BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

12 lata 1 miesiąc temu #566164 przez andzia_zg
A to tak odnośnie naszej dyskusji o jedzeniu szpitalnym...

www.wiocha.pl/868931,I-teraz-sie-zastanow-chorowac-i-placic-ZUS

[*] Aniołek 10.2014

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #566185 przez aksa
o bananie pisałam ja :lol:

fasolka wyszła mi na prawdę dobra ale daruje sobie jej jedzienie..

ale za to która to zaczęła fale zachcianek na fantę?? przyznać się! bo ja dziś napisałam smsa do małża żeby mi kupił dwie puszki!! i przyjechał właśnie z taaakimbananem na ryjku!! tak się ucieszył że w końcu mam jakąś zachciankę i może mi przywieść :lol: :lol: także popijam sobie właśnie fantę yeeeeeeeeeee :lol: :lol: :lol:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=53612 [/url]
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=43127 [/url]

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #566186 przez Depeche
ufolka napisał:

hejka :)
OO Beata ciekawy post, ja też mam mieszaną cerę, a z kremem mam problem z dobraniem do tej pory heh laktatora z aventu w żadnym wypadku nie kupuj, ja mam :S na grupie na fb jakaś laska miała elektryczny z madeli nowy jakoś taniej, jak chcesz poszukam albo dodam Cię do grupy tam są różne rzeczy, może jeszcze kogoś dodać?? :)

a teraz o wizycie: na ktg okej, lekkie skurcze były, a przy badaniu ginka główki dotknęła !!! mam 3 cm rozwarcia, teraz tylko na skurcze czekam i na porodówkę :) w szoku byłam jak mi powiedziała że główkę czuje :ohmy: powiedziała że bardzo wątpi żebym do wtorku do następnej wizyty donosiła

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Ja tez mam z Aventu i jestem bardzo zadowolona!

To widze, ze chyba bedziesz nastepna. Amelia i Oliwia - ladnie ;-)

mnie dodaj!

12 lata 1 miesiąc temu #566197 przez patrycja85
ufolka-no to jedziesz:) trzymam kciuki! przyślij nam smska:)

a ja dziś będę miała hamburgery (B będzie robił) i fante:)))

jak mnie nie było to listonosz zostawił mi awizo z US:) dzwoniłam właśnie na pocztę czy mogę już podejść (nie bo listonosz nie wrócił) albo czy wydadzą mężowi-oczywiście nie bo to z urzędu, ale pani mówi że jak dziś nie mogę to przecież mam 14 dni:) mówię ze jestem w 9 miesiącu ciąży i nie mam tyle czasu:) uśmiała się, wzięła nr i zaraz ustali gdzie listonosz i czy mi podrzuci jeszcze raz:) dzień dobroci poczty polskiej:)

12 lata 1 miesiąc temu #566224 przez xxElaElaEeexx
patrycja85 napisał:

ufolka-no to jedziesz:) trzymam kciuki! przyślij nam smska:)

a ja dziś będę miała hamburgery (B będzie robił) i fante:)))

jak mnie nie było to listonosz zostawił mi awizo z US:) dzwoniłam właśnie na pocztę czy mogę już podejść (nie bo listonosz nie wrócił) albo czy wydadzą mężowi-oczywiście nie bo to z urzędu, ale pani mówi że jak dziś nie mogę to przecież mam 14 dni:) mówię ze jestem w 9 miesiącu ciąży i nie mam tyle czasu:) uśmiała się, wzięła nr i zaraz ustali gdzie listonosz i czy mi podrzuci jeszcze raz:) dzień dobroci poczty polskiej:)

Chyba faktycznie dzień dobroci Poczty Polskiej ,bo ja biegłam dziś do bramki ,bo listonosz stał i czekał a zarzuciłam kurtkę na siebie,ale nie zdążyłam zapiąć i mówi mi " o jeju proszę pomalutku ,bo Pani w stanie błogosławionym .I proszę następnym razem się nie spieszyć,będę cierpliwie czekać " :lol:

12 lata 1 miesiąc temu #566230 przez AniaCzajka
smutno mi jakoś:( i się rozbecze chyba

12 lata 1 miesiąc temu #566234 przez Paulina 77
Depeche napisał:

no i co jak co, ale ta kapusta w staniok tez daje rade. Widzialam jak polozna ja trzymala w lodowce, potem ja tluczkiem tlukla, chyba zeby soki puscila. Ale nie pamietam czy to biala czy wloska byla. Alez mi wtedy pomoglo. Musze teraz przed porodem zakupic, bo moj chlop biegal za nia po bazarach jak sie juz zwijali. Facet mial niezla mine, jak ten mu dal dyche zabral kapuste i pobiegl. Heheheeh. Do torby raczej sie juz nie zmiesci.

Depeche mi lekarz mowil, zeby kapusty niie uzywac, bo dzieci maja po niej wzdecia. Dobra jest tylko dla mamy, maluszkowi szkodzi.

12 lata 1 miesiąc temu #566235 przez xxElaElaEeexx
AniaCzajka napisał:

Nie płacz :) Wszystko będzie dobrze :) Za niedługo będziesz tulić swoje maleństwo :)

12 lata 1 miesiąc temu #566244 przez AniaCzajka
xxElaElaEeexx napisał:

AniaCzajka napisał:

Nie płacz :) Wszystko będzie dobrze :) Za niedługo będziesz tulić swoje maleństwo
:)

zaczynam się bać że sobie nie poradzę z Franiem że nie będę umiała się nim zająć :(

12 lata 1 miesiąc temu #566248 przez Paulina 77
mamcia2013 napisał:

Beataaktualnie mam podkład maybelline affinitone mineral. Z kremem też nie mogę trafić bo często mam suchą skórę w tych miejscach co mam plamy tzn łuszczy sie aż i czasem piecze!! A te maseczki to jak zrobić?? :unsure: nie wiem już jak sobie poradzić z tym pyskiem :( Boshheee za jakie grzechy..?

mamcia ja mam skóre jednoczesnie odwodnioną i skłonna do przetłuszczania, wrazliwą - po byle czym mnie obsypuje. Wiele kosmetyków z różnych półek cenowych juz przetestowalam. Stanelo na tym, ze uzywam w malutkiej ilosci najprostszego kremu nivea z różowa zakretka do cery suchej i wrazliwej (dostepny nawet w biedronce, ale uwaga - tylko wersja na dzien, ta na noc jest za tłusta). Zauwazyłam, ze cera poprawiła mi sie po podkładzie maybelline affinitone z witaminą E! Uzywam tez maybelline dream satin liquid - ale nie zauwazylam jakichs jego szczególnych wlasciwosci. I do tego peeling drobnoziarnisty Perfecta. Taki zestaw kosmetyków mi słuzy. A najlepsza jest ciepła papka z ziół i zmielonego siemienia lnianego (rumianek, nagietek, pokrzywa), ale mi sie nie chce jej robic... ale efekty spektakularne.Generalnie zauwazyłam, ze im wiecej chemii w kosmetykach, tym u mne gorzej.

12 lata 1 miesiąc temu #566250 przez Depeche
Paulina 77 napisał:

Depeche napisał:

no i co jak co, ale ta kapusta w staniok tez daje rade. Widzialam jak polozna ja trzymala w lodowce, potem ja tluczkiem tlukla, chyba zeby soki puscila. Ale nie pamietam czy to biala czy wloska byla. Alez mi wtedy pomoglo. Musze teraz przed porodem zakupic, bo moj chlop biegal za nia po bazarach jak sie juz zwijali. Facet mial niezla mine, jak ten mu dal dyche zabral kapuste i pobiegl. Heheheeh. Do torby raczej sie juz nie zmiesci.

Depeche mi lekarz mowil, zeby kapusty niie uzywac, bo dzieci maja po niej wzdecia. Dobra jest tylko dla mamy, maluszkowi szkodzi.

ale to przeciez tylko na zewn., cyce mozna ( a nawet chyba trzeba ) potem umyc...

12 lata 1 miesiąc temu #566251 przez xxElaElaEeexx
AniaCzajka napisał:

xxElaElaEeexx napisał:

AniaCzajka napisał:

Nie płacz :) Wszystko będzie dobrze :) Za niedługo będziesz tulić swoje maleństwo

zaczynam się bać że sobie nie poradzę z Franiem że nie będę umiała się nim zająć :(

Na pewno dasz sobie świetnie radę.A przecież w szpitalu na pewno nam pokażą i powiedzą co i jak :) Zresztą dużo osób mi mówiło,że jak dzidzia pojawiła się na świecie to włączał się im instynkt macierzyński i same były w szoku ,że wiedziały co robić :)
Nie będzie tak źle zobaczysz :kiss:

12 lata 1 miesiąc temu #566256 przez Depeche
AniaCzajka napisał:

xxElaElaEeexx napisał:

AniaCzajka napisał:

wszystkie mamy maja takie obawy przed porodem, a po same nie wiemy skad , a wiele rzeczy po prostu sie wie. Zapytasz tutaj, zawsze z nas, ktora przez to juz przeszla Ci odpowie. Nie masz czego beczec bekso mala.

A co do Waszych pomiarow , to nadal wygrywam!

12 lata 1 miesiąc temu #566261 przez kika1985
Depeche napisał:

Napisalam mojemu m. , ze moze zrobie fasolke po bretonsku ( AKSA), bo mi sie zachcialo, patrzcie co mi swinia odpisal: i rurę do odciągu pierdów z dużym wiatrakiem

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

12 lata 1 miesiąc temu #566264 przez Depeche
kika1985 napisał:

Depeche napisał:

Napisalam mojemu m. , ze moze zrobie fasolke po bretonsku ( AKSA), bo mi sie zachcialo, patrzcie co mi swinia odpisal: i rurę do odciągu pierdów z dużym wiatrakiem

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

fasolka bedzie, a co, rury nigdzie nie bylo!

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka