BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

12 lata 6 miesiąc temu #438840 przez kika1985
kasia niestety nie miałam cc i nie znam nikogo kto byłby w takiej sytuacji jak ty, może zapytaj swojego lekarza?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #438841 przez andzia_zg
albo tabletki z czosnkiem (jesli nie lubisz czosnku na chlebie) albo herbatka z miodem...a na gardło sok z buraka.

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 6 miesiąc temu #438842 przez lusiaczek82
kasia 1329 ja co prawda miałam cesarkę6 lat temu ale rok temu miałam zabieg usunięcia endometriozy w bliżnie po cesarce i powiem ci że z mijającymi tygodniami caraz bardziej odczuwam ciągnięcie siętej rany czasem pobolewanie takie kłucia

12 lata 6 miesiąc temu #438850 przez kasia1329
Lusiaczek ja mam podobnie. Nie jest to jakiś mocny ból ale odczuwam dyskomfort. Boję się jak to będzie jak brzuszek zacznie rosnąć.

12 lata 6 miesiąc temu #438854 przez lusiaczek82
pewnie tak będzie bo brzuszki będą coraz większe i skóra siębędzie naciągać ale będzie dobrze myślę że bardziej nie powinno boleć bo skóra stopniowo się przyzwyczaja do rozciągania

12 lata 6 miesiąc temu #438879 przez aksa
cześć dziewczyny!
ale macie piękne brzuszki!! mi przytyki robią żebym zaczęła jeść bo brzucha nie mam :dry:

kurcze od wczoraj kłuje mnie w podbrzuszu, ale nie po bokach jak są jajniki tylko tak pośrodku i o co kaman?

u mnie słoneczko próbuje się przebić walczy dzielnie mam nadzieje że jeszcze będzie dziś ładna pogoda

jutro ta promocja w lidu na poduchy zdecydowała się któraś?

kika herbata z sokiem z malin rewelacyjnie rozgrzewa!kuruj się!

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=53612 [/url]
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=43127 [/url]

12 lata 6 miesiąc temu #438891 przez andzia_zg
aksa mnie też kłuło na środku podbrzusza jak się denerwowałam i płakałam.Nie po bokach tylko własnie na środku :dry:

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 6 miesiąc temu #438897 przez lenusia7
Mnie wlasnie dzis strasznie boli w lewym boku dziwnie sie czuje nie wstaje z lozka

12 lata 6 miesiąc temu #438912 przez AniaCzajka
mnie tez kuje w bokach i czuje takie ciągnięcie;/ a na poduchę się zdecydowałam jutro po nią jadę;)

12 lata 6 miesiąc temu #438913 przez kika1985
dziewczyny mnie nic nie boli, czasami ciągnie z boku , ale takiego bólu po środku brzucha nie miałam B)

12 lata 6 miesiąc temu #438922 przez Lafi
Witam mamuski, właśnie wróciłąm do domciu, całe dopołudnia biegałam, do tego mam niskie ciśnienie i zaraz musze się położyć.
a pogoda nawet spoczko nie za zimno, słoneczko i gryby rosną dzis jak szłam do mamy to znalazłam 4 prawdziwki, a w lesie ludzi.
mnie pobolewa brzuch ale po bokach, jak wstaje głonie, dobra ide się połozyć i coś wszamać.

12 lata 6 miesiąc temu #438936 przez koticz
Pocieszyłyście mnie troche.Mnie terz pobolewa brzuch i myślałam,że to od tej szyjki,ale skoro wy zdrowe i też was kuje to chyba znaczy,że poprostu Maluszek rośnie i macica sie naciąga ;)
Ja też kupuję jutro poduchę w lidlu bo bardzo bolą mnie krzyże :(
Miłego dnia!!!I witam kolejną mamę :laugh:

http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px[img] www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #438966 przez vernix
Cześć Dziewczynki:)

Melduję się po wizycie.Mąż postraszył kierowniczkę i koniec końców dostał 4 godziny "urlopu" tylko na czas wizyty, także byliśmy w gabinecie razem.Gin wyliczył mi, że jestem w 18tc. 4 dniu...co wizytę inaczej :laugh:

Z dzidziusiem jest wszystko dobrze. Rośnie, mam 220 gramów, serduszko bije miarowo. Lekarz nie mierzył CRL, bo jest za długie, ale kość udową, główkę itd. Zbadał mnie dzisiaj pierwszy raz przez brzuch-poczułam się jak pełnoprawna kobieta w ciąży :P hahhaa
No i co ważniejsze maluszek, gdy tylko zorientował się, że ktoś go podgląda wypiął się pupą do nas :laugh: pokazał, gdzie ma rodziców :woohoo:
A potem przepięknie pokazał pisiorka i stópkę. Także na 90% będziemy mieli synka!
Kolejna wizyta to badanie połówkowe, mam tylko brać do niedzieli furaginum na lekkie zapalenie pęcherza i globulki dopochwowe, bo w moczu były widoczne bakterie.
(No i mamy z mężem zniesiony od 4 miesięcy szlaban na seks :P :silly:, także w niedzielę po kościele... :woohoo: )

PS Co do wielkości brzucha, to zapytał mnie czy ludzie są zdziwieni, jeśli mówię, iż jestem ciąży, odpowiedziałam, że tak, a lekarz stwierdził, że macica "idzie" do góry, więc nie będę miała ogromnego brzucha, tylko wysoko ułożonego. Nie mam co się martwić, wszystko jest dobrze, ponoć lepiej się rodzi z mniejszym:side:
Ale genetyka też robi swoje-moja mama, babcia i ciocia miały małe brzuszki, więc i ja poszłam w ich ślady.

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #438969 przez Agusiak
andzia_zg napisał:

Agusiak napisał:

oczywiście można cytować innych ale nie tak żeby było kilkanaście postów jeden po drugim na przestrzeni kilku minut.

A jak zrobić żeby np w jednym poście zacytowac jednocześnie kilka wypowiedzi? (cytowane wypowiedzi sa w ramkach) Bo jedna to umiem,ale żeby zacytować i odnieść się do wypowiedzi kilku osób...? Sorki,że pytam ale nie wiem.

andziu tak mi to tłumaczyła koleżanka Sylka i pozwolę wkleić sobie jej sposób na wielokrotne cytowanie :)

"Wystarczy otworzyć sobie 2 razy forum W jednym bierzes sobie opcje cytuj i cytujesz odpowiedz 1 os a by następnie zzacytować kogoś innego po ukazaniu się poprzedniego cytatu klikasz edytuj. W 2 otwartym wątku kilkasz cytuj dla os któą chcesz cytowac i kopiujesz sobie ten fragment tekstu któy chcesz cytować pamiętając by zaczynał się na początku od nick

treść cytatu dowolnie skrócona bo nie musi być cała odp danej os. ale koniecznie zakończony

i klokasz kopiujesz to wklejając do 1 otwartego okna w któym już odpowiedziałaś jakiejś osobie a by 2 otwarte sie nie ukazało klikasz anuluj I czynność powtarzasz dowolną ilośc razy ile os. chcesz cytować. MOze trochę chaotycznie wytłumaczyłam ale mam nadzieję że zrozumiesz. Przynajmniej ja tak doszłam do tego [/i]"[/b]

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #438974 przez vernix
nataliicol napisał:

Witam marcowe mamusie, tak się składa, że ja też mam termin na marzec :) piszę na tym forum po raz drugi, muszę się rozkręcić :)

[/i]

Witam kolejną Marcóweczkę na forum:)

Patrycja powiem bratu, dzięki :) Wygrzej się Kobietko, nie daj się przeziębieniu, walcz! :P

Kika może weź zwolnienie, chociaż na kilka dni, dwa, trzy. Wykurujesz się, odpoczniesz. Nie przepracowujesz się czasami? :unsure:

Sylwka napisz koniecznie co tam u Ciebie słychać po dzisiejszej wizycie? co z tymi bólami?

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka