BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

11 lata 10 miesiąc temu #565958 przez Depeche
Gosia27 napisał:

Na nawał pokarmu, pisałam z lutówkami dzisiaj
Z rad położniczych na nawał pokarmu to:
1. jak będziesz dziś w domu to zamroź dwie pieluchy tetrowe ( tak aby były lodowate, twarde) obłóż nimi piersi. Wcześniej możesz pójść pod prysznic ciepły. Rozmaswac piersi aby udrożnić kanaliki a potem obłozyc je.
2. Zrób sobie napar z szałwii 2x250ml
3. ograniczenie picia wody.

Ogólnie jeśli jest taki nawał, piersi twarde jak skały to maluszek nie chce łapać piersi bo mu cięzko. Przed każdym karmieniem weź rozmasuj je, ściągnij trochę ręcznie. Potem przystaw synka. potem znowu po karmieniu weź odciągnij laktorem. Żeby były miękkie. I na pewno piersi musza być usztywnione. Nosisz stanik???

no i co jak co, ale ta kapusta w staniok tez daje rade. Widzialam jak polozna ja trzymala w lodowce, potem ja tluczkiem tlukla, chyba zeby soki puscila. Ale nie pamietam czy to biala czy wloska byla. Alez mi wtedy pomoglo. Musze teraz przed porodem zakupic, bo moj chlop biegal za nia po bazarach jak sie juz zwijali. Facet mial niezla mine, jak ten mu dal dyche zabral kapuste i pobiegl. Heheheeh. Do torby raczej sie juz nie zmiesci.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #565959 przez Beata 26
Waszka - zamawiaj pizze bez gadania. Sama idz na kanape w pozycji bardzoej siedzacej skoro Ci kwasy sie odbijaja i odpoczywaj. Wlacz sobie jakas komedie albo poczytaj ksiazke. Tylko juz nic nie rob. Swiat sie nie skonczy. Ocieraj lezki serducho i wstawaj. Wiem, ze ciezko walczyc z hormonami, ale postaraj sie.. Martwisz sie czyms? Szkoda, ze mieszkam daleko, inaczej juz bym u Coebei byla:*

11 lata 10 miesiąc temu #565960 przez patrycja85
Waszka weź się w garść. pomyśl o dziecku!!! ono odbiera twoje emocje! zrób sobie melisę, weź magnez i głowa do góry. to już ostatnia prosta!!!!!!!!!!!!!!!!!

11 lata 10 miesiąc temu #565966 przez Depeche
aksa napisał:

ja zjadłam własnie banana i młody szaleje :)

właśnie robie sobie spa dla moich stóp, aleee fajnie mocze sobie stópki w gorącej wodzie mała rzecz a cieszy :laugh: no i zmyłam mój czerwony lakier, postanowiłam zrobić sobie delikatnego francuza...dziwnie będzie

tez sie dzis moczylam, w takiej soli, fajowo bylo, ale sapalam jak musialam noge podniesc do wytarcia buahahaha
Ja juz nie maluje, na porodowke. Dziwnie sie z tym czuje, jeszcze mi wlosy odrosly, jak zapuszczona baba jakas.

11 lata 10 miesiąc temu #565972 przez Beata 26
Kapusta biala.

A fanta tylko w puszce depeche.. Ta z butelki smakuje inaczej, serio.

Ide robic obiad, nie szalejcie tu;^

11 lata 10 miesiąc temu #565976 przez mamcia2013
Beataaktualnie mam podkład maybelline affinitone mineral. Z kremem też nie mogę trafić bo często mam suchą skórę w tych miejscach co mam plamy tzn łuszczy sie aż i czasem piecze!! A te maseczki to jak zrobić?? :unsure: nie wiem już jak sobie poradzić z tym pyskiem :( Boshheee za jakie grzechy..?

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #565977 przez andzia_zg
Też popieram, ze taka kapusta to rewelacja. Moja siostre to uratowało

Zaraz powinna ufolka dac znac jak na wizycie, bo miala na 13:30 a na 15:00 Agnieszka... ciekawe co tam u nich... czy widać jakies postepy porodowe... jeszcze wizytę ma hoborr a na sam koniec ja.

A jeśli chodzi o moczenie girek to po obiadku też mam w planie sobie pomoczyć, potem kąpiel i golenie a wieczorem wizyta...

[*] Aniołek 10.2014

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #565982 przez koticz
Cześć lalki!

Jeśli nie urodzę do przyszłego wtorku to PUP mi wypłaci macierzyński.Trzymajcie kciuki,żeby Jagoda urodziła się najwcześniej w tatusia urodzinki 27.02!!!

http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px[img] www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px

11 lata 10 miesiąc temu #565986 przez mamcia2013
koticz napisał:

Cześć lalki!

Jeśli nie urodzę do przyszłego wtorku to PUP mi wypłaci macierzyński.Trzymajcie kciuki,żeby Jagoda urodziła się najwcześniej w tatusia urodzinki 27.02!!!

no więc trzymamy kciuki :)

11 lata 10 miesiąc temu #565988 przez koticz
Trzymamy kciuki za dzisiejsze wizyty,żeby były po waszych myślach...

Ja zjadłam przed chwilą naleśniki z dżemem i Młoda ma teraz czkawkę :P

http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px[img] www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px

11 lata 10 miesiąc temu #565990 przez andzia_zg
koticz napisał:

Cześć lalki!

To trzymamy kciuki :-)
Ale Ty też musisz się zaprzec i żadnego przystawiania się do męża :P

[*] Aniołek 10.2014

11 lata 10 miesiąc temu #565994 przez aksa
no właśnie ja jak nie mam pomalowanych paznokci u stóp i rąk to mega zaniedbana się czuje :dry:

koticz to leż plackiem i nic nie rób a się uda!

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=53612 [/url]
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=43127 [/url]

11 lata 10 miesiąc temu #566001 przez Waszka87
Oko maz mi zrobił niespodziankę i wrócił wcześniej uciekam paaaa może się uspokoję

11 lata 10 miesiąc temu #566004 przez Depeche
Trzymamy, a ty nog nie rozkladaj!

11 lata 10 miesiąc temu #566010 przez wiewiorka
Gosia27 napisał:

Na nawał pokarmu, pisałam z lutówkami dzisiaj
Z rad położniczych na nawał pokarmu to:
1. jak będziesz dziś w domu to zamroź dwie pieluchy tetrowe ( tak aby były lodowate, twarde) obłóż nimi piersi. Wcześniej możesz pójść pod prysznic ciepły. Rozmaswac piersi aby udrożnić kanaliki a potem obłozyc je.
2. Zrób sobie napar z szałwii 2x250ml
3. ograniczenie picia wody.

Ogólnie jeśli jest taki nawał, piersi twarde jak skały to maluszek nie chce łapać piersi bo mu cięzko. Przed każdym karmieniem weź rozmasuj je, ściągnij trochę ręcznie. Potem przystaw synka. potem znowu po karmieniu weź odciągnij laktorem. Żeby były miękkie. I na pewno piersi musza być usztywnione. Nosisz stanik???

nie wiem czy mozna to nazwac nawalem mleka. zrobiły mi sie takie guzki, twarda piers. Musiałam sie niezle nameczyc zeby mleko zaczelo z niej leciec. ale piersi napewno calej nie odciagnełam bo to jakas studnia bez dna

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka