BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

12 lata 6 miesiąc temu #439556 przez andzia_zg
A ja się oczywiście zdrzemnęłam :silly: Jakaś taka nijaka dziś jestem i nic mi sie nie chce.

A co do cycków to mi na początku ciąży skoczyły z rozmiary D na E/F i na szczęście juz nie rosna i tak mocno nie bolą.

Mam do was pytanie. Tydzien temu i wczoraj jak koleżanka mi zlapała za brzuch to powiedziała,ze mam bardzo twardy.Ona np rodzi za 1,5 miesiąca i ma mięciutki. Mówiła, że lekarz powiedział jej, że brzuch nie może być w ciąży twardy.
Czy któras z Was też ma może twardy brzuch? Bo trochę się zaniepokoiłam. z drugiej strony wydaje mi się,że mi teraz od kilku dni zaczął brzuch rosnąc i skóra jest bardzo napięta więc to może od tego. Sama nie wiem.

[*] Aniołek 10.2014

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 6 miesiąc temu #439558 przez kika1985
andzia ja też do tej pory miałam miękki , a od kilku dni stał sie twardszy, myslę ze to normalne , w końcu to nie sadełko tylko powiększająca się macica , wiem ze nie powinien twardnieć i za chwile być miękki bo to oznacza skurcze B)

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #439562 przez sylwka727
Beata ja mam to szczęście że mój wszystko lubi jedynie grochówki nie a poza tym to wszystko zje zresztą emek w delegacji i robię dla tylko dla rodziców brat i siebie a oni nie mają prawa wybrzydzać bo płaczka się ze mnie zrobiła i źle działa na mnie krytyka hehe :lol:

Kika też bym chętnie zaczęła kupować ale też czekam na potwierdzenie.

Zapomniałam się wam pochwalić kupiłam wczoraj śliczną czapeczkę dla dzidzi neutralny kolor z uszkami śliczna... a zresztą same oceńcie :lol: :

Co do brzuch to też mam twardszy ale to chyba przez to że macica rośnie bo byłam przecież na wizyccie wczoraj i wszystko jest dobrze

24.12.2011-26.12.2011Mateuszek
24.12.2011-30.01.2012Adrianek
Moje Aniołki[*]
Załączniki:

12 lata 6 miesiąc temu #439565 przez kika1985
sylwka słodka ta czapeczka:p gdzie kupilaś???

12 lata 6 miesiąc temu #439568 przez sylwka727
Kika w Auchan kupiłam byłam po wizycie zrobić zakupy na obiad i mi tak w oko wpadła był też taki sam puchaty szaliczek do kompletu i po powrocie zakomunikowałam babci żeby wnusi kupiła :lol:

Moje Aniołki[*]

12 lata 6 miesiąc temu #439570 przez kika1985
no piękna jst , niestety u mnie nie ma Auchan , no ale jeszcze czas może na allegro coś wypatrzę :0 albo babcia kupi bo moja mama oszalała i co ją widzę to coś przynosi dla dzidzi:P

12 lata 6 miesiąc temu #439596 przez sylwka727
Moi rodzice jeszcze ostrożnie podchodzą to tematu szczególnie tata nie chce żebym kupowała nic na razie żeby potem nie było jak w pierwszej ciąży... CIężko zatrzeć złe wspomnienia

Moje Aniołki[*]

12 lata 6 miesiąc temu #439599 przez lusiaczek82
witam was dopiero teraz mam chwilę żeby napisać od rana sprzątałam i gotowałam bigos mam już dość położylam się i poczułam w brzuszku maluszka :laugh: wiecie wczoraj mąż mi powiedział że brzuszek mi urósł na co ja go wyśmiałam bo mówię że we wszystkie spodnie wchodzę lużno i dzisiaj rano ubieram się i co chciałam siąść to rozporek siup na dół :laugh: ale miałam ubaw teraz zrobiłam myk z gumką recepturką i już nie zjeżdża :laugh: :laugh:

12 lata 6 miesiąc temu #439608 przez lusiaczek82
i jeszcze mam takie pytanie czy znacie albo same używacie takiego czegoś moda.allegro.pl/ciazowa-wkladka-odziezow...nie-i2667264916.html

12 lata 6 miesiąc temu #439610 przez sylwka727
Lusiaczek też to widziałam i zastanawiam się czy to jest wygodne i czy nie wygląda brzygko pod bluzką

Moje Aniołki[*]

12 lata 6 miesiąc temu #439616 przez andzia_zg
Ja kupiłam sobie spodnie ciążowe z pasem i nie muszę nosić żadnych wkładek.

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 6 miesiąc temu #439623 przez aksa
ja też mam spodnie ciążowe więc nie wypowiem się co z tą wkładką

sylwka boska ta czapeczka!!! ja jeszcze nic nie mam dla malucha..

dziewczyny jaka zgaga mnie męczy no okropne to jest, własnie grzeje sobie mleko może chociaż troche pomoże masakra jakas

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=53612 [/url]
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=43127 [/url]

12 lata 6 miesiąc temu #439624 przez lusiaczek82
no właśnie ja nie chcę kupować typowych spodni ciążowych bo po pierwsze są drogie po drugie za kilka miesięcy do niczego mi się nie przydadzą i wydaje mi się że taka wkładka to byłaby najlepsze rozwiązanie ale nie znam nikogo kto by to miał i nie wiem czy się opłaca kupować

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #439659 przez koticz
Cześć dziołchy!!!!
aksa na zgage w ciąży najlepiej zjeść jabłko podobno od razu przechodzi!
Byłam dziś u mojej gin w szpitalu na usg za tydzień bedziemy zakladac pessar na szyjke macicy :( moja gin powiedziala ze lepiej dmuchac na zimne niz potem płakać.Tanie to nie jest(150pln) no ale dzidziuś najważniejszy:)
Rozłożyła nóżki-na 100%dziewczynka:) Mąż happy bo on dla odmiany właśnie bardzo chciał córeczkę.Mała jest zdrowa i to najważniejsze,jeszcze nie czuję jej ruchów ale dziś wyszła mi bokiem.Widać było wyraznie taką kulke z boku i smialismy sie z mężolem :laugh:
andzia nie martw sie twardym brzuszkiem,prawdopodobnie masz bardzo silne miesnie brzucha i dlatego ci jeszcze bardzo nie urusł bo ci mocno trzyma i dlatego też może być twardszy,dbałaś o formę przed ciążą???
Mój mąż robi na obiad jajko sadzone,kalafiora i fasolke szparagową :lol: ma lepsze smaki niż ja.Choć ostatni mam wiecznie ochote na truskawki :laugh:
Miłego dnia!!

http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px[img] www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px

12 lata 6 miesiąc temu #439668 przez kika1985
koticz to super że się potwierdziło że to dziewczynka :lol: no i naprawdę lepiej dmuchac na zimne , tez na twoim miejscu założyłabym ten krążek
fajny widok jak dzidzia wypycha sie z brzuszka:P
sylwka rozumiem cię i przytulam

lusiaczek to super rozwiazanie i na pwno sporo tańsze niż ciążowe spodnie
ja bym takiego czegoś nie mogła kupić bo w biodrach mi przybyło kilka cm i ciesno w spodniach:P a tego nie lubię :P

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka