- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2013
Mamusie marzec 2013
- ufolka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mega gratulacje dla Offcy ! Pani, jesteś wielka !! niech Tosiek ładnie rośnie i zdrowiutko chowa
U nas położna była, obejrzała małą, moje piersi i pojechała mam się umówić na wizytę do lekarza na czwartek, tzn ona nas umówi, mamy tylko zadzwonić do niej ok 11 i się zapytać na którą No i do poradni preluksacyjnej już zadzwonić muszę co by się w kolejkę wbić, no i na badanie słuchu muszę zapisać się bo jak byłyśmy w szpitalu aparat był zepsuty.
Pępek pokazała jak pielęgnować, bo mimo że u Amelki też musiałam to robić ale człowiek głupieje hehe kazała bardziej odchylać, no ale prawie odpadł już, używała oscanisept, ale spirytusem też można. Po dwóch tyg można wychodzić na spacery, jeśli jeszcze mróz będzie i zimno to najpierw werandować. Chciała pogadać o szczepieniach, ale ja po Amelce wiem mniej więcej co i jak więc se darowałyśmy, martwi mnie tylko to, że Oliwka jak leży to przekrzywiona jest nózkami w jedną stronę, pytałam ją o to, pytała jak w brzuchu było, no w brzuchu też jakby tak leżała, zobaczę co w czwartek lekarz powie jeszcze, mam nadzieję że to nie napięcie mięśniowe.. mówiła jeszcze żeby już wprowadzić też wit k, bo daję d teraz tylko, bo przy samym karmieniu piersią już w 9 dobie można, no i żeby na brzuszku układać, żeby żadne przepukliny nie wyszły i żeby bioderka ładnie się kształtowały
Andzia ja bym psiknęła oscaniseptem bo chyba masz?? przyłożyła gazik i już, jak krew przestanie lecieć to patyczkiem do uszu delikatnie przemyj, psikając oscaniseptem, u mnie położna tak zrobiła właśnie, ja tak robię tylko że spirytusem. Możesz też spirytusu rozrobić z wodą albo z solą fizjologiczną i tak przemyć. A do poradni dzwoń, położna powinna już przyjść dawno do Ciebie
Ela, Kinga ale macie sny Wy to macie wyobraźnię chyba
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Depeche
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Waszka87 napisał:
kika1985 napisał:
Miałam 5 skurczy co 20 minut, przeczyscilo mnie bardzo, później dwa co 15 i tyle :-/Hej
Spać nie mogłam offca mi się snila jak dobrze ze urodziła no kurcze rodziła 47 godzin masakra jakas
Mnie też coś brzuch boli od 2:30 nie patrzę na zagadek bo to jakiś dziwny bol nie bolało mnie tak przy Dominiki
Waszka ty też spać nie możesz jak u ciebie te skurcze ?
Dominika buziaki i uściski dla ciebie zebys szybko sobie z ta depresja poradziła
mnie ten brzuch też pobolewa od czasu do czasu ale to nie takie typowe skurcze zobaczymy co dalej, zaraz się biorę na sprzątanie kuchni
Kika najlepsze, ze my wiemy na co czekamy, a kazdy porod inny. Urodzimy jeszcze w domu, bo to nie te przeciez byly.
- Depeche
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- Depeche
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dziewczyny gratuluję Wam wytrwania do 18 marca i rocznego urlopu macierzyńskiego
Ciekawe jak tam lenucha, mamcia, Beata i Vernix
Ale mam dziś od rana stresa i nerwa. Wojtek zahaczył o pepuszek i mu sie mocno naderwał. Leci mu z niego krew. Widzę, że pod tym naderwanym jakos nie widac żeby kikut był zasuszony a to już 17 dni od porodu... próbuję się dodzwonić do przychodni to nikt nie odbiera... 17 dni po porodzie a położnej tez ani śladu, a dziś jak nic by sie przydała bo nie wiem co robić. Osuszyłam pępek jałowym gazikiem i troszke krew przestała lecieć, ale nie podoba mi się ten sposób gojenia pepka. Chyba wyślę męża po spirytus. A dużo spirutusu trzeba dawać na ten pępuszek? Po posmarowaniu spirytusem trzeba pepek osuszac jeszcze czy tka zostawiać?
Rozcienczasz z woda 50/50 i bierzesz wacik do uszu, moczysz i smarujesz. Nic nie wycierasz. Raz dwa mu odpadnie.
No ale jak mu leci krew to go moze szczypac. Kurcze nie wiem.
Ja zjem cos i biore sie za prasowanie, okno musze odpuscic nadal nie gardlo boli.
- Depeche
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kinga i Ela, alez Wy macie z tymi snami. To wszystko nasza podswiadomosc plus strach.
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
- Otrzymane podziękowania: 14
- ufolka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Depeche ja myślałam że może już na porodówce ciśniesz
Wkurzam się trochę bo też bym chciała mieć roczny macierzyński ;/ strasznie to niesprawiedliwe ;/
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
- Agnieszka86
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 25.02.2013 - wydarzył się Mały Cud...
OFFCA GRATULACJE, PRZEZ DUZE G!
Andzia dzwoń uparcie do przychodni, w końcu ktoś odbierze.
Zosia nadal meczy się z gazami, nawet przez sen się spina i próbuje purknac, aż się budzi czasem z płaczem. Zdecydowaliśmy z mężem, ze spróbujemy tych rurek. Zaparć nie ma, bo rano kupkę zrobiła. Ja już nie wiem co robić
Maleńka ma dzisiaj już 3 tygodnie!
- xxElaElaEeexx
- Wylogowany
- gadatliwa
- dominia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 15.02.2013 Moje życie stało się piękniejsze <3
- Waszka87
- Wylogowany
- gadatliwa
No i też mam jutro wizytę o 17.20 ciekawe co doktor powie
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
Kurde tu purkanie, tu pepek... tak by się przydałą wizyta tej położnej a tu dupa... nawet nie raczą odebrać telefonu... jak tu się nie wkurzać...
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
Andzia masz racje .. Octenisept do pępka absolutnie nie ! ja używałam, kikucik pięknie odpadł po 10 dniach i pępuś był przecudny .. po dalszym smarowaniu tym środkiem tak się nam spaprał, że mieliśmy iść do lekarza na szczęście wzięliśmy spirytus [proporcja 2 łyżki spirytusu i jedna łyżka wody] .. już jest o wiele lepiej fiolet pewnie też szybko wygoi tylko brudas jest
Trudno.. najwyżej ciuszki będą do wyrzucenia... ale jak widzę jak się to paprze i do tego dziś ta krew to stwierdziłam, że najwazniejsze by to wygoić... ciuszki nieważne... dla maluszka wszystko byleby sie to zagoiło.
- Agnieszka86
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 25.02.2013 - wydarzył się Mały Cud...
Agnieszka mój Wojtek tez ma problemy z gazami... czesto tez przez sen się spina... aż sie robi cały czerwony... niby zaparć nie ma bo robi kupki... tzn kleksy są ciągle ale jak walnie kupę to łapie ja w 2 pampersy... wczoraj az kupa wylądowała na ścianie (taki był rozbryzg) no ale z purkaniem ma problem... wieczorm strasznie mi płakał i nie mogłam go uspokoic... dałam mu więc 5 kropelek Sab simplex... po jakimś czasi w końcu zasnął...
Kurde tu purkanie, tu pepek... tak by się przydałą wizyta tej położnej a tu dupa... nawet nie raczą odebrać telefonu... jak tu się nie wkurzać...
zastanawiam sie nad tymi kropelkami jeszcze... moze akurat one pomoga małej...
Jak idzie Wam czyszczenie nosków swoich maluchów? ja mam spray i boje sie jej tam tak mocno psiknac...
i pytanie odnosnie termometrów? jakie macie, jakie polecacie?