BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #439821 przez vernix
Koticz ja też jestem tego zdania, że dobrze, iż zdecydowałaś się na pessar. Ochroni dziecko,a Ty poczujesz ulgę, że nic mu nie grozi. Lepiej mieć też krążek niż chyba? założony szew.

Będzie dobrze:)

Kika też sprawiłam sobie poduchę do spania z lidla. Mąż z rana pojechał i kupił, jak sam stwierdził- ledwo zdążył (ok.9), bo babki już się rzucały na cały asortyment :laugh:
Nawet na niej już się zdrzemnęłam. Jest ok, dobrze się układa wzdłuż ciała, rozczarowana jestem tylko tym, że nie ma poszewki, a poduszka jest biała. No ale za tę cenę jeszcze pokrowiec, to byłoby za dużo.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 6 miesiąc temu #439827 przez Lafi
no to 200 stronka nam pykła:)

dajcie kobitki znać jak wam się spało na poduchach.

W lidlu to moim zdaniem jest paranoja(przynajmienij u mnie) rano przed otwarciem już czekają a potem szturm na sklep, ale niektóre rzeczy mają tam spoko.

12 lata 6 miesiąc temu #439835 przez andzia_zg
vernix napisał:

Wiesz, mogę Cię choć trochę uspokoić z tymi bólami brzucha, bo zapytałam gina, ponieważ mnie też ostatnio, teraz także "napierał" brzuchol. Lekarz stwierdził, że ze względu na to, iż mam mały brzuch (przed ciążą byłam drobnej budowy ciała), to jego mięśnie są bardzo silne i dlatego odczuwam tak bardzo rozciąganie więzadeł, czy ból w pachwinach oraz twardnienie brzuszka.
Pocieszył mnie, że jeśli mięśnie są tak silne i unoszą brzuszek z macicą pod piersi-czyli patrz:mam mały brzuch tak jak Ty, to nie będzie rozstępów :) :P i nie mam się matwić tymi objawami.

vernix uspokoiłas mnie trochę, bo trochę się martwiłam. Dziś odbierałam wyniki z morfologii i moczu. Są ok więc sobie tłumaczyłam, że skoro wyniki ok to przecież z maleństwem też musi być ok, bo niby dlaczego miałoby być inaczej. Od paru dni zaczyna mi rosnąć brzuch, więc ma prawo boleć,tym bardziej w pachwinach.
Koleżanka mi wczoraj powiedziała,że widać,że ciągnie mi brzucha do góry (ona ma z kolei bardzo nisko)
No i pocieszyłas mnie z tymi rozstepami :lol:

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 6 miesiąc temu #439841 przez koticz
Termin porodu z dzisiejszego usg przesunięty z 4.03 na 9.03 nasza córeczka jest drobniutka:) Ja to się spodziewałam,że skoro mąż wielki chłop(prawie 100kg i 185cm) to i dzidziuś będzie duży:)

http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px[img] www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px

12 lata 6 miesiąc temu #439842 przez andzia_zg
koticz Ale Ty jesteś niższa niz on więc gabaryty sie wyrownują :lol: dziewczynka drobniejsza jest zgrabniejsza.A jakby miala kiedys 180cm? Lepiej troszke mniejsza :silly:

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 6 miesiąc temu #439847 przez AniaCzajka
Hej dziewczyny czy któraś oprócz mnie skusiła się na poduszkę lidla, ja kupiłam i po południowej drzemce jestem zadowolona do poduszki kupiłam sobie też w lidlu poszewkę na tą poduszkę i jest milusia. Polecam poduchę z lidla:)

12 lata 6 miesiąc temu #439848 przez koticz
mnie koleżanka miała ją zakupić,bo ma lidla u siebie na osiedlu,ale dziś się z nią nie widziałam więc jeszcze nie wiem jak się na niej śpi.Ania a ile dałaś za poszewkę???

http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px[img] www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px

12 lata 6 miesiąc temu #439849 przez vernix
Oooo! jest do poduszki poszewka? super, za ile??

12 lata 6 miesiąc temu #439850 przez mamcia2013
Koticz a jak po wizycie? ja wedlug usg mam na 10 marca.

12 lata 6 miesiąc temu #439853 przez vernix
Ciekawe co tam u Gosi27 ? jak się czuje po amniopunkcji?

12 lata 6 miesiąc temu #439854 przez mamcia2013
Też myślę o Gosi. miejmy nadzieję że jest silna!

12 lata 6 miesiąc temu #439856 przez AniaCzajka
poszewka kosztowała 11.99

12 lata 6 miesiąc temu #439857 przez koticz
Mamcia ogólnie z Małą wszystko ok i to najważniejsze.Bicie serca w normie,wody płodowe też.Długość kości udowej prawie 3cm.waży 207gram:)Buźkę zasłaniała rączkami,ale jakoś się w końcu przebiliśmy i mąż powiedział,że wygląda jak potwór bez skóry :dry: cóż to tylko facet i nie ma co się po nim spodziewać jakiś wyższych uczuć:) teraz się próbuję na te połówkowe umówić ale się dodzwonić nie moge:( najważniejsze to to,że mogę chodzić tylko nic nie dźwigać no i z sexu nici:)

12 lata 6 miesiąc temu #439860 przez mamcia2013
Koticz najważniejsze jest to ze z bobasem wszystko ok. :) miło sie słucha dobrych wieści :)

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #439861 przez vernix
Koticz gratuluję dobrych wieści. Super, że z córeczką jest dobrze:) a mężczyźni różnie reagują, mój mąż miesiąc temu powiedział na widok oczodołów maleństwa na usg, że wygląda jak z filmu Obcy :P
odpoczywaj i ciesz się z udanej wizyty oraz widoku szkraba:)

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka