BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

12 lata 6 miesiąc temu #433897 przez Lafi
zaraz wyrzuce kompa, internet jak magik jest i niema!

z tymi ruchami to różnie bywa, Z Sewernem może koło 20 tygo poczułam, ale on często spał, musiała mbrzucholem poruszyć żeby jakis ruch wykonał, raz tylko mnie porządnie kopnał w wątrobe, lekarz nazwał go śpiący książe, a teraz to dzidzia szaleju się najadła, wczoraj to przeszła samąsiebie, wcześniej wyppiał pepsi wiec enegia była,
A moze jest tak kobitki ze macie ruchy a nie kojarzycie ich z ruchami.. tak teżsie zdaża,
a czuć ruchy to naprawde, mnie osobiście to uspokaja.
a zaszalłam dziśkupiłam krem na rozstepy z musteli:) moze chociarz troszke zatrzyma moje i nie będe miałą takiej dętki:) a jak b edzie to trudno, dzidzia najważniejsza.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 6 miesiąc temu #433900 przez lusiaczek82
witam jestem tu nowa mam nadzieję że i ja znajdę tu mamusie do pogadania :laugh:
również jestem w ciąży i termin mam na 16 marca 2013
fajnie się was czyta i mam nadzieję że będziemy się dzielić swoimi radościami i nie tylko....
Załączniki:

12 lata 6 miesiąc temu #433914 przez Lafi
miło powitać nową marcówke, ale pamiętaj to formum uzleżnia :laugh:

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #433921 przez andzia_zg
cześć lusiaczek82 Jasne, że znajdziesz tu mamusie do pogadania :-) My tu gadamy o wszystkim więc śmiało mozesz o wszystko pytac :-)

Dopisz się do naszej listy porodów na marzec :)
www.zapytajpolozna.pl/120-i-iii/426354-m...a-i-plec-dzieci.html
Po zdjęciu widać, że już masz jedno dziecko :lol: Ale fajnie :-) Ile lat ma ten przystojniaczek?
Napisz coś więcej o sobie tzn ile masz lat, z jakiego rejonu Polski jesteś :-)
lusiaczek82 dopisałam Cię chronologicznie do listy porodów :)

Ale superowo, że dołączyła do nas nowa mamusia :lol:

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 6 miesiąc temu #433935 przez lusiaczek82
więć tak mam na imię Paulina mam 30 lat to moja druga ciąża pierwszego mam syna mam ma 6 lat ma na imię Marcin teraz marzy nam się córeczka ale oczywiście jak będzie drugi synek to też będziemy szczęśliwi :laugh: jestem z krakowa pare dziewczyn widziałam że też są z krakowa więc pozdrawiam ciepło

12 lata 6 miesiąc temu #433937 przez andzia_zg
Fajny ten Twój synuś :) Masz juz doświadczenie z dziećmi więc chętnie posłuchamy Twoich rad :)

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 6 miesiąc temu #433938 przez Lafi
lusiaczek to masz szynka w takim wieku jak mój i mam tyle lat co ty:)

12 lata 6 miesiąc temu #433939 przez Lafi
andzia jak wogóle dziś humor twój?

12 lata 6 miesiąc temu #433940 przez koticz
zrobiłam sobię drzemkę:) teraz czas na jedzenie jakieś:)
Gratulacje z okazji rocznicy!!!!
Lusiaczek witaj:)
Mnie rozwalił tekst wyglądać jak "skocz po wino" nie znałam tego wcześniej!!!

http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px[img] www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px

12 lata 6 miesiąc temu #433941 przez andzia_zg
Lafi napisał:

andzia jak wogóle dziś humor twój?

A dziękuję :) Bardzo dobrze :) aż za dobrze hihi :lol:

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 6 miesiąc temu #433943 przez Lafi
wiece co mam lenia tropiącego, trza mi sklecić jakiś posiłek, nawet mężowi obiadu nie zrobiłam, ciekawe czy propozycja obiadu wyjdzie na kolacje cz w dalekiej przyszłości,

12 lata 6 miesiąc temu #433987 przez Beata 26
vernix napisał:

Na koniec za..rąbisty deser na romantyczną kolację:)i nie tylko :)

4. Gruszki w sosie czekoladowym

4 duże gruszki (teraz jest sezon i są tanie), 1/2 szkl. cukru, cynamon, 2 goździki, 1/2 szkl. mleka, 1/2 kubeczka słodkiej śmietany, łyżka masła, 20 g czekolady deserowej

Gruszki obieram, ale zostawiam ogonki. Z cukru i szklanki wody gotuję syrop. Wkładam owoce, goździki i cynamon do tej słodkiej wody. W razie potrzeby dolewam wodę, bo gruszki muszą być w niej całkowicie zanurzone.Gotuję 10-15 min. na małym ogniu, aż zmiękną. Przykrywam.
Śmietanę i mleko zagotowuję w rondelku, podgrzewam aż sos zgęstnieje. Następnie zestawiam z ognia, dodaję masło i połamaną czekoladę. Mieszam do momentu aż czekolada się rozpuści. Gruszki wyjmuję na talerz i polewam sosem.

To lubię! ;)

Już Was nie zasypuję przepisami, daję spokój:)

boshe droggghi! :) dopiero zjadłam, a już jestem głodna :)

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #433990 przez patrycja85
witamy nowa mamę;)

dziewczyny wy te L4 to dostałyście tak po prostu "na ciążę" czy coś wam dolegało? bo ja idę jutro i chcę poprosić o zwolnienie i się zastanawiam czy mi tak da skoro nic mi nie dolega. ale potrzebuję odpoczynku. co prawda i tak pracuję w domu (dlatego mogę z wami pisac w ciągu dnia) ale potrzebuję odłożyć pracę na trochę. poza tym cały czas się uczę i jestem zmęczona. myślicie że mam wymyślać jakieś dolegliwości czy ciąża sama w sobie jest wytłumaczeniem?:)

12 lata 6 miesiąc temu #433992 przez katarzyna1702
Oj dziewczyny dziewczyny ale się uśmiałam ale.. naczytałam i cały dzień byłam na dworku chodząc tu i tam z chrześniakiem mojego Przemka;) widzę że tu dużo mężów Przemków ;p
Wy to już takie ogarnięte o wyprawkach myślą listę zakupów robią a ja w lesie... boję się zapeszać.. kurdę ;/
Ale większość tych rzeczy dostane od siostry i koleżanek więc zostanie mi niewiele do kupienia dziadki zapowiedzieli się że oni kupią wózek mamcia kupi łóżeczko... bujaczki huśtawki przewijaczki a nawet wanienkę od siostry wszystko nie zniszczone. Nam zostaną drobnostki i umeblowanie pokoju maluszka bo jak narazie stoi pusty i czeka ;)
Temat teściowa he rzeka ale ja nie narzekam dobra kobieta z Niej mieszkamy prawie 2 lata pod jednym dachem a bez zapowiedzi weszła do mnie na górę 5razy;) i może drugie pięć okazjonalnie na jakaś imprezkę urodzinowo imieninową ;0 jak coś chce to dzwoni do mnie na tel. lub dzwonkiem i ja schodzę ;) choć nie powiem były czasem akcje i teksty że szkoda gadać. Tak czy inaczej mamę ma się tylko jedną i już ;) niech teściowa będzie złota ale to nie to samo.
Vernix Kochana wszystkiego naj..naj.. najlepszego, zdrówka dla Ciebie i maluszka jak najmniej zmartwień i spełnienia najskrytszych marzeń ;*
Lafi Wszystkiego dobrego w dniu rocznicy ;*

12 lata 6 miesiąc temu #433994 przez katarzyna1702
patrycja85 napisał:

witamy nowa mamę;)

dziewczyny wy te L4 to dostałyście tak po prostu "na ciążę" czy coś wam dolegało? bo ja idę jutro i chcę poprosić o zwolnienie i się zastanawiam czy mi tak da skoro nic mi nie dolega. ale potrzebuję odpoczynku. co prawda i tak pracuję w domu (dlatego mogę z wami pisac w ciągu dnia) ale potrzebuję odłożyć pracę na trochę. poza tym cały czas się uczę i jestem zmęczona. myślicie że mam wymyślać jakieś dolegliwości czy ciąża sama w sobie jest wytłumaczeniem?:)

Mój lekarz na pierwszej wizycie spytał się mnie czy chce zwolnienie mówię że tak. i tak co wizyta mi przedłuża. A przyczyny nie znam co on tam bazgroli bo to jakimiś kodami się posługuje.

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka