- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2013
Mamusie marzec 2013
- mamcia2013
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- nasz Skarb rośnie u mamusi :)

Vernix super że wszystko w porządku, oby tak dalej

Co to brzucha to u mnie też jest widoczny, z czego się cieszę, lepiej niech w brzuch idzie niż w dupsko

Witam nową mamusię

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- andzia_zg
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Andzia
- Otrzymane podziękowania: 14

Odzwyczaiłam sie od rannego wstawania i po dzisiejszej pobudce na wyniki o 13 padłam i dopiero sie obudziłam.
vernix super, że udało się aby mąż był na wizycie. I fajnie, że maleństwo pokazało swój skarb miedzy nóżkami

Moj mąż niestety nie będzie ze mną na wizycie przez tą delegację. widzę, że rzeczywiście jest o to zły i że strasznie chciał zobaczyć pierwszy raz swojego dzidziusia. Wczoraj jak przyszedł z pracy to widac było, że jest smutny z tego powodu. Ale mówi się trudno. Może uda się żeby był ze mną za miesiąc na połówkowym.
- aksa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

vernix super że wszystko dobrze! i małż był z Tobą jak jego reakcja??

mamcia święte słowa lepiej w brzuch niż dupsko hehehe uśmiałam się

a po poduchę też się wybieram, mam nadzieje że mnie ludzie nie stratują zawsze unikam tych pierwszych dni promocji bo czasem to istne szaleństwo ale tym razem zabiore małża i będziemy atakować lidla

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=53612 [/url]
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=43127 [/url]
- vernix
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Mamcia a jak po Twojej sobotniej wizycie? jakoś nie doczytałam jak było. Mam nadzieję, że wszystko dobrze.
Andzia wierzę, że chcielibyście być razem w gabinecie. Szkoda, że tak wyszło..Może płyta z nagraniem badania i widok maluszka wynagrodzi Twojemu mężowi tę rozłąkę? Powiedz lekarzowi przed badaniem, że chcesz mieć płytkę (u mnie się za nią nie płaci).
Aksa mężol stał wzruszony i szczęśliwy. Powiedział, że ród nie zaginie

Aha! zapytałam gina o bóle brzucha, które miewam. Powiedział, że jeśli nie są to ostro ciągnące i kłujące w dół macicy-tak w stronę pochwy, to problem tkwi właśnie w więzadłach macicznych, które się rozciągają i wszystko jest ok.
Jednak zawsze warto zapytać swojego lekarza- Aksa, Andzia, Koticz, AniaCzajka

- andzia_zg
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Andzia

- mamcia2013
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Dziewczyny czy te delikatne "drgania" w brzuszku, nawet w ciągu dnia to ruchy? Bo ja już sama nie wiem

Vernix z moją dzidzią wszystko w porządku, słuchaliśmy z moim Tomkiem serduszka

- vernix
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Trzymam już kciuki za Twoją wizytę w przyszłym tygodniu!
- vernix
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
A wielkością nie ma co się martwić, przecież rośnie dziennie ok.5 mm. Jeśli Twój ginekolog mówi, że jest dobrze, to na pewno tak jest, a jak coś to ma czas do 'wydłużenia się".

Mnie w sierpniu lekarz powiedział, że płód jest za mały na swój wiek na ok. tydzień, a za 3 tygodnie było już wszystko dobrze.Także Mamcia spoko, dzidziuś wie co ma robić

ooo! 2 moje posty obok siebie, zaraz dostanę opiernicz:)z góry mówię: sorry

- mamcia2013
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Vernix dzięki za słowa otuchy

- vernix
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Dziewczyny czy te delikatne "drgania" w brzuszku, nawet w ciągu dnia to ruchy? Bo ja już sama nie wiem [/i][/i]
Myślę, że tak:)Takie lekkie uderzenia, jak pstrykanie palcami o skórę i pływanie, drganie??ja mam cuuś takiegoA jak jest Mamcia u Ciebie?u Was Dziewczyny?
PS po drodze od lekarza wstąpiłam do empiku i kupiłam 3 gazety "mamowo-dzieciaczkowe"
pt." DOBRA MAMA" w cenie 4, 90zł za komplet 3 egzemplarzy-jakaś urodzinowa promocja. Ciekawe porady, kilka stron o akcesoriach, ich cenach, ubrankach dla dzieci. Polecam, właśnie czytam.
- andzia_zg
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Andzia

Jeśli chodzi o ruchy to ja czuje takie chlupotnie,ale takie inne niz przy przelewaniu kiszek.Ostatnio dzidzia mnie tak szmernęła od środka jakby piórkiem, czasem czuje, ze cos mi jakby drga w brzuchu, albo jakby mnie cos delikatnie dotykało. I przeważnie po takich ruchach zaczyna mnie pobolewać brzusio więc chyba te odczucia to rozciągania maluszka
mamcia a 11 cm to wcale nie jest mało. Moja lekarka mówiła,że bada mi CRL tylko na tej wizycie w 10 tygodniu bo potem różnica może być juz znaczna od rzeczywistej i nie ma sensu naciągać wyników skoro są obarczone błędem.
Na 17:30 umówiłam się z koleżanką z pracy. Ona ma termin na listopad więc tuz tuż... A że mam dzis auto bo jechałam na badania rano to skorzystam i ja odwiedzę. Fajnie będzie z kims pogadać, a nie tylko siedzieć w domu.
- mamcia2013
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Andzia no ja się martwiłam ale stwierdziłam że nie będę czytała żadnych pierdół które pisze dr google

Jak byłam na wizycie to dostałam reklamówkę "Będę mamą" dla kobiet w 1 trymestrze z gazetkami takimi jak : "mamo to ja", "happy baby", jakieś ulotki i nawet było tam opakowanie espumisanu w saszetkach

- Agnieszka86
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 25.02.2013 - wydarzył się Mały Cud...

A co do gazetek, to zamówiłam sobie prenumeratę "Mamo to ja" razem z dodatkami i własnie dzisiaj listonosz przyniósł mi pierwszy zamówiony numer, więc mam co czytać wieczorem:)
Vernixsuper, że u maluszka wszystko dobrze:) No i że szlaban zniesiony-też to przerabialiśmy...:/ ale od miesiąca już nam wolno

Andzia też zazdroszczę tego spotkania z koleżanką...
- Lafi
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
vernix super ze jest ok:) ja 22.10 bede miała szczegółówe usg.
- mamcia2013
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-