BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #433677 przez vernix
andzia_zg napisał:

Powiem Wam, że moja mama ciągle mi gada i jakiś przesądach... żeby nie łąpać się za brzuch jak sie wystraszę, żeby nie łapac sie po poparzeniu za ucho i jakies tam dziwne rzeczy... jakbym miala tak uważać na każdym kroku to chyba nawet nie weszłabym do kuchni. No bez jaj.

[/i]

Niby można to nazwać tak, ze się martwią i tak to okazują, ale kurcze to jakieś nienormalne te przesądy, tak na zdrowy rozum:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 6 miesiąc temu #433678 przez kika1985
vernix napisał:

Dziewczyny, czytam to co piszecie o swoich teściowych i odnoszę wrażenie jakbym widziała swoją. Niestety...
Obiektywnie-bo oceniają też ją inni (moi rodzice, teść, mąż, babcia męża), jest straasznie apodyktyczna, kłótliwa i do tego pedantka plus sknera, jeśli chodzi o kasę. Do wszystkiego się wtrąca, ustawia po swojemu, albo wierci tak długo dziurę w brzuchu, ze człowiek dla świętego spokoju po jakimś czasie się zgadza na jej naciski. Jednym słowem: masakra!

Kombinujemy z wyjazdem do Anglii, żeby się odseparować, bo na pewno gdy będzie dziecko nie zdzierżę jej ustawiania. Pomyślicie, a dlaczego się jej nie stawiam? bo to nie ma sensu. Z moją teściową nie da się rozmawiać, nie mówiąc o dyskusji, kilkanaście razy próbowałam i tylko traciłam zdrowie.Niby powie: tak, ale myśli po swojemu i używa takich manipulacji, ze człowiek głupieje i po prostu się ...z nią zgadza :(

Na szczęście mam męża, który stoi za mną i wie jaka ona jest. A rodzinę mam 200 km stąd i teraz, gdy jestem w ciąży słyszę takie rady, że ręce opadają-że nie można chodzić co miesiąc na usg, że dziecko będzie małe, chore, nie patrzeć przez dziurkę przez klucza itd. szkoda pisać :blink:

o matko ale jędza .....

12 lata 6 miesiąc temu #433679 przez vernix
Koticz....zazdroszczę teściowej:) bo teścia to mam spoko.

12 lata 6 miesiąc temu #433682 przez kika1985
ehh te teściowe... szkoda czasu, ja już ze swoją żyję dobrze , no ale potrzebowałyśmy około 5 lat żeby się dogadać :)

12 lata 6 miesiąc temu #433685 przez mamcia2013
Koticz ja też Ci zazdroszczę.

Moja teściowa synowe traktuje czasem jak jakiś wrogów! A ma je tylko dwie, mnie i moją kuzynkę. Dla niej świętością jest jej walnięta córcia która przyjeżdża tylko po kasę do mamusi!!

12 lata 6 miesiąc temu #433689 przez vernix
Dziewczynki, kończę temat o teściach- w moim przypadku teściowej, bo mi się ciśnienie podnosi na samą myśl :laugh: a dziś mam urodziny, więc nie będę psuła sobie humoru.

Życzę Wam dobrego dzionka, uśmiechy dla Was i do napisania Ciężaróweczki:)

12 lata 6 miesiąc temu #433694 przez koticz
vernix napisał:

Dziewczynki, kończę temat o teściach- w moim przypadku teściowej, bo mi się ciśnienie podnosi na samą myśl :laugh: a dziś mam urodziny, więc nie będę psuła sobie humoru.

Życzę Wam dobrego dzionka, uśmiechy dla Was i do napisania Ciężaróweczki:)

Zatem wszystkiego najlepszego!!!Góry prezentów i naprawde miłego i słonecznego dnia!!!

http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px[img] www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px

12 lata 6 miesiąc temu #433698 przez kika1985
mamcia2013 napisał:

Koticz ja też Ci zazdroszczę.

Moja teściowa synowe traktuje czasem jak jakiś wrogów! A ma je tylko dwie, mnie i moją kuzynkę. Dla niej świętością jest jej walnięta córcia która przyjeżdża tylko po kasę do mamusi!!

córka mojej teściowej też jest jej oczkiem z głowie, ale olewam to i tyle bo lubię Kanmilę bardzo :P a ona sama na matkę narzeka ze taka czy taka także zgadzamy się co do teściowej

12 lata 6 miesiąc temu #433701 przez kika1985
vernix sto lat kochana !!!!!! rzekłabym duża rośnij :P

12 lata 6 miesiąc temu #433706 przez andzia_zg
Ojejciu vernix to wszystkiego najlepszego!!!! Dużo zdrówka, aby dzieciątko sie dobrze rozwijało, aby każdy dzień przynosił radość i wielkiego banana na buzi, żeby Ci niczego nie brakowało i żebyś każdego dnia z czystym sumieniem mogła mówić, że jesteś szczęśliwa i spełniona. :lol: :lol: :lol: :lol:

[*] Aniołek 10.2014
Załączniki:

12 lata 6 miesiąc temu #433707 przez mamcia2013
Vernix faktycznie duża rośnij :) no i 1oo lat kochana.

Kika a teściowej córcia to jest tragiczna, wszystko wie najlepiej i za nią nie przepadam.

12 lata 6 miesiąc temu #433710 przez kika1985
mamcia to rzeczywiście dobrały się córeczka z mamusią :P

niedlugo przyjeżdża moja mama do Ostrołęki ale tylko na chwilę coś załatwić, i mam z nią wyskoczyć na kawkę o ile mi się uda:P

12 lata 6 miesiąc temu #433714 przez andzia_zg
mhmmm... kawka :lol:

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 6 miesiąc temu #433715 przez kika1985
andzia ja w sumie to już dwie dziś wypiłam:p jedną małą rano przed wyjściem z pracy a drug w pracy dużą:P więc chyba jednak wybiore soczek

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #433716 przez andzia_zg
No to w takim razie soczek odpowiedniejszy :blink: a do tego ciacho :silly:

[*] Aniołek 10.2014

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka