tylko na czekoladzie!! dlatego cieszę się że po urodzeniu będę miała zakaz! szybciej schudne na sucharkach :P

Ela u mnie w szpitalu kolacja jest o 16 :lol: a jedzenie to chleb i nie wiem kawałek czego..ogólnie to swoje jedzenie trzeba mieć jeśli nie chce się głodzić albo jechać na jakiejś wodziance

u mnie noc taka sobie, mało snu a dużo kręcenia się co sprawia ból...jak obudziłam się po 3 tak do 7 leżałam a zgaga to mnie męczy taka że :X :X :X

na obiad pomysłow brak poźniej coś wymyśle..

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=53612 [/url]
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=43127 [/url]

11 lata 10 miesiąc temu #564597 przez Paulina 77
vernix napisał:

xxElaElaEeexx napisał:

U mnie w szpitalu śniadanie jest o 9 obiad o 12 a kolacja o 15 :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

[/i]

ElaEla u mnie śniadanie też jest o 9, obiad o 13, a kolacja o 17.
Najlepszą kolację dostałyśmy z dziewczynami, gdy byłam na patologii o taką:

-2 kawałki chleba
-2 ogórki kiszone
-plaster swojskiego smalcu:):):)

Fotę na telefonie z tym jedzeniem mam do tej pory :ohmy:
Koleżanka miała dietę i też dostała smalec :ohmy: :ohmy: :ohmy:

vernix wrzuć fote, plissss, tez sie chcemy posmiac :lol:

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #564599 przez andzia_zg
Może też powiem mężowi żeby mi ugotował kuraka i przyniósł do szpitala... albo poprosze świrkę...
Z takim jedzeniem szpitalnym to bym doby nie wytrzymała z głodu...

Mąż dzwonił,że ma mega chęć na pizzę i żebym zamówiła dziś na obiad więc skorzystam z jego propozycji i nie będe musiała nic robic na obiad. Zrobię tylko sos czosnkowy do pizzy :-) jakoś z tym moim bolącym kręgosłupem ciężko mi by było dzis coś gotować...

[*] Aniołek 10.2014

11 lata 10 miesiąc temu #564600 przez Depeche
A ja tam lubie smalec, taki wiejski...

Cholera, chyba sie musze FANTY napic... costa narobily baby!

11 lata 10 miesiąc temu #564602 przez ufolka
Ania przykro mi, mam nadzieję że mamie szybko się polepszy. A z karetką tragedia, no ale z drugiej strony i tak dziwne że dyspozytorka oddzwoniła i zaproponowała że już mają wolną, jak mają parę na stanie to też nie wytrzasną z pod ziemi, to taka patologia u nas, jak polityka prorodzinna :dry:

Paulina z owoców to połowę jabłka możesz, banany nie bardzo bo kolki, cytrusy uczulają, porzeczki możesz, truskawki nie, winogrona możesz ale też troszkę, to chyba na tyle :side: pączków nie możesz bo tłuste i smażone czyli ciężkostrawne, ogólnie czekolady sobie możesz skubnąć, no ale to kakao uczula, więc musisz obserwować, maluszek będzie miał jakieś zaczerwienienia to sobie odpuścisz:)

najbardziej trzeba uważać jak się ma chłopców, bo u nich układ pokarmowy bardziej niedojrzały jest niestety..

11 lata 10 miesiąc temu #564603 przez vernix
Depeche napisał:

-2 kawałki chleba
-2 ogórki kiszone

Koleżanka miała dietę i też dostała smalec :ohmy: :ohmy: :ohmy:[/quote]

ja pierdole! SZOK.[/quote]

Teraz kurna wyobraźcie sobie, że gdyby nie jedzenie z domu, to można było tam uschnąć z głodu.Normalnie wczasy odchudzające.Ja nie wymagam 5 dań, ale dla kobiet w ciaży, czy po porodzie jakie 2 plastry warzywa, 3 kawałki chleba -świeżego, a nie czerstwego (w moim szpitalu był wymieszany wczorajszy ze świeżym), by sie przydał, masła dali na posmarowanie piętki...
Nasz NFZ...a składki to gdzie idą???

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #564605 przez vernix
vernix wrzuć fote, plissss, tez sie chcemy posmiac :lol:[/quote]

Paulina już o tym myślałam- mężol pomoże mi wrzucić wieczorem fotę, bo jest bezcenna:)...nie wiem, gdzie mam kabel do tego starego telefonu.

11 lata 10 miesiąc temu #564608 przez andzia_zg
Vernix no własnie... na co idą te nasze składki... kurde stawka żywieniowa jest wyższa nawet w więzieniu niż w szpitalu...
I jak tu po porodzie zbierac siły skoro dadzą 2 kromki suchego chleba... nic zdrowego i pożywnego...
Coś się obawiam, że moge tam zemdleć z osłabienia...

[*] Aniołek 10.2014

11 lata 10 miesiąc temu #564613 przez Depeche
ufolka napisał:

najbardziej trzeba uważać jak się ma chłopców, bo u nich układ pokarmowy bardziej niedojrzały jest niestety..

Jeeeezu to ja chyba oszaleje! Ty, ale winogrona... one rozdymajace, wg mnie nie mozna :cheer:

11 lata 10 miesiąc temu #564615 przez Depeche
vernix napisał:

Depeche napisał:

-2 kawałki chleba
-2 ogórki kiszone

Koleżanka miała dietę i też dostała smalec :ohmy: :ohmy: :ohmy:

ja pierdole! SZOK.[/quote][/i]

Teraz kurna wyobraźcie sobie, że gdyby nie jedzenie z domu, to można było tam uschnąć z głodu.Normalnie wczasy odchudzające.Ja nie wymagam 5 dań, ale dla kobiet w ciaży, czy po porodzie jakie 2 plastry warzywa, 3 kawałki chleba -świeżego, a nie czerstwego (w moim szpitalu był wymieszany wczorajszy ze świeżym), by sie przydał, masła dali na posmarowanie piętki...
Nasz NFZ...a składki to gdzie idą???[/quote]

Stawka zywieniona za dzien byla jakos na poziomie 5 zl, to i tak niezle ;-) ,

ja jak lezalam to albo zamawialysmy jedzenie, albo nam dowozili, do tego stopnia, ze moj brat chory z goraczka zapierniczal do mnie z kopytkami, bo jak dostalam rybe w warzuwach to chcialam zejsc z glodu.

A ci w wiezieniach maja za wiecej, to najlepsze.

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #564616 przez vernix
andzia_zg napisał:

Vernix no własnie... na co idą te nasze składki... kurde stawka żywieniowa jest wyższa nawet w więzieniu niż w szpitalu...
I jak tu po porodzie zbierac siły skoro dadzą 2 kromki suchego chleba... nic zdrowego i pożywnego...

[/i]

Andzia
spokojnie, najważniejsze będzie to, jakimi drogami urodzimy: czy sn, czy też cc. Wiadomo, że przed i po cesarce długo się nie je.
Po porodzie naturalnym mam przygotowane-sucharki, wafle ryżowe, tak to przegryzienia. Później to przez te dwa dni-daj Boże, (jeśli dłużej nie zostanę...) mężol wykombinuje te obady: właśnie kurczaka, a w kolejnym, ze było mu łatwiej na tym rosole: pomidorową i ugotowane pulpety z mięsa mielonego.Mam nadzieję, że pomoze mu teść, albo moja mama jak dojedzie:)

Depeche
nooo w wiezieniach maja wyższą stawkę żywieniową.

11 lata 10 miesiąc temu #564620 przez Depeche
andzia_zg napisał:

moja bratowa miala cesarke jakos ok. polnocy, wiec dwa dni nie jadla, plakala juz z glodu

11 lata 10 miesiąc temu #564625 przez Lafi
Jak byłam z Sewerynem to w szpitalu jeszcze gotowali i jedzenie było ok, pamietam ze po porodzie koło 16 przyniesli mi duzy talerz zupy jarzynowej ale konkretnej z mega wielka bułka i było to dobre, a potem jeszcze kolacja :) a teraz to strach pomyślec bo jest catering.

O ludzie Depeche nie dac komuś dwa dni jesć masakra

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka