BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

11 lata 8 miesiąc temu #602275 przez koticz
Witam koleżanki!!!

Panika i Lena moja Jagódka też była dziś płaczliwa,może z ciśnieniem coś było dziś nie tak???Mała się uspokajała jak ją "przerzucałam" przez ramię i mocno do siebie przytulałam wtedy zaraz zasypiała.W ogóle dziś cały czas na rękach chciała być i jak zasypiała to co chwilę otwierała oczka tak jakby sprawdzała,czy jestem i ściskała mnie za palce :)

Nooo i hit trzymam ją dziś "na ramieniu" i mi tam robi ciepło a akurat grzałam butlę,i mówię do niej "co kochanie memlasz mamusie?"(bo myślałam,że się przysysa do szyi),a J na to "nie,zerzygała się" :lol:

Malinka ona 450ml to za całą dobę jadła,nie na raz.Teraz je napewno więcej bo jeszcze dociska około 100ml herbatki no i zjada mi 60-70ml na żądanie,czasem co godzinę czasem co 3.Jutro znajomi dadzą nam wagę to sprawdzę ile przybrała na wadze,ale szybko mi urosła w te 3tyg,tak,że jestem spokojna...

Spokojnej,przespanej nocy mamusie i pełnej skurczy dla oczekujących :laugh: całuski

http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px[img] www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #602290 przez Depeche
No to ja juz chyba sie wyspalam. Spalam do 22.00 i to tyle :( :( :( :(
KUR.A, KUR.A, KUR.A

Naprawde chce spac, ale ni chu chu

11 lata 8 miesiąc temu #602300 przez kika1985
Ja nie spie juz dwie godziny :/ skurcze mam co 10 minut i bola

11 lata 8 miesiąc temu #602303 przez kika1985
Skurcze co 5 minut i chyba mi wody odchodzą bo przy skurczu coś ze mnie wypływa boli jak chu
Biorę kąpiel dzwony po tescia żeby do domionika przyjechał i jedziemy do szpitala

Trzymajcie kciuki

11 lata 8 miesiąc temu #602306 przez lusiaczek82
kika trzymamy kciuki może bez oxy ci się uda
ja miałam koszmarną noc równo co 10 minut skurcze najgorzej bo doszły krzyżowe więc po ścianach chodziłam oczy same mi się zamykają
dzisiaj wizyta pojadę chyba wcześniej żeby mi zrobili ktg i niech lekarka mi powie co i jak bo jak to dłużej ma potrwać to ja się wykończę

11 lata 8 miesiąc temu #602307 przez sylwia2
/witam
Kika trzymam kciuki, u mnie nic ale i tak jade do szpitala i pewnie beda wywoływac wiec dzis lub jutro bedzie nas dwoje, POWODZENIA

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #602311 przez andzia_zg
kika trzymamy kciuki i czekamy na wiesci :kiss:

lusiaczek u ciebie tez mogłoby się coś ruszyć... jak długo można mieć skurcze co 10 minut... joj... bidulko ale się namęczysz... :cheer: i te bóle krzyżowe... na samą myśl przypomina mi się mój poród i mam ciarki na plecach...

sylwia2 pewnie dadzą Ci oxy żeby przyspieszyć. Takze też z niecierpliwością czekam na wieści :-) Daj znać potem jak tam jest na porodówce w Zgorzelcu.

[*] Aniołek 10.2014

11 lata 8 miesiąc temu #602316 przez Agnieszka86

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #602322 przez Gosia27
Sofieee

Dzień dobry, jestem Zosss
czas najwyzszy się przywitac i powiedzieć że mam najwspanialszych rodziców na świecie oraz najcudowniejsze ciotki-czyli Was!!! Dziekuję za to jak mi kinicujecie i 3majcie prosze nadal kciuki. Jutro wazne badania ( mama pewnie znowu będzie ryczeć-beksa jedna) ale nie dziwie jej się jestem jak skóra zdarta z taty i ciagle rozrabiam.

