BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #564176 przez 25malinka
mamcia2013 napisał:

Malinka w domu to wszyscy się ze mnie śmieją już :D bo co mnie widzą to mielę ryjem.

[/i]

Ale co najlepsze wczesniej tak nie miałam,teraz mam jakieś napady

Ja już zmykam lulu

Dobranoc :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #564180 przez mamcia2013
25malinka napisał:

mamcia2013 napisał:

Malinka w domu to wszyscy się ze mnie śmieją już :D bo co mnie widzą to mielę ryjem.

[/i]

Ale co najlepsze wczesniej tak nie miałam,teraz mam jakieś napady

ja mam tak samo, mama mówi że przez te ostatnie dni to nadrobie za całą ciążę... też się sama dziwie skąd to się wzielo. I tez juz marzę o porodzie :)

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #564198 przez offca87
Ja też mam napady :D W. mnie nazywa śmietniczkiem pieszczotliwie, a sam podjudza: "a może byśmy upiekli to, a może masz ochotę na tamto..." - dziś np. ok. północy upiekliśmy kolejną porcję muffinków :D ja już się nawet nie ważę!! chrzanię. Po ciąży zacznę ostro trenować. A teraz staram się w napadach głodu jeść migdały i owoce i dużo pić. A co do rozstępów - też się codziennie smaruję, nie ma odpuszczania dziewczyny - nasze ciało musi nam służyć i po ciąży i lepiej, byśmy się w nim dobrze czuly ;)

Nawiasem, dostałam dziś od W. zestaw kosmetyków organicznych - przepiękny zapach :D mam motywację do smarowania.

hoborr - ja też mam MEGA schizę z ruchami. Też mi kazali liczyć i to porządnie, mały jest owinięty pępowiną, a w dodatku jest wyjątkowo spokojnym dzieckiem. A przynajmniej tqaką mam nadzieję, bo po usg, przepływach, kilku ktg wszystko ok wygląda, a on ma takie dni, jak np. wczoraj, że przez 6 godzin potrafi nawet nie bulgotnąć. Dotychczas zachrzaniałam do szpitala, a tam - wszystko ok, ktg ok, dziecko spi, ew. zaczyna kopać podczas badania. I bądź tu kierwa mądry.

Ja też mam jutro wizytę u położnej, ok. 16 Waszeo czasu - plan porodu, lista rzeczy do szpitala i milion pytań, bo mam od 3 dni brzuch twardy, twardniejący lub napieprzające podbrzusze, czy leżę, czy chodzę, nospa, magnez - nic nie działa. Lekkie skurcze, sama nie wiem. nawiasem, ostatnio na ktg jak sprawdziłam, to miałam nawet takie 60%-owe skurcze...

Trzymam mocno kciukasy za jutrzejsze wizyty.
Dobrej nocy :*
Załączniki:

11 lata 10 miesiąc temu #564200 przez Beata 26
Offca czy Ty w ogole sypiasz?;) ale jestes obsypywana prezentami pieknymi;)

Stokrotki, jest 3.48 a ja obudzona (z glodu!!!) (( i checi na fante z puszki, ktorej brak)) + ((( w holandii nie ma nocnych sklepow - rozwazam wyjaZd na stacje benzynowa ))).

Wczoraj wieczorem mialam przez dwie godziny co 10 minut skurcze. Ale na spokojnie, jak obiecalan nic sobie nie wkrecalam. Przeszly, brzuch twardy dosc dalej mimo przelezenia prawie calej niedzieli - czyzby prasowanie zaszkodzilo? Nie wiem, nie wiem..

Lenusia pipko - ja o Tobie myslalam, tzn. Zastanawialam sie czy dzis tez cos upichcilas.. Nie martw sie- na pewno wiecej z nas o Tobie myslalo, tylko nie zawsze o tym piszemy.

Ja nie smaruje zadnymi specyfikami piersi, ale jak smaruje kremem brzuch, to piersi tez, ale nie ze specjalnie tylko sutki. Zreszta nie sadze?", by to byla zasada, ze kazdy sut sie potem babra.
Rozstepow nie widze u siebie, ale zobaczymy po porodzie, bo sklonnosci to ja mam - a i owszem.

No dziewczyny, jutro poniedzialek. Nowy tydzien, niebawem bedzie tu bardzo ekscytujaco;) i te nasze cesareczki sie zaczynaja, ojojojij..;)

Buzziole

11 lata 10 miesiąc temu #564201 przez Beata 26
Mysl nocy: budzic Igora czy nie budzic zeby jechac pota fante.. ?!

11 lata 10 miesiąc temu #564213 przez Panika992
Witam brzuszki.

Beata, ale narobiłaś mi smaka na Fante... mmm
Mnie mój K obudził jak do pracy wstawał, w ogóle nie dawał i spać w nocy bo się wiercił.

Życzę Wam miłego dnia. I meldować się po wizytach i ktg;)

11 lata 10 miesiąc temu #564214 przez 25malinka
Offca ale masz fajnie z tymi prezentami,ja też chce :)

Beata no widzę,że teraz to już wszystkie pod koniec mamy zachciewajki jak nie wiem, i co w koncu napiłaś się tej fanty?

Dzień dobry
Jest godzina 07.38 a ja już na nogach!!!!!! pije kawę,wstawiłam już nawet pranie,normalnie nie wierze....

Nie mogłam spac,jak się przebudziłam po 4 tak chyba do 6 nie spałam,masakra
Niedługo lecę się wykompac,muszę rozwiesic pranie i będe się szykowała do szpitala,bo mam byc pomiędzy 12- 13 żeby mój gin,który akurat ma dziś dyżur pobrał mi ten wymaz..

Są dzisiaj jakieś wizyty,jeśli tak to trzymam kciuki

Miłego dnia dziewczyny

11 lata 10 miesiąc temu #564219 przez Agnieszka86
Mamcia na nasze przyjście ze szpitala, mąż na pewno posprząta pomyje podłogi itd. ale z dziecięcymi rzeczami sobie nie poradzi... :blink:

Patrycja jak blisko terminu cc już jesteś! Ale Ci zazdroszczę!

Paulina coś z tymi cukrami chyba jest na rzeczy! Zjadłam wczoraj pączka-żeby sprawdzić jak ten cukier no i nadal niziutki :)

Offca śniłaś mi się. Biegałaś z gołym tyłkiem, wokół mojego rodzinnego domu i mówiłaś, że chcesz zrobic kupkę, obok Ciebie chodził taki duży, kudłaty pies!!! A ja biegałam za Wami-nie wiem po co! :lol: :lol: :lol:

Lafi trzymam kciuki za wizytę i czekam już z niecierpliwością na relację:)

Dzień dobry!

Mamy poniedziałek, zaczynamy nowy tydzień, mam nadzieję, że obfity w terminowo dozwolone porody :)

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #564222 przez Paulina 77
Dzień dobry :) offca mmmm, jak ja lubie pieknie pachnace kremki :)
Te Wasze skurcze to może hiksy?? :unsure:
beata i co z ta fantą? smaka nam narobiłaś :)
Aga po dwóch pączkach też nie ma szalonego cukru, spróbuj... :lol: Ale miałaś sen :lol: ja tez dzisiaj cos bredziłam w nocy, m sie ze mna wdał w rozmowe - potem mi rano opowiada, jakie głupoty gadałam.
Ja sie czuje zupełnie inaczej psychicznie... cos dziwnego sie dzieje.

Mam cichy plan, zeby zabrać nutelle do szpitala... :blink: Dominia z lutówek zemdlała po pierwszym wstaniu i lepiej sie poczuła dopiero po posiłku. Chcialabym tego uniknąć.

11 lata 10 miesiąc temu #564227 przez Panika992
Paulina- ja też dzisiaj się jakoś dziwnie czuję. Jakiś taki wewnętrzny niepokój. Może taki dzień...

11 lata 10 miesiąc temu #564229 przez Agnieszka86
Paulina nie mam już pączków :silly: Te były domowej roboty-od świrki:) Ale spróbuję dzisiaj też zjeść coś słodkiego :) Ja do szpitala zabieram Rafaello, spakowałam sobie 2 kuleczki :)
Inaczej psychicznie się czujesz? tzn .jak?? Może poród blisko? :)

Panika bez paniki :blink: Andzia miała wczoraj taki dzień niepokoju...

11 lata 10 miesiąc temu #564230 przez Paulina 77
Panika może coś niezwykłego dzisiaj się wydarzy?

11 lata 10 miesiąc temu #564232 przez Paulina 77
Aga mam więcej energii i radości od wczoraj wieczorem, tak jakby przestawał działać ten usypiający i otępiający progesteron... nie pamietam, kiedy sie tak czułam.

11 lata 10 miesiąc temu #564234 przez Agnieszka86
Paulina 77 napisał:

Aga mam więcej energii i radości od wczoraj wieczorem, tak jakby przestawał działać ten usypiający i otępiający progesteron... nie pamietam, kiedy sie tak czułam.

O, no to fajowo:) Korzystaj z tego:)

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #564239 przez ufolka
hej :)

Ja wczoraj padłam jak czyżyk.. no i dziś pobudka po 7 :) u mnie śnieg sypie, mam nadzieję że się jakoś mega nie rozpada bo ja już chcę wiosnę !!!

Patrycja ja mam taki nawilżacz www.skapiec.pl/site/cat/336/comp/503905 i jest taki sobie, przeszkadza mi tylko to, że trzeba go odwracać żeby napełnić wodą no i że ten poziom wody trzeba kontrolować, ale nie wiem jak w innych może to normalne hehe ja kupiłam bo była przecena w leroy merlin a był mi akurat potrzebny bo mała chora była :)

Trzymam kciuki za wizyty i tym które chcą za skurcze hehe

a dziś na tvp2 w kawie czy.. o rozstępach..

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka