BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

11 lata 10 miesiąc temu #564386 przez andzia_zg
Jak tylko będę cos wiedziała to dam znac...

[*] Aniołek 10.2014

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #564388 przez Panika992
Beata- ale pysznosci!! Podziel sie;)

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #564393 przez vernix
Cześć Brzuszki!

Beata no Kobietko, ale masz zachciewajki o 4. w nocy ;) Fanta, Fantunia:) najważniejsze, że ją dorwałaś. (Kup na zapas kolejnym razem:)) a śniadanie pyszne, mniaam!

Lafi daj znać jak było na wizycie, trzymam kciuki!

Unbreakable
super, że jesteś wypoczęta, że nabrałaś sił..na poród:):)))

Patrycja
w przyszłym tygodniu będziesz mamą! yeaah!!!
/Gratuluję odebrania telefonu! teraz możesz spokojnie jechać do szpitala, będzie z Tobą bezpośredni kontakt:)/

AniaCzajka napisz jak Franiu brykał na KTG:)

Agnieszka, Ufolka nic się nie ruszyło w weekend??!! eeee, zawiedziona jestem :silly: :lol:

Andzia ooo kurcze, ale masz niesamowity dar przeczuwania. Jednak jest dosyć meczący psychicznie...Nie zazdroszczę Ci tego.
A jak się czuje Twoja mama? Trzymam mocno kciuki, aby było dobrze. Co oni wyprawiają z tymi karetkami!!!???

U mnie noc znowu minęła pod znakiem bólu brzucha jak na okres.Coś powoli chyba mały się szykuje...
Rano nieprzytomna od niewyspania od ustawicznego człapania do wc,musiałam wstać bo robiłam wyniki: krwi+ żelazo,moczu, Odczynu Coombsa i HIV.
Zabrałam mężola i on też zrobił sobie wyniki, bo nie pamiętam kiedy miał je wykonywane, a jakoś ostatnio źle się czuje, skarży się na różne dolegliwości..

Zapowiada się tydzień wizyt, KTG, a przyszły to już w ogóle będzie FANTASTYCZNY:) NA PEWNO 3 z nas zostaną MAMUSIAMI!!

11 lata 10 miesiąc temu #564409 przez Lafi
Gosia trzymaj sie kochana, dacie rade, po prostu musicie dac rade a Zosia pewnie charakterek po mamusi ma taka energiczna :)

11 lata 10 miesiąc temu #564412 przez Depeche
Hej
Nie mam sily nadrabiac. Dopiero sie zwloklam z wyrka. Jezeli nie wiecie kto jest najweiksza pokraka na forum, to juz wiecie. Potluklam sobie dzis talerz na wlasnej stopie, dalej mnie boli. Siedze i jecze.... Szykuje sobie kawe z nadzieje,ze sie obudze.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 10 miesiąc temu #564413 przez Gosia27
Andzia_zg 3mam mocno kciuki za Twoją mamę. Uszy do góry. Wszystko będzie dobrze. Musi!!!
Lafi charakterek to ona juz ma jak widać od zapłodnienia. Nie możemy z R pojąć, że przy takiej wadzie serca dziecko może być tak ruchliwe, mieć tyle siły. Zaskakujące.

11 lata 10 miesiąc temu #564418 przez Depeche
Andzia , trzymam kciukasy! Bedzie dobrze, nie martw sie.

11 lata 10 miesiąc temu #564419 przez andzia_zg
Ale mam twardy brzuch... ale nie boli... zaczeła mnie tylko leciutko boleć p**a
Może rzeczywiście Wojtek się już powoli szykuje do wyjścia i stąd te bóle pleców... nie da sie ukryć, że jest ciężki i uciska...

[*] Aniołek 10.2014

11 lata 10 miesiąc temu #564423 przez Depeche
albo sie wstawia, czas bylby chyba juz u ciebie, mnie wczoraj jakis czas tez bolala, ale u mnie to jeszcze ( tak mysle). Ja sie naprawde tak boje, ze odwlekam ten dzien w myslach, wczoraj zobaczylam poczatek Porodowki na TLC i mialam koszmary senne porodowe. Ale ze mnie matka.

11 lata 10 miesiąc temu #564424 przez Panika992
Depeche napisał:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Ja mam tak samo, i staram się korzystać, bo po porodzie trzeba będzie trochę poczekać, zanim będzie można :)

Poleciałam po bułeczki, bo naszła mnie ochota na pastę jajeczną... :)

11 lata 10 miesiąc temu #564426 przez Paulina 77
Gosiu no bo widocznie ta wada serca az tak tragicznie małej nie przeszkadza, tylko sie cieszyc :)
Andziu bedzie dobrze, wiesz o tym...
Ja sobie wkrecam, ze mały ma za niskie tętno - ok. 100 naliczyłam, sprawdzalam stetoskopem,
ktory mamy w domu. Ale bije równiutko. Najpierw nie moglam znalezc tętna, wiec sie wystraszyłam. Ale jest ulozony inaczej niz wczoraj.

11 lata 10 miesiąc temu #564433 przez xxElaElaEeexx
Ale mam zgagę :huh: :huh: :huh: Bleeeee :P

11 lata 10 miesiąc temu #564435 przez Paulina 77
depeche nie nastawiaj sie (łatwo mówić, ale...) - przeciez nie ma dwóch takich samych porodów! juz gorzej byc nie moze u Ciebie, na razie ciesz sie nadzieją na cc.

11 lata 10 miesiąc temu #564436 przez Depeche
patrycja85 napisał:

wiewiórka-"wąska w pasie dobrze pcha się":))) z tym to nie ma zasady-sama mówiłaś że masz taka chudą koleżankę/kuzynkę jak ja i urodziła naturalnie. mi ten prof co mnie konsultował powiedział że u mnie nie ma szans i szkoda stresu mojego i dziecka. szkoda tylko że większość kobiet dowiaduje się o tym dopiero w trakcie porodu i wtedy robią cc. w każdym razie pewnie masz rację że gdybyś donosiła do terminu to miałabyś cc.

dziewczyny czy któraś z Was kupiła jakiś nawilżacz powietrza albo robiła rozeznanie i mogłaby coś polecić?

Ja mam nawilzacz, przy dziecku w okresie grzewczym bez tego ani rusz. Kup taki, ktory onizuje powietrze ( czy cos tam,wazne zeby z tymi jonami) i aby byl cichy. Wg mnie nie ma sensu przeplacac, wczesniej mialam taki za 200 zl, ale teraz mam taki jakis za 80 zl i gorszy nie jest.

11 lata 10 miesiąc temu #564437 przez Agnieszka86
Andzia kurcze, nie fajnie, że Twoja mama trafiła do szpitala. Ale wierzę, że będzie wszystko ok. Teraz pewnie zostawią ją w szpitalu na kilka dni i zrobią gruntowne badania. Czasem też mam takie sny, po których wiem, że coś się wydarzy. A czasem, nic się nie dzieje, a ja nerwowa chodzę jak nie wiem. A te bóle to może to faktycznie ucisk na nerw, mnie od 3 dni boli prawy bok+pośladek, nie mogę podnieść nogi, bo ból straszny.

Beata dałabym się pokroić za takie śniadanie!

Vernix też jestem zawiedziona, że nic się nie ruszyło :P

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka