BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

11 lata 10 miesiąc temu #564320 przez Gosia27
Dzień dobry, ale tu ruch od rana. A ja po nocy jak wypluta. Zosia tak szaleje w brzuchu, że już nie daję rady sama ze sobą. Pół nocy spacerowałam po mieszkaniu....
Od dziś za 3 tyg do szpitala, czas ucieka nieubłaganie. Jeden wielki mętlik w głowie...
Planów na dzisiejszy dzień zbytnio nie mam. Obiad a o 16:30 wizyta u okulisty....
Nie przemęczę się z pewnością ;)
Miłego dnia kochaniutkie :kiss:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #564335 przez Suzi
andzia_zg napisał:

Dzień doberek.

Ale macie sny :P Mi się dziś sniła Agnieszka. Dawałam mocz do laboratorium i cos wyszło nie tak i zadzwoniła do mnie Agnieszka czy już jadłam śniadanie. Powiedziała, ze mam dorzucic aktualna próbke do tego moczu i zmieszac z tym porannym bo trzeba powtórzyc wyniki, bo skoro jadłam śniadanie to od nowa nie mozna pobrać. :cheer: :S
Masakra co za sny...

Beata i jak po fancie? Wypiłaś już? ja tam miałam w sobotę z ciastem hihi :P

Hoborr a podasz nam w końcu płeć maluszka? Bo ciągle w tabelce porodów jestes na biało, bo nie wiem czy będziesz miałą chłopca czy dziewczynkę.

Panika bez Paniki... ja wczoraj miałam mega niespokojny dzień

Paulina fajnie,że masz tyle energii dzisiaj.Trzeba to wykorzystać :-)

Pisałyście tez o smarowaniu sutków. Ja na razie jeszcze niczym nie smarowałam.

A ja dziś w nocy miałam mega kryzys. Wieczorem położyłam się i bylo wszystko ok. Ale nie mogłam zasnąć. Zasnęłam jakoś przed północą, a o 00:20 oczy miałam już jak 5zł. Standardowo jak każdej nocy między północą a 2 łapie mnie ból pleców. Tylko,że mnie tak zaczęły boleć,że aż się rozryczałam. Nic nie pomogło. Ani masaż, ani próby ćwiczeń. w ogóle nie mogłam leżeć. Brałam jeszcze dodatkowo w nocy magnez itp. Jakos o 3 trochę puściło i zasnęłam. A o 8 rano znów pobudka i bóle...
Mam dziś poprostu dość. Nie wiem czy siedzieć,leżeć czy chodzić, bo w każdej pozycji boli :-( Nie mam pojęcia od czego mnie tak bolą te plecy. Nie dziwię się gdyby mnie mocno męczyły skurcze czy ból podwozia... a to bolą plecy :-( Dziś już mam poprostu dość :-(

Czesc, jestem z kwietniówek, Andzia, a moze to od wątroby?
Pamiętam, jek miałam ataki woreczka zółciowego to mnie plecy nawalały, własnie PLECY! i kiedy jeszcze nie wiedziałam ze to od woreczka, też myślałam o wszystkim ale nie o watrobie. To jest taki dokuczliwy ból, ze właśnie w żadnej pozycji nie przechodzi, trudno lezeć, siedziec i chodzic.... Tak mi sie skojarzyło.... Nie życzę Ci teraz jeszcze przygód z woreczkiem , ale warto byłoby sprawdzic.
Ja nie byłam wtedy w ciąży więc mogłam brać pyralginę z nospą forte i jeszcze cos konkretnie wątrobowego typu raphaholin czy coś w ttym stylu. Godzina tez charakterystyczna, zwykle to w pierwszej połowie nocy atakowało...a podobno każdy organ ludzkiego ciała ma swój rytm dobowy.

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #564346 przez andzia_zg
Suzi nawet bym nie wpadła, że może np tak bolec od wątroby... ale nawet jesli tak to kurcze na bank nie będę mogła wziąć żadnych leków. Pozostaje mi tylko miec nadzieje, że to maluszek uciska, bo jest bardzo duży.

[*] Aniołek 10.2014

11 lata 10 miesiąc temu #564358 przez andzia_zg

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

[*] Aniołek 10.2014

11 lata 10 miesiąc temu #564364 przez Beata 26
Andzia, ale miałaś przeczucie..// a co dokładnie z mamą? już lepiej? mam nadzieję, że nic bardzo poważnego.

A co do Twoich plecków, to może je czymś rozgrzej, no nie wiem. Najlepiej to udaj się do lekarza, bo żeby bolało do łez to chyba też nie jest normalne.? może rzeczywiście coś innego za tym siedzi?

11 lata 10 miesiąc temu #564365 przez Beata 26

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 10 miesiąc temu #564366 przez Panika992
Andzia wspollczuje. Trzymaj sie, na pewno bedzie dobrze.

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #564367 przez Beata 26
sniadanie

11 lata 10 miesiąc temu #564371 przez Beata 26
buu
Załączniki:

11 lata 10 miesiąc temu #564374 przez Lafi
A mi odwaliło, zabrałam sie za generalne porzadki w końcu przez 9 miechów nic nie robiłam zbytnio, zaczynam od pokoiku małej, musze tam wyeskimotawc Seweryna i przenies go do innego ale tam tez trzaba posprzatac, bo mój m tam mam swoja bajzel izbe, to znaczy nie uznaje szafy a ja za nim nie bede sprzatac :)

Piszecie o krostkach to mi sie wczoraj jakies zrobiły na brzuchu, pasowało by mi to na uczulenie, nawet mój m zauważył.

11 lata 10 miesiąc temu #564376 przez xxElaElaEeexx
Witajcie mamuśki :)

Ja już po śniadanku.Mąż wziął 2 dni wolnego i właśnie pojechał gipsować kuchnię w naszym nowym domku. :) Więc jak zawsze jestem sama i się nudzę :(

Dziś muszę wyprasować pranie ,które leży od soboty i zrobić obiad.
Majunia od rana mega aktywna i nóżkę mi co chwilę wypycha :silly:

A co do krostek to mi wczoraj na czole się pryszcze wysypały właśnie tak jak na okres :ohmy:

Andzia Ja mam tak samo jak Ty.Jak czuje wewnętrzny niepokój to wiem ,że coś się stanie.Ostatnio jak od rana czułam niepokój to wieczorem okazało się,że teściu po pijanemu auto rozwalił i to w dodatku nie swoje :angry:
Mam nadzieję,że z Twoją mamą będzie wszystko dobrze :kiss: Nie martw się kochana :)

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #564377 przez andzia_zg

[*] Aniołek 10.2014

11 lata 10 miesiąc temu #564380 przez xxElaElaEeexx
Beata 26 napisał:

buu

Jakie pysznościiiiiiiii mmmmmmmm :silly:

11 lata 10 miesiąc temu #564384 przez andzia_zg
Beata jakie pyszności :lol: mniam :lol: i ta fanta obok :lol:

[*] Aniołek 10.2014

11 lata 10 miesiąc temu #564385 przez Beata 26
andzia_zg napisał:

o matko boska z tą karetką! czy oni zwariowali?

nie martw się, stan przedzawałowy pewnie minął i teraz chcą ją przebadać. musi na siebie uważać i nie stresować się mamusia i dobrze jeść.. daj znać jak już coś będziesz wiedziała :**

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka