BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

12 lata 2 dni temu #614002 przez Agnieszka86
Waszka nie oglądałam nowych odcinków "przepisu na zycie", ale muszę w necie znaleść i obejrzeć.

Jezzzzzzzzzzzzzzusie, ale mi Zosiak dał popalić! Zasnęła dopiero 0,5 h temu, a od rana jak nie brzuszek to złości (chyba faktycznie ten 5 tydzień się odzywa). Sama jestem cały dzień i nic nie mogę zrobić, bo mała nie śpi. Powyparzałam butelki, troszkę ogarnęłam komodę w sypialni, bo było na niej dosłownie wszystko i tyle, bo boję się zatłuc, żeby mi się nie wybudziła, bo lekko śpi.

Chcę słońca! Jak nie pojawi się w najbliższych dniach to popadnę w depresję jak nic! :( :(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 dni temu #614021 przez wiewiorka
Cześć

Szymon miał wczoraj szczepienie 6 w 1. W nocy dostał lekkiej gorączki czy też może stan podgorączkowy. Był cieplejszy niż zwykle ale termometr na podczerwien w kazdym miejscy głowy pokazywał inna temperature wiec nie wiem ile dokladnie ma. No i budził się co godzine. Bez płaczu ale cyca dać musiałam

Huśtawka z fisher price już przyszła. Szymon właśnie w niej usnął. Także działa a K jest pod wrażeniem jak w nocy ładnie świeci:)

12 lata 2 dni temu #614032 przez Lenucha217
Hej Aksa ja akurat wysłałam mame i kupiła w aprece ale tez w jednej nie było .
www.cefarm24.pl/19649,owoc-kopru-wloskiego-50-g-kawon-.html mozna zamowic kilka na raz i schowac niech leżą :P albo sama popijaj powiem ci ze az lzej sie czuje :)

12 lata 2 dni temu #614039 przez alebazi1986
wiewiorka napisał:

Cześć

Szymon miał wczoraj szczepienie 6 w 1. W nocy dostał lekkiej gorączki czy też może stan podgorączkowy. Był cieplejszy niż zwykle ale termometr na podczerwien w kazdym miejscy głowy pokazywał inna temperature wiec nie wiem ile dokladnie ma. No i budził się co godzine. Bez płaczu ale cyca dać musiałam

Huśtawka z fisher price już przyszła. Szymon właśnie w niej usnął. Także działa a K jest pod wrażeniem jak w nocy ładnie świeci:)

widzisz wiewiorka mowilam ze warto ta z projektorem :laugh: niech wam dobrze slozy a jak maluchy podrosna to dopiero beda mialy radoche bo narazie nie swiadome.

12 lata 2 dni temu #614044 przez kika1985
masakra te werandowanie
jaki debil wymysla kombinezony dla noworodkow bez rozpinanego dołu, nie moglam malej w niego ubrac ze zalozylam jej w koncu za duzy na 6 miesiecy , w dodatku nie chciala lezec w wozku i sebek ja na rekach trzymal przy balkonie ale tez jej sie nie podobalo i plakala B)
ale jestem zla
teraz mala usnela w hustawce bo sie chyba wymeczyla tym plakaniem

dlaczego nie urodzilam latem?

w ogole to mam dzien do dupy bo od rana jestm zla i nic mi sie nie chce , mam dola chyba bo siedze w domu juz 2 tydzien i kurwica mnie bierze już !!!!!!!!!!!

12 lata 2 dni temu #614062 przez katarzyna1702
A ja właśnie wróciłam z zakupów ale się oderwałam ach obkupiłam małego dla siebie nic ale nie szkodzi od razu nastrój lepszy ;) świrka została z nim ale Wiktorek taki grzeczny ze jeszcze śpi od 10;30
Kika tez mnie kurwica brała i płacz ale dziś lepiej po zakupach.
aga miałam to samo jak patrze za okno od środy ma być wiosna.
Andzia no nie fajnie ale nie denerwuj się.

12 lata 2 dni temu #614077 przez mamcia2013
Kika to szumienie też z tego filmiku? Bo ja nie miałam jeszcze kiedy oglądnąć :D
nie denerwuj się Kobieto :)

Andzia mnie boli lewy cyc jak mały za długo ciągnie, wtedy czuję jak cała pierś mnie rwie.

Katarzyna co kupiłaś małemu? :) teraz człowiek zamiast siebie odziać to dzidziusia obkupuje :D

A ja czekam aż księciunio wstanie i na spacer go wezmę. ;)

12 lata 2 dni temu - 12 lata 2 dni temu #614078 przez Paulina 77
Andzia u mnie jak mały pociągnie z pełnej piersi i wypuści sutek, to leci jak z prysznica - pod ciśnieniem. Piersi mnie nie kłują całe, tylko podczas karmienia brodawka w tym, z którego nie karmię - bo z tego tez leci mleko tyle ze do wkładki. Tez cały czas musze chodzic we wkładkach laktacyjnych, mleko leci równo. A i tak musze młodego dokarmiac. Poza tym jak dłuzej nie karmie i piersi pełne to podczas karmienia ból w piersiach, jakby mi ktoś druciki przez nie przeciągał.
Laski, ja juz 7 tydzien w domu, z krotkimi wyjsciami, tak ze spoko, damy rade. Moj M duzo pracuje, wraca wieczorami albo wcale. A jak wychodzę to dzwoni za mną, że Michas płacze - np. wczoraj, jak byłam na zakupach. Faktycznie Michał przy mnie czuje sie bezpiecznie i przyklejony jak małpka :) Coraz lepiej widzi, boi sie, jest bardziej aktywny, marudzi. Klasyczny przykład tego skoku rozwojowego...

I nie lubi być owijany ciasno, ani za ciepło przykrywany.

Lenusia ile owoców kopru parzyć na ile wody dla dziecka? U mnie jest w sklepie zielarskim, dawałam go do mojej mieszanki laktacyjnej.

12 lata 2 dni temu #614085 przez mamcia2013
Paulina suwaczek zmień :) mój mały na szczęście zostaje i z moją siostrą i z rodzicami :)

12 lata 2 dni temu #614100 przez Panika992
Andzia mi też tryska z piersi. A kłują mnie brodawki często, zupełnie nie wiem czemu, ale zauważyłam, że jak mnie kłują to kapie mi mleko.

Kupiliśmy małemu tą huśtawkę z FP. Jestem mega zadowolona, bo jest w stanie idealnym a daliśmy za nią 180zł tylko,a na allegro najtańsza za ok 300.

Dziewczyny czy zdaża Wam się, że dzieciaczki budzą się z ogromnym krzykiem? Takim przez sen? Aż strach...;/

12 lata 2 dni temu #614108 przez kika1985
kasia zazdroszcze wyjscia , ja w przyszlym tygodniu wyjde no ale na spacer z mala zawsze to cos

panika jaka kupiliscie?

12 lata 2 dni temu #614116 przez Agnieszka86
Kurde, u nas masakra. Zosia płakała jak szalona, czekałam na K. mówię, że bierzemu rureczkę i trzeba jej pomóc, bo kupki nie może zrobić. No i poszło po rurce, ale kupa jak dorosłego człowieka, twarda była. Potem sama dorobiła resztę już taką normalną niemowlęcą. To od żelaza, podaję jej od wczoraj, przez te wyniki morfologii. Dzisiaj już nie dostanie, jutro też nie, a w pon. pojadę do lekarki i zapytam co robić! Jeszcze jest niespokojna, ale dużo jej ulżyliśmy. Najwyżej powtórka wieczorem, jak K. wróci, bo znowu go nie ma.

12 lata 2 dni temu #614123 przez mamcia2013
Aga Ty wiesz że mi położna nie kazała nic w odbyt wkładać? Mówiła że tak się nie powinno robić bo później dzieci mają kiepskie zwieracze i ciężko im się samemu załatwić. Nie wiem ile w tym prawdy.

12 lata 2 dni temu #614128 przez Agnieszka86
mamcia2013 napisał:

Aga Ty wiesz że mi położna nie kazała nic w odbyt wkładać? Mówiła że tak się nie powinno robić bo później dzieci mają kiepskie zwieracze i ciężko im się samemu załatwić. Nie wiem ile w tym prawdy.

wiem, rózne sa teorie. W szpitalu u nas na rurkach jada... a sami odradzaja. Stosuje w wyjatkowych sytuacjach, jak dzisiaj na przykład, bo nie miałysmy nigdy problemów z kupka.
Sama jestem przeciwna, ale jak to jedyny sposób, zeby pomóc płaczacej niemiłosiernie kruszynie to stosuje :dry:

12 lata 2 dni temu #614132 przez mamcia2013
Aga też bym pewnie to zastosowała. Szkoda maluszków jak tak płaczą. Te krople delicol niby też pomagają się wypróżnić. Ja mam i daję do mleka i po jakimś czasie wypróżnia się mały.

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka