BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

12 lata 2 miesiąc temu #563846 przez Depeche
hm, zaczynam 36 tydzien.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #563850 przez Waszka87
Ja teraz się zorientowałam ze masz termin później ode mnie myślałam ze jestem ostatnia;-)

12 lata 2 miesiąc temu #563854 przez andzia_zg
A ja słyszałam z opowieści, że na porodówce dzieja się różne rzeczy i wszystko jest normalne... i że nie powinno się wstydzić tego, że np się wymiotuje, że sie zrobi kupę podczas parcia lub że się ciągle puszcza bąki lub beka. Podobno to wszystko normalne reakcje. No i ten kryzys 7cm...

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 2 miesiąc temu #563855 przez andzia_zg
Właśnie oglądałam z mężem "Epokę lodowcową 4"
Jak usłyszałam tekst jak jakieś zwierzątko pyta mamuta "Czy jak pijesz wodę przez trąbę to wciągasz tez smarki?" to wybuchnęłam takim śmiechem, że nie mogłam sie powstrzymać :woohoo: :woohoo: :woohoo:

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 2 miesiąc temu #563866 przez Depeche
andzia_zg napisał:

A ja słyszałam z opowieści, że na porodówce dzieja się różne rzeczy i wszystko jest normalne... i że nie powinno się wstydzić tego, że np się wymiotuje, że sie zrobi kupę podczas parcia lub że się ciągle puszcza bąki lub beka. Podobno to wszystko normalne reakcje. No i ten kryzys 7cm...

zobaczymy jak ci bedzie normalnie jak walniesz kleksa przy mezu i kilku obcych ci osobach, zobaczymy :laugh: :laugh: :laugh:

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #563871 przez andzia_zg
Ja nie powiedziałam, że byłoby mi normalnie. Pewnie wstyd byłby straszny. chodziło mi o to, żebyśmy się nie schizowały. Będzie dobrze i już. Babki na porodówce widziały juz nie takie rzeczy. Damy radę - kto jak nie my :-)
Dziewczyny od dziś włączamy pozytywne nastawienie :-)

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 2 miesiąc temu #563872 przez ufolka
mamcia2013 napisał:

Patrycja,Beata super te wasze leżaczki ;) ja chcę coś takiego allegro.pl/fisher-price-lezaczek-bujacze...nio-i3003447654.html

oo też mam taki po córce :) nie warto nowego kupować, one tak szybko się nie ekploatują :)

Aga fajnie że na ktg okej wszystko, często Ci robią:)

No ja wymiotowałam na porodówce, położna powiedziała że to dobrze, bo to znaczy że oksytocyna działa na mięsień gładki właśnie i że rozwarcie się robi a gardło swoją drogą :P

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 2 miesiąc temu #563877 przez ufolka
a dziś światowy dzień wypłosza czyli... kota :silly:

12 lata 2 miesiąc temu #563880 przez 25malinka
Ja to mam dzis takiego lenia,że szok,wogle meczy mnie non stop zgaga,nie dawno wstałam dopiero....

Wiewiórka ja mam wkładki laktacyjne z Canpolu ale cóż zobaczę może akurat u mnie zdadzą egzamin,jeśli nie to wtedy powiem mężowi żeby mi inne kupił

aga dobrze,że ok po ktg

Fajne te bujaczki,ja narazie nie kupuje,pamiętam,że siostra miała coś takiego jak aga pokazywała ten pierwszy,to może mi pożyczy jak coś a jak nie to się kupi najwyżej

12 lata 2 miesiąc temu #563886 przez mamcia2013
Bosheeee! jaki leń dzisiaj!!

a ja chcę jakiś bujaczek bo one są na prawdę przydatne z tego co widzę u kuzynek :)

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #563888 przez vernix
Hej Dziewczyny!

Zaglądam, aby się zameldować:)nic się nie dzieje, ale brzuch dzisiaj pół nocy mi się spinał i bolał:dry:
Nadrobię Was później, poczytam co tam miałyście dzisiaj na tapecie:)życzę Wam dobrego popołudnia.

Idę obejrzeć z mężolem na kompie film pt. "Niemożliwe", choć wiem, że się poryczę.

Uśmiechy! :)

12 lata 2 miesiąc temu #563902 przez Panika992
Co do wkladek to polecam Johnson, sa na prawde ok i kosztuja okolo 18zl 50szt.

12 lata 2 miesiąc temu #563903 przez mamcia2013
Depeche napisał:

hm, zaczynam 36 tydzien.

Coraz bliżej :)

12 lata 2 miesiąc temu #563905 przez kika1985

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 2 miesiąc temu #563918 przez Agnieszka86
Ja się boję, że zemdleję z bólu i kto będzie za mnie rodził??? Ze 3 razy w życiu zrobiło mi się słabo z bólu podczas okresu, więc obawy mam słuszne :dry:
Ale poza tym, tak jak pisze Andzia, położne już różne rzeczy widziały i tym się nie martwię, że się kupka zdarzy, że zwymiotuję, czy pojawię się na porodówce z nie do końca TAM wyszykowana... Jedyny cel to urodzić!

Położyliśmy się po obiedzie z K. spaliśmy 2 godziny, nawet psinka drzemkę zaliczyła z nami :) Jak się obudziliśmy to tak mi się marzyło, żeby Zosia już była z nami i przed oczami miałam Wiewiórkę z Szymciem w ramionach... ehhh

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka