- Otrzymane podziękowania: 14
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2013
Mamusie marzec 2013
- andzia_zg
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Andzia
a wlasnie kiedy ta polozna powinna przyjsc? bo mnie maz zapisal jak bylam w przychodni do jakiejs, miala zadzwnoci i nic , nie wiem mam sama sie do nich odezwac czy dac sobie spokoj? bo wt wtorek jedziemy do pediatry
Położna powinna przyjść tak 3-4 dni po porodzie i ogólnie tych wizyt powinno być 4. U mnie było tak jak u Ciebie, że przyszłam do domu, a po położnej ani sladu. W koncu zadzwoniłam do przychodni i sie upomniałam to się głupio tłumaczyli, że zginęła im karta Wojtusia i że pewnie szpital im nie wysłał dokumentacji. Więc jak sie nie upomnisz to oni mają to gdzieś. U mnie położna była raz po tym jak sie upomniałam i do tej pory ani nie zadzwoniła ani nie przyszła.
A zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia powinny być 4 wizyty położnej (do 6 tygodnia zycia) i 1 wizyta patronażowa pediatry
Agnieszka, Malinka, kika i xxElaElaEexx słodkie te Wasze dzieciaczki... jak ja lubie oglądać zdjecia waszych maluszków

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- kika1985
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 0
patrycja85 napisał:
uwielbiam to forum i dyskusje o bączkach, kupach itp...
czy jest tu mama jakiegoś dzieciaczka który nie cierpi na bóle brzuszka??? to jakaś masakra jest że te maluszki tak się męczą.
śliczne te Wasze dzieciątka
ufolka, andzia-dzięki za linki o szczepieniach
mamcia-u nas też pępek odpadł dopiero po 3 tyg, nie ma zasady
u nas też suszarka często szumi:) ale to jak jest płacz a na zasypianie polecam ciche szumienie do uszka, tak jak ten doktorek w filmie:) i mocne otulanie.
wiecie co-sorry ale raźniej mi jak wchodzę rano i czytam że u was też cieżkie noce. dobrze wiedzieć że to normalne:)
moja bestia się budzi:)) miłego dnia
Moją malutką brzuszek nie boli![]()
I oby tak zostało
u nas też kolek nie ma póki co
ODPUKAĆ !!!
- kika1985
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
kika1985 napisał:
a wlasnie kiedy ta polozna powinna przyjsc? bo mnie maz zapisal jak bylam w przychodni do jakiejs, miala zadzwnoci i nic , nie wiem mam sama sie do nich odezwac czy dac sobie spokoj? bo wt wtorek jedziemy do pediatry
Położna powinna przyjść tak 3-4 dni po porodzie i ogólnie tych wizyt powinno być 4. U mnie było tak jak u Ciebie, że przyszłam do domu, a po położnej ani sladu. W koncu zadzwoniłam do przychodni i sie upomniałam to się głupio tłumaczyli, że zginęła im karta Wojtusia i że pewnie szpital im nie wysłał dokumentacji. Więc jak sie nie upomnisz to oni mają to gdzieś. U mnie położna była raz po tym jak sie upomniałam i do tej pory ani nie zadzwoniła ani nie przyszła.
A zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia powinny być 4 wizyty położnej (do 6 tygodnia zycia) i 1 wizyta patronażowa pediatry
Agnieszka, Malinka, kika i xxElaElaEexx słodkie te Wasze dzieciaczki... jak ja lubie oglądać zdjecia waszych maluszków
w nosie mają
jak urodzilam Dominika te z nikogo u mnie nie było
- xxElaElaEeexx
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
kika1985 napisał:
U mnie położna była wczoraj i dziś mówiła,że może przyjdzie a jak nie to jutro.
Ale to znajoma więc spoko-mam do niej nr telefonu i zawsze mogę zadzwonić,czy napisać sms.A jak by się coś działo to też zawsze przyjedzie.

- Waszka87
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
My z małym właśnie się wietrzymy na balkonie juz 3 raz

- xxElaElaEeexx
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

A nie mówiłam Wam jak zareagował mój pies na małą.

Jak przyjechaliśmy ze szpitala ucieszył się na mój widok.
A potem zaczął nas obwąchiwać.Kto podchodził do dziecka to aż się trząsł.
Do mojej babci skoczył jak podeszła do łóżeczka popatrzeć na małą.
Co mała zapłacze już stoi pod łóżeczkiem-chociaż by był w innym pokoju i spał jak zabity on to usłyszy i od razu leci jak wariat.
Przez pierwsze 2 dni nic nie jadł

- AniaCzajka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Jestem mama:)
u mnie położna była dwa razy i powiedziała że na tym koniec, a co do wizyty pediatry to sama musiałam z Franiem do ośrodka jechać

a co do kupek to mój Franio jest na mm wyłącznie i robi kupki nawet po każdym jedzeniu, pytałam pediatrę i położną i powiedziały, że tak też może być i że to normalne;) a mam pytaniem do dziewczyn co karmią mm po ile ml przepajacie dzieciaki wodą albo herbatką koperkową?
- Paulina 77
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Zimucha a ja wlasnie chcialam kupic ten biustonosz mama amelia!! czemu z nim jest coś nie tak i dlaczego mama fancy jest lepszy??
- katarzyna1702
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Mój właśnie też śpi od 11.30 wstanie najemy się i fru na balkon znów ze 2-3 godzinki. Monotonia dnia codziennego przez ta jeb....pogodę!!!
śliczne Dzieciaki

- xxElaElaEeexx
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Ja karmie tylko piersią niczym nie dopajam .W szpitalu mówili ,że nie trzeba -zapytam jeszcze położnej jak przyjdzie.

- andzia_zg
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Andzia
A ile najdłuzej śpia wasze maluchy? Wybudzacie je? np w nocy? Bo pryz karmieniu sama piersia dzieci sa szybciej głodne niz po mm...
- 25malinka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- ....
- Otrzymane podziękowania: 3
Wiecie co pierwsze słysze o tych odwiedzinach położnych u mnie nie było i raczej chyba nie bedzie poloznej,byla tylko pielęgniarka środowiskowa i na tym koniec..
- 25malinka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- ....
- Otrzymane podziękowania: 3
[/b]Katarzyna i xxElaElaEexx ja tez karmie tylko piersia i niczym nie dopajam. Raz tylko podałam małemu troche przegotowanej wody, bo prężył sie i widac było, że nie może się wykupciać. A tak to nie podaję nic innego tylko cyca.
A ile najdłuzej śpia wasze maluchy? Wybudzacie je? np w nocy? Bo pryz karmieniu sama piersia dzieci sa szybciej głodne niz po mm...
Najdłuższe przerwy w jedzeniu są w nocy i dobrze

- Panika992
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
My wróciliśmy z zakupów. Podeszliśmy do znajomej, po specyfiki na kolkę i wzdęcia. Dostałam Lefax, Infacol i maść do masażu brzuszka Wind Salbe. Lefax i maść to niemieckie specyfiki więc poczytałam ulotki w necie. Wiem, że lepsze są metody naturalne. Ale karmię piersią, nie jem nic co mogłoby mu zaszkodzić a kropelki i tak się nie wchłąniają. A na jego placz nie mogę patrzeć.
Do tego jutro jedziemy zobaczyć tę huśtawkę. Jak wszystko będzie działało to bierzemy:) Ubłagałam męża, w końcu to nie dla mnie, tylko dla małęgo

- andzia_zg
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Andzia