- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2013
Mamusie marzec 2013
- Depeche
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
nie musisz calej odciagnac, tylko zeby sie miekka zrobila.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- wiewiorka
- Wylogowany
- rozmowna
- vernix
- Wylogowany
- gadatliwa
Trzymam kciuki!
PS Kapusta biała jak coś
Beatarozejrzyj się też za ręcznymi laktatorami z medeli.A swoją drogą, napisz czy u Ciebie w Holandii jest Medela, bo to polska firma i ciekawa jestem, czy tam mają dystrybucję.
Waszka przytul się do męża.No i uśmiechnij!!
- 25malinka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ....
- Otrzymane podziękowania: 3
- Depeche
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
co do wymiarów brzucha to mi w szpitalu mierzyli na lezaco i 92 cm bylo. teraz smiesznie ten brzuch wyglada:)
92 o matko, chyba w 6 m-cu tak mialam.Ale Ty masz pierwsze dzieciatko i jestes drobniutka. Z czasembrzuch sie wchlonie, taka skora inna zostaje przez dluzszy czas, ale tez z czasem wraca do normy. Bynajmniej z maego ciazowego brzucha tak jest, bo z mojego nie jestem juz tego pewna.
- wiewiorka
- Wylogowany
- rozmowna
to popracuj z laktatorem , zeby ci sie te zastoje nie robily, to trwa tylko jakis czas. Tak to byl zastoj. Jak sie to zaniedba, to mleka nie odciagniesz, wiec nie dopuszczaj, zeby ci sie gotowaly i byly twarde jak skala. To minie.
czyli ze tylko na poczatku tak sie moze robic? pozniej juz bedzie dobrze?
- Gosia27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 3 Zosia-14.03.13
- Otrzymane podziękowania: 3
- wiewiorka
- Wylogowany
- rozmowna
Wiewiórka grudki to nie inaczej jak zapchane kanaliki mleczne, w których jest nadmiar pokarmu. Musisz je rozmasowac kolistymi ruchami, pod ciepłym prysznicem. Tak aby melko samo wypływało. Potem przystawiasz Szymonka do piersi, jedej i drugiej sie postaraj. Po karmieniu, odciagnij jeszcze dodatkowo laktatorem tak aby piersi były miękki, zebys czuła ulgę no i stanik bez dówch zdan. Karmienie musi byc regularne 2,5h do 3h. Jak synka w tym czasie nie przystawiasz to i tak musisz laktatorem osciagnąć bo znowu będą nabierac.
dzieki Gosia tak własnie robie tylko niestety wziełam wczoraj ten cholerny antybiotyk bo 39 stopni juz miałam. Moze by ustapiło bez niego...
- Beata 26
- Wylogowany
- gadatliwa
Beataaktualnie mam podkład maybelline affinitone mineral. Z kremem też nie mogę trafić bo często mam suchą skórę w tych miejscach co mam plamy tzn łuszczy sie aż i czasem piecze!! A te maseczki to jak zrobić?? nie wiem już jak sobie poradzić z tym pyskiem Boshheee za jakie grzechy..?
Na miejsca wysuszone używaj w takim razie maseczek nawilżających - np. dojrzałe awokado rozgnieć dodaj ze dwie, trzy łyżki jogurtu naturalnego i na 15 minut na twarz, zmywaj letnią wodą.
Na miejsca tłuste, świecące się - np. z ubitych białek jajka (1-2 jajka) też na 10-15 minu i wacikiem zamoczonym w letniej wodzie zmywaj. Jeśli chodzi o zielony ogórek, to zwyczajnie kroisz go w plastry i na oczyszczoną skórę twarzy, potem też przemyj delikatnie twarz wodą.
W necie na pewno znajdziesz milion pomysłów na maseczki, ja często eksperymentuje. Na pewno znajdziesz coś odpowiedniego dla siebie.
Kremy powinnaś mieć dwa - nawilżający oraz do cery tłustej, nie znam dobrego kremu do cery mieszanej, może któraś z Was zna, to dajcie znać.
Tak czy siak kremy też się co jakiś czas powinno wymieniać.
Kremy i podkład to kosmetyki, w które warto zainwestować, twarz i dłonie są naszą wizytówką oraz stałą wpływającą na nasze samopoczucie.
Skoro teraz masz tłustą cerę, to polecam Ci nadal ten żel oczyszczający normaderm oraz krem z tej kolekcji (tylko nie bierz kremu antiage normaderm, ten jest trochę gorszy). Przy czym obserwuj cerę i jak tylko przestanie się świecić wróć do normalnego kremu nawilżającego, by nie doprowadzić do wysuszenia.
Podkłady z Loreal Treu Match są dość dobre dla takiej cery jak Twoja. Dobrze dobierz kolor (nałóż trochę podkładu na szyję, rozetrzyj, poczekaj aż się wchłonie i zobacz czy jest różnica między kolorem skóry szyi a kolorem nałożonego podkładu - jeśli nie ma, to kolor jest idealnie dobrany).
Ten podkład, którego teraz używasz - jeśli się nie mylę jest nawilżający do każdego rodzaju cery, ja bym spróbowała teraz czegoś innego ze względu na tłustość cery. A ten od Maybelline zachowała sobie na czas, kiedy cera Ci się przesusza. Masz ją delikatną, więc traktuj ją delikatnie i nie przeciążaj niczym.
Gdybyś chciała zainwestować więcej to polecam marki takie jak Estée Lauder, np. to serum (boskie!) albo kosmetyki Dr.Brandt.
www.douglas.pl/douglas/Piel%25C4%2599gna...rand_2010006989.html
trzymam kciuki za te maseczki! :*
- Depeche
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Depeche napisał:
to popracuj z laktatorem , zeby ci sie te zastoje nie robily, to trwa tylko jakis czas. Tak to byl zastoj. Jak sie to zaniedba, to mleka nie odciagniesz, wiec nie dopuszczaj, zeby ci sie gotowaly i byly twarde jak skala. To minie.
czyli ze tylko na poczatku tak sie moze robic? pozniej juz bedzie dobrze?
tak, potem bedzie juz ok. Oczywiscie musisz malego przystawaic regularnie, wtedy laktacja dopasuje sie do waszego rytmu karmienia, a gdybys o tej porze nie mogla go nakarmic to odciagnij, zeby sie grudy nie robily.
- Beata 26
- Wylogowany
- gadatliwa
- Beata 26
- Wylogowany
- gadatliwa
- patrycja85
- Wylogowany
- rozmowna
- xxElaElaEeexx
- Wylogowany
- gadatliwa
- ufolka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
OO Beata ciekawy post, ja też mam mieszaną cerę, a z kremem mam problem z dobraniem do tej pory heh laktatora z aventu w żadnym wypadku nie kupuj, ja mam na grupie na fb jakaś laska miała elektryczny z madeli nowy jakoś taniej, jak chcesz poszukam albo dodam Cię do grupy tam są różne rzeczy, może jeszcze kogoś dodać??
a teraz o wizycie: na ktg okej, lekkie skurcze były, a przy badaniu ginka główki dotknęła !!! mam 3 cm rozwarcia, teraz tylko na skurcze czekam i na porodówkę w szoku byłam jak mi powiedziała że główkę czuje powiedziała że bardzo wątpi żebym do wtorku do następnej wizyty donosiła
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.