AAAA no i pozdrawiam wszystkie kuzynki i kuzynków ;)

Kikia, Depeche, Sylwia, Lusiaczek, Kinga powodzenia kochane.
Załączniki:

11 lata 8 miesiąc temu #602330 przez katarzyna1702
Kika trzymamy mocno kciuki coś czuję że za jakieś 3h będziesz tulić Malutką ;-*
Lusiaczek no aby jeszcze bardziej ruszyło tylko ta nieprzespana nocka ja przed porodem też długo nie spałam i na porodówce nie miałam po prostu siły usypiałam normalnie.
Agnieszka no no gratuluję pierwszego seksiku mój mąż też się już dopytuje kiedy przestani mi lecieć bo ma chęć.Ale ja to poczekam grubo te 6 tyg oj poczekam. Widzę że relacja z mężem już jest bardzo bardzo dobra :laugh:

Andzia mamusiu karmiąca
co ile i jak długo karmisz Wojtusia i ile Ci po tym śpi ?
Ja w dzień co godzinę czasami 1.5h karmię Małego je i śpi nie liczę spacerku i po nim bo tu ostatnio było nawet 4godziny snu i karmię tak 20minut to wiem że jest najedzony. U Nas nocka zaczyna się o 19.30 kąpiel o 20;30 Mały śpi pierwszy rzut to 4godziny snu około później 3h później 2...i o piątej zaczyna się dla Nas dzień i co godzinkę karmimy się.

Czym smarujecie dupcie Dzieciaczkom przy przewijaniu? Mój ma taką odparzoną że ojojo ale już lepiej mamusia złota rada kazała mi zasypać mąką ziemniaczaną naprawdę działa cuda 1 dzień i jest dużo lepiej.

Macierzyństwo to trudna sprawa :laugh: ale oby do 4miesięcy później będzie z górki choć i tak nie narzekam :kiss:

Dziś u mnie ładna pogoda Słoneczko świeci to myślę że godzinkę wyjdę z Wiktorkiem na spacerek. Bo do tej pory trzy razy byliśmy na balkonie raz 10minut później 30 minut i 40minut. Odrazu zaprawiamy się .

11 lata 8 miesiąc temu #602331 przez Lenucha217
Gosiu mała gwiazdeczka jest cudna.. duzo zdrowka dla niej :****

U mnie okropna noc malemu sie co chwila ulewa zachłysnął sie wymiocinami poszly przez nos buzie , krztusil sie ja wpadlam w panike ech ale sie uryczałam :((( zawsze po jedzeniu czekam az mu sie odbije ale nie chce nie wiem czy zle trzymam czy co ... boze nie chce nigdy wiecej tego przechodzic myslalam ze mi serce peknie

11 lata 8 miesiąc temu #602332 przez katarzyna1702
Zosiu ale jesteś Śliczna i jaka dzielna trzymaj tak dalej i dawaj Rodzicom jak najwięcej uśmiechu ;-) bo Oni Kochają Cię najbardziej na świecie.....

11 lata 8 miesiąc temu #602333 przez andzia_zg
Mamusie mam do Was pytanie. Od wczoraj wieczór boli mnie brzuch jak na okres. W nocy z tego bólu nie mogłam spać bo boli mocno :-( a przeciez to dopiero 3 tygodnie po porodzie wiec to raczej nie zwiastuje okresu bo jeszcze nie skończył mi sie połóg.Martwie sie tym. Do tej pory pobolewało podbrzusze ale wiadomo ze macica sie obkurcza. Ale zeby bolało aż tak mocno...? A jak jest u Was? Boli Was coś?

[*] Aniołek 10.2014

11 lata 8 miesiąc temu #602336 przez katarzyna1702
Andzia no mnie bolało na początku jak się mega obkurczała macica teraz tylko delikatnie czasami jak karmię a i cieknie znacznie znacznie mniej. Może u Ciebie wciąż się obkurcza...

11 lata 8 miesiąc temu #602340 przez Gosia27
Andzia ja nie miałam i jak na razie nie mam takich bóli...a może to rana o cc Cie boli???

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka