BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

11 lata 9 miesiąc temu #594585 przez Waszka87
Antos Offcy 3526g, urodził się 17.03.2013 ok. 21.00 co za długi poród !!!!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #594587 przez kika1985
Hej

Spać nie mogłam offca mi się snila jak dobrze ze urodziła no kurcze rodziła 47 godzin masakra jakas

Mnie też coś brzuch boli od 2:30 nie patrzę na zagadek bo to jakiś dziwny bol nie bolało mnie tak przy Dominiki

Waszka ty też spać nie możesz jak u ciebie te skurcze ?

Dominika buziaki i uściski dla ciebie zebys szybko sobie z ta depresja poradziła

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #594593 przez kika1985
mój suwaczek mnie denerwuje B)

zmieniłam już

11 lata 9 miesiąc temu #594597 przez offca87
Hej!
Ja naprawdę nie chciałam Was martwić, ale najpierw wszystko się wlekło, przekroczyłam granicę bólu i wytrzymałości i jak po ponad 30h na oddziale zrobiłam raban i straciłam nad sobą kontrolę, wzięli mnie na porodówkę (2cm rozwarcia), przebili wody, dali epidural, potem już kroplówy na skurcze nie czułam, o 19 miałam 8cm, a przed 21 już pełne. Kazali przeć, parłam, ale nie wystarczyło. Musiałam podjąć szybką decyzję, bo głowka Tosia już była u wyjścia, tętno spadalo, na cc mogło być późno, próbowali ssawką, ostatecznie kleszcze plus moje nadludzkie parcie. Ogólnie, może 20min partych.
Toś 12h obserwacji przez gbs, czy jest ok, mnie też operacyjnie zszywali. Spać z emocji i bólu nie mogę, Tosio śpi ze mną.
Nie mogę uwierzyć, że podołałam.
Więcej szczegółów dla zainteresowanych :-) nie chcę nikomu robić traumy.

11 lata 9 miesiąc temu #594624 przez Waszka87
kika1985 napisał:

Hej

Spać nie mogłam offca mi się snila jak dobrze ze urodziła no kurcze rodziła 47 godzin masakra jakas

Mnie też coś brzuch boli od 2:30 nie patrzę na zagadek bo to jakiś dziwny bol nie bolało mnie tak przy Dominiki

Dominika buziaki i uściski dla ciebie zebys szybko sobie z ta depresja poradziła

Miałam 5 skurczy co 20 minut, przeczyscilo mnie bardzo, później dwa co 15 i tyle :-/

11 lata 9 miesiąc temu #594627 przez kika1985
offca87 napisał:

Hej!
Ja naprawdę nie chciałam Was martwić, ale najpierw wszystko się wlekło, przekroczyłam granicę bólu i wytrzymałości i jak po ponad 30h na oddziale zrobiłam raban i straciłam nad sobą kontrolę, wzięli mnie na porodówkę (2cm rozwarcia), przebili wody, dali epidural, potem już kroplówy na skurcze nie czułam, o 19 miałam 8cm, a przed 21 już pełne. Kazali przeć, parłam, ale nie wystarczyło. Musiałam podjąć szybką decyzję, bo głowka Tosia już była u wyjścia, tętno spadalo, na cc mogło być późno, próbowali ssawką, ostatecznie kleszcze plus moje nadludzkie parcie. Ogólnie, może 20min partych.
Toś 12h obserwacji przez gbs, czy jest ok, mnie też operacyjnie zszywali. Spać z emocji i bólu nie mogę, Tosio śpi ze mną.
Nie mogę uwierzyć, że podołałam.
Więcej szczegółów dla zainteresowanych :-) nie chcę nikomu robić traumy.

jesteś mega dzielna!!!!

11 lata 9 miesiąc temu #594629 przez kika1985
Waszka87 napisał:

kika1985 napisał:

Hej

Miałam 5 skurczy co 20 minut, przeczyscilo mnie bardzo, później dwa co 15 i tyle :-/

mnie ten brzuch też pobolewa od czasu do czasu ale to nie takie typowe skurcze B) zobaczymy co dalej, zaraz się biorę na sprzątanie kuchni :P

11 lata 9 miesiąc temu #594634 przez kika1985
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

11 lata 9 miesiąc temu #594635 przez Waszka87
Kika mnie tak pobolewa teraz w dole brzucha, sutki stoją dęba. Ja juz kuchnię w sobotę ogarnelam na blysk

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #594644 przez andzia_zg
offca gratuluje !!!!!!!!!!! jestes mega dzielna !!!!!!!! tyle godzin porodu... jestes Bohaterką przez wielkie B :kiss: :kiss: :kiss:

[*] Aniołek 10.2014

11 lata 9 miesiąc temu #594645 przez kika1985

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 9 miesiąc temu #594649 przez andzia_zg
Dziewczyny gratuluję Wam wytrwania do 18 marca i rocznego urlopu macierzyńskiego :lol:

Ciekawe jak tam lenucha, mamcia, Beata i Vernix

Ale mam dziś od rana stresa i nerwa. Wojtek zahaczył o pepuszek i mu sie mocno naderwał. Leci mu z niego krew. Widzę, że pod tym naderwanym jakos nie widac żeby kikut był zasuszony a to już 17 dni od porodu... próbuję się dodzwonić do przychodni to nikt nie odbiera... 17 dni po porodzie a położnej tez ani śladu, a dziś jak nic by sie przydała bo nie wiem co robić. Osuszyłam pępek jałowym gazikiem i troszke krew przestała lecieć, ale nie podoba mi się ten sposób gojenia pepka. Chyba wyślę męża po spirytus. A dużo spirutusu trzeba dawać na ten pępuszek? Po posmarowaniu spirytusem trzeba pepek osuszac jeszcze czy tka zostawiać?

[*] Aniołek 10.2014

11 lata 9 miesiąc temu #594651 przez kika1985
andzia teraz jak krew leci to nie wiem czy tym spirytusem można przecierać B) może wyślij męża do przychodni albo w aptece niech się spyta

11 lata 9 miesiąc temu #594652 przez andzia_zg
Najgorsze jest to, że jestem w domu sama,bo mąż w pracy... a ja ani wyjść do apteki ani nic... do przychodni tez się nie moge dodzwonić... :-(

[*] Aniołek 10.2014

11 lata 9 miesiąc temu #594653 przez kika1985
andzia_zg napisał:

Najgorsze jest to, że jestem w domu sama,bo mąż w pracy... a ja ani wyjść do apteki ani nic... do przychodni tez się nie moge dodzwonić... :-(

a tesciowa?? a w necie czytalaś coś o tym pępku?

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka